Kulak Pirsingi iltihabını Tedavi Etmek

Pirsingler modaya uygun ve hoş gözükebilir fakat düzenli olarak bakımı yapılmazsa taklıdğı bölge iltihap kapabilir. Bu makalede size bu iltihabın nasıl fark edileceği, nasıl tedavi edilmesi gerektiği ve nasıl önlenebileceği gösterilecektir.

Bölüm 1: İltihabı Fark Etmek

1İltihap belirtilerini aramak. İki güne kadar pirsing takılan yerde bazı acıların hissedilmesi ve kırmızılıkların görülmesi normal olsa da, bunlardan başka herhangi bir belirtinin ortaya çıkması kişiyi endişelendirmeli. İşte dikkat edilmesi gereken belirtiler:

  • Pirsing takılan deri üzerinden yayılan kırmızı,iltihaplı iz ve işaretler
  • Pirsing takılan yerde artan acı, kırmızılık, şişme, sıcaklık veya hassaslık
  • Pirsing takılan yerden koyu sarı-yeşil irin gibi bir sıvının gelmesi. Pirsing bölgesinden gelen ve iyileşmenin göstergesi olan biraz kanamanın ve sızmanın görülmesi normaldir fakat ağrı ve kırmızılıkla gelen iltihap için dikkatli olun.
  • Pirsing bölgesinin altındaki ve üstündeki kabarık ve hassas lenf bezleri. Yaptırdığınız kulak pirsingiyle; alt çene yakınlarında, boyun bölgesinde şiddetli ağrı yapan ve kabarık bezler hissedebilirsin.
  • Ateş,sağlıklı olduğun durumda (grip veya nezlenin olması durumu dışında) ateşinin çıkması,bu endişe kaynağıdır.

Bölüm 2 : Doktor Tedavisi Araştırmak

1Randevu ayarlayın. Eğer yukarıdaki belirtiler görülüyorsa, mümkün olduğu kadar çabuk bir şekilde doktora başvurmak ve olası ciddi zorlukları önlemek gerekir.

  • Şunu bilin ki çoğu sorunlar pirsing ilk takıldığı zaman olsa da, pirsing takılan yer ilk deldirmeden aylar hatta yıllar sonra iltihap kapabilir.
  • Bir iltihaba karşı oluşan alerjik reaksiyon belirtileri deride yanma hissi, genişleyen bir yara ve berrak bir sıvı akıntısından ibarettir.

2Doktora görünün. Doktorlar, size özel bu iltihabı nasıl tedavi edeceğiniz konusunda özel tavsiyeler sağlayacaklardır. Herkes aynı tedaviye cevap vermezken, doktorlar sıklıkla iltihap kapmış bir pirsing tedavisinde bu adımları izlemenizi önerir:

  • Doktorunuzun talimatı olmadan takılarınızı çıkarmayın. Takıları emniyetli bir şekilde tutmak iltihabı düzgünce boşaltır ve apse oluşumunu önlemeye yardımcı olur.
  • Metale alerjik bir reaksiyon yaşıyorsanız, doktor takılarınızı çıkarttıracaktır.
  • Bir antibiyotik kremi veya antibiyotik hapı kullanın. Kremleri lokal olarak uygulamanız veya doktor tarafından tavsiye edilen hapları genellikle on ila on dört gün süreyle almanız gerekecektir. Bu doğadaki enfeksiyonların çoğu Stafilokok denen bakteriden kaynaklanmaktadır , bu nedenle bu bakterileri tamamen ortadan kaldırmak için, doktor tarafından tavsiye edilen antibiyotik tedavisi yolunu izlediğinizden emin olun.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir