Kredi Analisti Nasıl Olunur?

Tüm iş ilanlarında sıklıkla rastlanan ve genellikle banka departmanlarında duymaya alışık olduğunuz kredi analistlerinden biri olmak için yapmanız gerekenlerin neler olduğunu merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Kredi analisti nasıl olunur, kredi analisti olmak için aranan yetkinlikler ve özellikler nelerdir işte sizin için altın öneriler:

Kredi Analisti Olmak için Gerekenler

1Kredi analisti olabilmek için doğru üniversite eğitimini seçin. Üniversite seçimleriniz kadar seçeceğiniz bölümlerinde kredi analisti olabilmenize katkı sağlaması gerekir. Güçlü işletme programlarına sahip üniversiteler kariyeriniz için doğru başlangıç olacaktır. Üniversitelerin kredi analisti olabilmeniz ile ilgili transkriptlerini, müfredatlarını, gerekirse ücretlerini ve size vermek için övündükleri eğitimleri iyi irdeleyin.
2Seçtiğiniz üniversitenin lisans programına kaydolun. Kredi analisti olabilmek için genellikle finans, ekonomi, işletme, muhasebe, çalışma ekonomisi, istatistik bölümlerinden birinden mezun olmanız gerekir.
3İş yönetimi, muhasebe, istatistik ve matematik dersleri alın. Seçtiğiniz üniversitenin kredi analisti olabilmeniz için rolü burada belli olmaktadır, öyle dersler seçme şansınız olmalıdır ki kredi analisti olmaya aday durumda iş görüşmeleri gerçekleştirirken, iş veren tarafından bu dersi aldınız mı bunun ile ilgili bir çalışmanız var mı diye sorulduğunda tam donanımlı halde olmalısınız. Bankalar kredi analistleri alırken tecrübeli ya da tecrübesiz adayların okuldaki başarılarını ve aldıkları derslerin yeterliliğini irdelerler. Bilgisayar programlarını ve teknolojik olarak gelişen programları takip etmeli ve bunların eğitimini almayı da ihmal etmemelisiniz.
4Üniversitelerdeki profesörler ve doçentler ile iletişim halinde olun. İyi bir kredi analisti olmanın yanında kredi analisti olarak iş yaşamına atılmak için üniversite eğitimi süresince sizin için referans olabilecek eğitmenleriniz ile kontak halinde bulunmanız size fayda sağlayacaktır.
5Kredi analisti olmak için eğitim dışında ne gibi becerilere sahip olmanız gerektiğini kavrayın. Kredi analisti olmayı kafaya taktıysanız bu işi yapmaya karar verdiyseniz, bilmelisiniz ki iş yaşamınız boyunca araştırmacı olmak zorundasınız. Eleştirel düşünce yeteneğine sahip olmalı ve bunu sürekli geliştirmelisiniz. Kredi analistleri, kredi ve risk analistleri her zaman olası durum ile ilgili sürekli analizler yaparak, duruma başka açılardan bakarak bankalara güven verme prensibinde çalışmak durumundadırlar. Yönetim becerilerinizi kesinlikle geliştirin. Takım arkadaşlarınızla hatta üslerinizle ve altlarınızla da sık sık iletişim halinde olmalı işe olan bağlılığınızı göstermelisiniz.

Kredi Analisti İş Başvuruları Hakkında Tüyolar

1Mezun olmadan önce ya da mezun olduktan sonra kredi analisti stajyeri arayan bankalara başvurmakla başlayın. “Kredi Analisti Asistanı” olarak geçen iş ilanları da sizin içindir. Kredi analistleri nerede çalışır? : Devlet kurumlarında, bankalarda ve danışmanlık ve denetim hizmeti veren firmaların ilanlarında sıklıkla kredi analisti ilanlarına rastlarsınız. Hiç iş tecrübesi edinme şansı yakalayamadıysanız tanıdık vasıtasıyla kredi analisti asistanlığı işine başlayın.

  • Kredi analisti asistanı ne iş yapar? Stajyer olarak başladığınız ilk adımınızda borçlar ve varlıklar hakkında özellikle bankalarda bir çok bilgi edinirsiniz. Müşterilerin ya da bireylerin mali profillerinin nasıl incelendiğini buna karşılık bir firmanın ya da bankanın hangi şartlarda bireye para ya da herhangi bir varlığı teslim ettiği hakkında bilgiler edinirsiniz.

 

2Staj deneyiminizden sonra kredi analisti ilanlarına başvurun. Gelişmiş bir CV ile internet kanalı üzerinden iş başvuruları yapmaya başlayın. Hala daha gazetelerde yayınlanan gazete ilanlarını da boş geçmeyin. Girmek istediğiniz firmada kredi analisti olarak çalışmak istediğinizi ve onlarında aradıkları adayın siz olduğuna ikna edin. Devlet bankasına girmek için rakiplerinizden çok daha fazla ders çalışmalı ve bir adım yukarı çıkmak zorundasınız. Çalıştığınız ülke koşullarında muhatap olduğunuz müşterilerin de sizinle aynı dili konuşacağı yanılgısına kapılmayın ve muhakkak İngilizcenizi özellikle de iş İngilizcenizi geliştirin.

İpuçları

  • Kredi analisti olarak başladığınız iş kariyerinizde bağlantılı departmanları gözlemleyin ve iç terfileri kollayın.
  • Bir işe girdikten sonra kredi analistliğinizi geliştirecek “veri analitiği”,”iş zekası” gibi bölümlerde bir yüksek lisans programına başvurun. İşe girdim oh artık rahatı demeyin yani kısaca. İşinizde en iyisi olun.

[adskarekare][adsmobil]

 

Kaynak:

Article Tags:
Article Categories:
Finans

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir