Şampuanla Slime Yapımı

  • Haziran 3, 2020

Slime; kaygan ve yapışkan oluşu, istenildiği gibi şekil verilebilmesiyle yaşı ne olursa olsun herkesin eğlenceli vakit geçirmesini sağlar. Aslında, evde kolay şekilde yapılabilecek maddedir. Ancak, slime’ın en çok kullanılan tarifi yapıştırıcı ve boraks içerir ve bunlarda her evde bulunan malzemeler değildir. Bunlar olmasa da evde bulunabilecek malzemelerle slime yapmak mümkündür. İhtiyaç olan ana malzeme, neredeyse her evde bulunan şampuandır. Bu ana malzemeye, birkaç ekstra içerik ekleyerek, herkes slime yapabilir.

Şampuan ve Mısır Nişastası ile Slime Yapma Yöntemi

1. Şampuanı ölçüp, slime’ın yapılacağı kaba boşaltın. 120 ml şampuan slime’ın yapılacağı kaba dökülür. Bu tarifte önemli olan oranı tutturmaktır. Bu nedenle, herhangi bir ölçü kabının yarısı kadar şampuan olarak da ölçülebilir. Formülü daha kalın olan şampuanlar, kullanılabilecek en ideal malzemelerdir. Şampuanı seçerken kokusuna ve rengine dikkat etmek gerekir. Çünkü bunlar, yapılan slime’ı direkt olarak etkiler.

2. Slime’ı kişiselleştirin. Slime’ı kişiselleştirmek için tercih edilen renk ya da parıltı şampuana eklenebilir. Kullanılan şampuanın beyaz olması durumunda eklenen bir kaç damla sıvı gıda boyası iş görecektir. Daha sonra, kaşık yardımıyla, karışımın malzemelerinin iç içe geçmesi sağlanır.

3. Mısır nişastası ölçülüp, karışıma eklenir. 280 gr mısır nişastası yeterli olacaktır. Oransal olarak da 2 1/4 ölçü kabı mısır nişastası idealdir. Mısır nişastasının bulunamadığı durumlarda yerine mısır unu da kullanılabilir. Mısır nişastası eklendikten sonra da karışım kaşık yardımıyla karıştırılır. Bundan sonrası kişinin tercihine bağlıdır. Aslında bu noktada, işlem sonlandırılabilir. Elde edilecek sonuç daha kalın yapıda bir slime olacaktır. Ancak kişinin isteği daha akışkan ve yapış yapış bir slime ise başka işlemlerle devam edilir.

4. Karışıma su ekleyin. Karışıma,tek seferde 15 ml yaklaşık 1 çorba kaşığı su koymak en doğrusudur. Su miktarı 6 yemek kaşığına(90 ml) kadar çıkarılabilir.  Eklenilen su miktarına göre slime’ın akışkanlığı da değişir. Bu nedenle, en üst seviyeyi aşmayacak şekilde istenildiği kadar su konulabilir. Daha hamurumsu bir slime tercih ediliyorsa, daha az su eklenir. Hatta, hiç su eklenmeyebilir bile.

5. Karışımı iyice yoğurun. Slime’ın su ve mısır nişastası ile tamamen içeiçe geçip karışması için elle yoğurmak gerekir. Yoğurma işleminden sonra ise slime oynanmaya hazır hale gelir. Slime saklanırken, kurumaması için hava geçirmez bir kap kullanılmalıdır. Yine de slime, ertesi gün çeyrek çay kaşığı suya ihtiyaç duyabilir.

Şampuan ve Tuz ile Slime Yapma Yöntemi

1. Kullanılacak şampuan miktarını ayarlayın. Slime yapımında en iyi çalışan şampuanlar kalın yapıda olanlardır. İstenilen herhangi bir şampuan kullanılabilir ama kalın şampuanlar avantaj sağlayacaktır. Kullanılacak olan şampuanın beğenilen bir renk ve kokuda olması en iyisi olacaktır.

2. İsterseniz, duş jelinizi değerlendirin. Duş jeli slime’ın yapısını kalınlaştırmak için yararlı olacaktır. Kullanılan şampuanla eşit miktarda duş jeli karışıma eklenebilir. İkisi tam anlamıyla iç içe girene kadar karıştırılmalıdır. Şampuan ve duş jelinin benzer renkte olmasına dikkat edilmelidir. Farklı renkte olması slime’ın bulanık gözükmesine neden olabilir.

3. Yeterli oranda tuz ekleyin. Tuz miktarı, göz kararı belirlenir çünkü farklı şampuanların tuza karşı reaksiyonu da farklıdır. Bu nedenle tuz için kesin bir oran belirlenemez.  Karışımın kıvamı istenen seviyeye gelene kadar tuz eklenmeye devam edilir. Her bir şampuan markasının buna farklı tepki vermesi nedeniyle tuz için belirlenmiş bir miktar yoktur. Karıştırma işlemine de slime topak haline gelinceye kadar devam edilir.

4. 15 dk buzlukta bekletin. Karışım bir topak haline geldikten sonra sırada dondurma işlemi vardır. Bunun için karışım dondurucuya yerleştirilir ve 15 dk orada tutulur.

5. Slime’ın tadını çıkartın. Karışımı dondurma işleminden sonra artık slime hazır hale gelmiştir. Ancak slime ile oynadıktan sonra slime’ın hava geçirmez bir kaba konularak kaldırılması untulmamalıdır. Slime’ın kıvamının bozulması ve akışkanlığının artması durumunda, tekrar 15 dk buzlukta bekletmek yararlı olacaktır. İyi eğlenceler…

Article Categories:
Genel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.