Evde Brendi Nasıl Yapılır

Ev yapımı konyak yapmak kendinizi yıl boyunca yazın aromaları ve kokularıyla sıcak tutmanızın harika bir yoludur. Konyak, şarabın damıtılması ile elde edilir ve her türlü meyve kullanılarak evde yapılabilir. Meyve fermente olduktan sonra, bu sıvı iki kez damıtılarak, şeftali, erik, armut ya da elmaların özüyle temiz, güçlü bir alkol üretilir. Kendi mutfağınızda bu nefis karışım nasıl yapacağınızı öğrenmek için, birinci adıma bakın.

Şarap Yapmak

1 Kullanmak istediğiniz meyveyi seçin. Geleneksel olarak, evde konyak yapmak yaz ve sonbahar meyvelerinin tadını yakalamak ve saklamak için kullanılan bir yoldu. Armutlar, elmalar, üzümler, şeftaliler ya da erikler toplanır, şarap haline getirilir ve meyve konyakları haline gelmek üzere damıtılırdı. Eğer kendi şarabınızı yapmak istiyorsanız, meyvelerinizi toplamanız ve konyak yapmak üzere damıtmadan en az bir ay önce fermantasyon işlemine başlamanız gerekir. Eğer damıtmaya hemen başlamak isterseniz, birkaç litre meyve şarabı alın ve diğer kısma geçin.

  • Kullanmak istediğiniz meyvenin mevsimi bekleyin ve olgunluğun tam zirvesindeyken meyveyi toplayın.
  • Bu tarif için, küçük bir parti konyak yapmanıza yetecek kadar şarap hazırlamanız için yaklaşık 3 litre meyveye ihtiyacınız olacaktır. Daha çok konyak isterseniz daha çok meyve toplayın ve fermente edin.
  • Ticari konyak genellikle üzüm suyundan ya da ezilmiş üzüm kabuklarından yapılır. Elde edilen özün tadı acıdır, bu yüzden meşe fıçılarda yıllandırılarak bu tadın çıkması beklenir. Üzüm dışında meyvelerden konyak yapmak evde yapmaya daha uygundur çünkü meşe fıçının içinde yıllandırılmasına gerek yoktur.

2 Meyveleri işlemden geçirin. Detaylı şekilde yıkayın ve sonra dilimlere ayırın. Kabuklarını soymanıza gerek yoktur ancak bu tarif için çekirdeklerini çıkarmanız gerekir.

3 Toprak kapta da ya da cam bir kavanozda meyveleri ezin. Kavanozun içine meyveleri koyun, sonra bir patates ezici ya da başka bir aletle meyveleri ezin. Bu, fermantasyon işleminin daha hızlı olmasına yardım edecektir.

  • Eğer diğer meyvelerden daha az şeker içeren dut kullanıyorsanız, şeker eklemeniz gerekecektir. Toprak kabın dibini şekerle doldurun, sonra bir sıra meyve ekleyin. Daha fazla şeker ekleyin ve şeker tükenene kadar meyve dizmeye devam edin.
  • Birkaç santim boşluk kalacak şekilde tüm meyveyi bir araya toplayabilecek büyüklükte bir kap kullanın çünkü karışım fermantasyon sürecinde kabaracaktır. Eğer toprak kabınız yoksa, cam bir kap ya da başka kalın ve ağır bir kap kullanabilirsiniz. Tahta ya da metal yerine seramik ya da cam olmalıdır.

4 Mayayı ve suyu ekleyin. Bir fincan ılık suyun içinde 6 çay kaşığı kuru mayayı çözün. Her bakkalda bulunan aktif kuru mayayı kullanın, instant maya kullanmayın. Maya karışımını meyve ve şeker üzerine dökün. 6 fincan soğuk su ekleyin.

5 Kabı bir tepsinin üzerine koyun ve bir tabakla kapatın. İçerideki sıvı fermantasyon işlemi sırasında kabarmaya başlayacaktır, bu yüzden taşmaları tutması için bir tepsiye ihtiyacınız var. Karışımı serin bir yerde bir hafta bekletin.

6 4 hafta boyunca karışımı haftada bir kez karıştırın. Kabın kapağını açın ve temiz, uzun saplı bir kaşık kullanarak iyice karıştırın, sonra kapağı üste koyun. Her hafta alkol içeriği artacaktır.

7 Şarabı şişeleyin. 4 haftanın sonunda, şarabı cam şişelere koyun ve sıkıca kapatın. Aromayı derinleştirmek için şarabı haftalarca saklayabilirsiniz.

Kaynak

  • http://www.probrewer.com/library/distilling/brandy/
  • http://www.wikihow.com/Make-Homemade-Brandy
  • http://www.motherearthnews.com/diy/home/home-distilling-zw0z1212zmat

ecem hızıroğlu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir