Bulaşık Makinesi Sabun Bırakıyor, Nasıl Engellenir

Bulaşık makinenizde ve bulaşıklarınızdaki sabun birikintileri elbette bulaşık yıkayan biri için en can sıkıcı durumlardan biridir. Böyle bir durumun yaşanması halinde yeniden bulaşıkları yıkamanız gerekir. Bu gibi durumları yaşamamak için düzenli olarak bulaşık makinesini temizlemeniz gerekmektedir.

İhtiyacınız Olabilecek Malzemeler:

  • Beyaz sirke(temizlik amaçlı olduğundan dolayı en ucuzu olabilir)
  • Temizlik fırçası
  • Narenciye veya okaliptüs yağı
  • Boş bir kase

Adımlar

bulasik-makinesi-sabun-birakiyor-nasil-engellenir-adim11Tahliye (drenaj) kısmını temizleyin. Bulaşık makinesinin alt kısmındaki drenaj bölümünü tıkanmış ve buradan makine tahliye edilemiyor olabilir. Böyle bir durumda drenaj kısmındaki gıda vb. parçaların dikkatli bir şekilde temizlenmesi gerekir. Sadece gıda parçaları değil aynı zamanda deterjan, toz vb. kalıntılarda bu kısımda birikmiş ve bu kısmı tıkıyor olabilir.

bulasik-makinesi-sabun-birakiyor-nasil-engellenir-adim22Bulaşık makinesini fırçalayın. Fırça, bulaşık makinesinin iç kısımlarına yapışan sabun köpüklerini ortadan kaldırmak için en ideal araçlardan biridir. Dilerseniz eski bir diş fırçası da bu anlamda ulaşamadığınız alanlar için işinizi görecektir. Sabun lekesinin çözülmediği yerlerde beyaz şarap sirkesine fırçayı batırarak bu kısımları temizleyebilirsiniz. Bulaşık makinesinin her iki tarafına, üst ve alt raflarına aynı işlemi uygulamaya özen gösterin. Sabun lekeleri makineden hala çıkmıyorsa bu durumda  narenciye yağı, okaliptüs yağına bir bez parçasını batırarak ilgili kısımları temizleyin.
3Bulaşık makinesinde yıkanabilir bir kaseye beyaz sirke koyun. Bu kaseyi bulaşık makinesinin alt katına koyun ve kısa bir programda bulaşık makinesini çalıştırın.

4Yıkamanın sonlanmasından sonra kuru biz bez ya da havlu kağıtla makinenin içerisini silin.

5Makineyi test edin. Test etmek maksatlı makinenin içerisine kirli bir bulaşık koyun ve makineyi çalıştırın. Yıkamanın ardından kirli olan bulaşık üzerinde hiç bir sabun köpüğünün kalmamış olması gerekmektedir.bulasik-makinesi-sabun-birakiyor-nasil-engellenir-adim6

6Bulaşık makinesinin sabunlu bırakmasını önlemek için bu adımları düzenli olarak tekrarlayın. Eğer her gün bulaşık makinesini kullanıyorsanız bu durumda ayda bir kez bu işlemi yapmanız idealdir. 3 günde bir gibi daha sıklıkla bulaşık makinesini çalıştırıyorsanız bu durumda 3 ayda bir gibi bu işlemleri yapmanız yeterlidir.

Article Tags:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir