Deri Bakımı Nasıl Yapılır

Deri ayakkabınız, deri montunuz ya da deri koltuğunuz mu var? Her ürünün olduğu gibi deri olan malzemelerin de kendine özel bakımları yapılmalıdır. Eğer bu zamana kadar deri bakımı yapmadıysanız şu anda tam da sırası demektir. Bu makalede adım adım deri bakımının nasıl yapılacağını öğreneceksiniz. Tek yapmanız gereken okumaya devam etmek ve de adımları uygulamaktır.

Adımlar:

deri-bakimi-nasil-yapilir-adim11Deriyi temizleyin. Deri üründeki kir ve pislikleri temizlemek için nemli bir bez kullanın.
Ondan kir ve kiri temizlemek için nemli bir bez kullanın. Bu işlemi yaparken deriyi tamamen ıslatmaktan kaçının. Derinin üzerinde yoğun bir çamur varsa eyer sabunu veya paça yağı kullanabilirsiniz. Bu tarz ürünleri deri malzemeler satan yerlerden temin edebilirsiniz. Bunları uyguladıktan sonra tamamen deriyi kurulayın. Temizleme işleminde asla normal sabunlar ve deri zarar verebilecek ürünler kullanmayın.
2Deri öğeleri güneşten uzak tutun. Deri güneşi pek sevmez. Aşırı güneşte kalan deri kurur, kırılgan hale getirir ve özelliğini yitirebilir.
3Deriden yapılmış ürünleri kullanılmadığı zaman serin ve kuru bir yerde saklayın. Tabi odanızdaki deri oturma takımını tutup da serin bir yere götürmeye kalkmayın 🙂 Kuru olmayan bir ortamda derinin küflenebileceğini unutmayın!
4Deri malzemeleri kesici ürünlerden uzak tutun. Deri herhangi bir kesici ürün tarafından hasar gördüyse, bunu onarmanın hiç bir yolu yoktur. Böyle bir durumda yapacağınız en iyi şey aynı üründen tekrar almaktır.

İpuçları:

  • Farklı türde deriler, farklı şekillerde bakım gerektirebilir. Süet vb. derileri daha dikkatli kullanmak ve daha hassas bakımlar uygulamak oldukça önemlidir.
  • Vizon yağı, paça yağı ve diğer deriyi yumuşatmak için kullanılan yağları aşırıya kaçmadan kullanmaya özen gösterin.
  • Deriyi düzenli olarak boyarsanız bu doğal yollarla deriyi nemlendirdiği için çizilmelere karşı deriyi koruyacaktır.

Uyarı:

  • Bazı insanların deri ürünlere karşı alerjisi olabilir.. Bu yüzden herhangi bir deri ürüne temas ettiğiniz zaman cildinizde kızarıklık, kaşıntı vb. herhangi bir belirtiyi fark ederseniz, sağlığınız açısından deriyi kullanmamanızda fayda var.

Kaynak:

Article Tags:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir