Utandırıcı Su Siğili Tedavisi Nasıl Yapılır

Su siğili, molluskum kontagiozum virusunden (MCV) meydana gelir. Bu virüs ile temas eden bazı insanların ona karşı bağışıklığı vardır ve bu yüzden siğil oluşmaz. Bağışıklığı olmayan insanlarda ise siğiller ufak, pembe, kubbe gibi bir şekilde virüs ile temastan 2-8 hafta sonra oluşurlar. Acı verici olmasalar da, görünümleri hoş değildir ve insanların utanmasına sebep olabilir. Su siğillerinin evde ya da doktor kontrolünde nasıl tedavi edileceğini öğrenmek istiyorsanız Adım 1’den okumaya başlayabilirsiniz.

Su Siğillerini Evde Tedavi Etme

1Su siğili virüsünü öldürmek için Betadine merhemini kullanın. Betadine içeriğinde iodin antiseptiği bulunur ve su siğili ile savaşır. Betadine merhemi tüm eczanelerde reçetesiz olarak satılmaktadır.

  • Bu merhemi kullanmak için elinizi ılık su ile ıslatın ve siğilin bulunduğu alana merhem uygulayın. Bunu, siğil yok olana kadar günde beş dakika kadar uygulayın. Bu tedavi betadine ya da iyodine alerjisi olan insanlara önerilmemektedir.
  • Buna alternatif olarak, saf iyodin karışımını direkt olarak bir pamuk yardımıyla uygulayabilirsiniz. Ancak uygulamadan önce iyodinin siğile iyice temas etmesi için siğilin ucunu steril edilmiş iğne ile delmelisiniz.
  • 2Siğilleri kurutmak için elma sirkesi kullanın. Elma sirkesi, siğilleri kurutmak ve yok etmek için kullanılan oldukça iyi bir yöntemdir. Elma sirkesindeki asit siğile saldırır ve siğilin etrafındaki deriyi soyarak virüsün yok edilmesine yardım eder.
  • Elma sirkesini uygulamak için bir parça pamuğu sirkenin içine bandırın ve siğilin üzerine koyun. Pamuğu bandaj ile sabitleyin ve 24 saat orada bekletin.
  • Bandı çıkarttığınızda siğil yok olmuş olacaktır, ancak o alanda iz (bu iz bir iki gün içerisinde yok olacaktır) bırakmış olabilir.
  • Elma sirkesi genital siğil gibi cinsel yolla bulaşmış siğil hariç tüm siğil türlerine uygulanabilir.

3İpekotu kremini siğillere uygulayın. Proteolitik enzim (proteini parçalayan enzim) ipekotu bitkisinde bulunur ve siğilleri kurutarak yok eder. İpekotu kremini kozmetik marketlerden ya da internetten satın alın ve günde en az dört defa uygulayın.

4Siğilleri yumuşatmak için salisilik asit kullanın. Salisilik asit reçetesiz satılan bir siğil ilacıdır. Salisilik asit, siğilin içindeki ve etrafındaki keratini (cilt yüzeyini şekillendiren bir protein) yumuşatır. Siğil yumuşadığında, ponza taşı ya da ayak törpüsü ile yok edebilirsiniz.

5Siğilleri küçültmek için kanama durudurucu kremler kullanın. Kanama durdurucu bazı kimyasallar (reçetesiz ya da reçeteli cilt kremleri) siğilleri kurutmak ve küçültmek için uygulanabilir. Bu kremlerin içinde bulunması gereken bazı etkili maddeler potasyum hidroklorür ve kantaridindir.

6Retionoitli kremleri deneyin. Günlük olarak reinoitli kremleri siğillere uygulamak siğillerin yok edilmesini sağlar. Bu kremler reçetesiz olarak yada daha etkili olanları reçeteli olaran satın alınabilir.

7Gümüş nitrat merhemi deneyin. Gümüş nitrat merhemi siğilin ince dokusunu yok eder. Gümüş nitrat kremini su siğili tamamen yok olana kadar uygulayın.

8Siğillerden kurtulmak için muz püresi uygulayın. İpekotu kreminde olduğu gibi muzda da su siğillerini yok eden proteolitik enzim bulunmaktadır. Bir çatal yardımıyla olgun bir muzu püre haline getirin ve siğilli bölgeye günde en az iki defa uygulayın. Zamanla siğilller yok olmaya başlayacaktır.

9Siğil virüsünü yok etmek için limon suyu uygulayın. Limon suyundaki sitrik asitte yüksek miktarda siğil virisünü öldürdüğüne inanılan C vitamini bulunmaktadır. Sıkılmış limonun suyunun su siğillerine günde en az üç defa yok olana kadar uygulayın.

10Siğillere ezilmiş sarımsak ile kaplayın. Sarımsakta alisin adı verilen virüs önleyici bir madde bulunmaktadır ve siğile neden olan molluskum kontagiozum virüsü gibi birçok virüse karşı etkilidir.

  • Bir sarımsağı ezin ve su siğilini üzerine sürün. Bir bandaj ile bölgeyi sarın ve 24 saat bekletin. Günlük olarak sarımsağı ve bandajı değiştirmeyi unutmayın.

Kaynak

  • http://everydayroots.com/wart-remedies
  • http://www.wikihow.com/Treat-Embarrassing-Water-Warts
  • http://www.dermnetnz.org/topics/salicylic-acid/

ece toprakçı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir