Elektrikli Şofben Temizliği

Elektrikli şofbenler, genelde doğalgaz kullanılmayan evlerde mutfaklarda ve banyolardaki sıcak su ihtiyacını karşılama amaçlı kullanılan cihazlardır. Şayet bu cihazların düzenli olarak temizliği ve bakımı yapılmazsa su debisinde azalmalar ve su ısıtma performansında da düşüşler görülmesi muhtemeldir. Bundan dolayı elektrikli şofbenlerin içerisinde oluşan kirecin düzenli olarak temizlenmesi ve içerdiği parçalarının bakımının düzenli olarak yapılması sağlıklı ve düzgün bir şekilde kullanım için gereklidir. Burada en temel temizlik kireç temizliğini yapmaktır. Şebeke suları yani evlerimizde kullanılan sular içerisinde kireç barındırmaktadır. Elektrikli şofbenlerin modeline göre “eşanjör” yahut “rezistans” bulunan kısımlarında kireçli olan şebeke suyu yüzünden biriken kireç cihazın çalışma performansını olumsuz etkileyebilir.Bu biriken kireç yüzünden bir süre sonra elektrik tüketiminizde artma meydana gelebilir ve bu şekilde çalıştırılmaya devam edilirse elektrikli şofben bozulabilir. Şayet elektrikli şofbenin temizliğini yapmak istiyorsanız uygulamanız gereken adımlar:

Adımlar

elektrikli-sofben-nasil-temizlenir1İlk olarak şofbeninizin şalterini kapatmalısınız. Şayet şofbene ayrı bir şalter çekilmediyse dairenizdeki tüm şalterleri kapatmanız olası kazalardan sizi korumak için oldukça önemlidir.

2Şalteri kapattığınızdan emin olduktan sonra elektrikli şofbeni bulunduğu yerden sökün.

3Şofbenin kapağını bir tornavida yardımıyla açın.

4Rezistansı yerinden sökün. Eşanjörlü bir yapıdaysa o kısma porçöz veya çamaşır suyu dökün.

5Porçöz veya çamaşır suyuyla sökülen rezistansı kireçlerden arındırın. Cihazın temiz su çıkışı, girişi olan bölümlerini de çamaşır suyu veya porçözle temizleyin.

620-25 dakika boyunca iyice temizlenmesini bekleyin.

7Kireçten arındırma işlemi bittikten sonra temiz suyla iyice durulayın.

8Kireçten arındırdığınız kısımlar tamamen kuruduktan sonra cihazın kapağını tekrar kapatın ve yerine monte edin.

9Şalterinizi açın ve cihazınızı artık daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.

İpuçları ve Uyarılar

  • Elektrikli şofbeni kireçlerden temizledikten sonra suyu bir müddet boşa akıtın.
  • Tüm elektrikli cihazlarda olduğu gibi işi uzmanına yaptırmak elbette en iyi tercih olacaktır. Elektriğin girdiği her yerde risk mevcuttur. Şayet bu işlerden anlamıyorsanız elektrikli şofbeninizin bakımı ve temizliğini işin ehli olan uzman bir kişi bularak yaptırınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir