Taşıt Kredisi Borcu olan 2. El Oto Nasıl Satın Alınır?

2. el araç satın alırken aracın yaşından tutun, aracın kaskosundan borcuna kadar bir çok detayı öğrenmek istersiniz. 2. El araç satın almak bir çok açıdan zorlu bir süreçtir. Aracın sahibine güvenmeli, ileriki süreçte karşılaşacağınız zorluklar ile mücadele edebilecek bilgiye de sahip olmanız gerekir. Düşeş fiyata 2. El bir araba beğendiniz, elinizin altında da alabilecek nakit para mevcut, ancak öğreniyorsunuz ki almak istediğiniz otomobilin taşıt kredisi borcu var ve hala ödenmekte! Bu durumda taşıt kredisi borcu olan arabayı nasıl satın alırsınız, satın almak istediğiniz 2. El arabanın borcu nasıl kapatılır, işte sizin için öneriler:
[the_ad id=”17227″][the_ad id=”17228″]
 

Adımlar:

1 Aracın borcu ile satılabileceğine dair noter tasdiği alınması gerekir. 2. El arabayı satın alacağınız kişi aracı borcuyla beraber size satacağına ve kalan borcu için araba satışında istediği ve belirttiği rakamdan düşeceğine ilişkin bir açıklama tutanağı tutturmanız gerekir. İkinci el araç alırken dikkat etmeniz gereken taşıt kredisi borcu olan aracı belgelerle üzerinize geçirdiğinizden ve bedelini kabul ettiğinizden emin olur.

  • Bir araç, taşır kredisi ödendiği halde 2. El olarak satılmak isteniyorsa, ya yüksek fazia oranlarına ve geniş vadeye sahiptir yani satın alan kişi ödeme zorluğu çekiyordur. Bir diğer ihtimal ise taşıt krediis ile sıfır araç alan kişi araçtan beklediği performansı göremediği için değiştirmek istiyorsunuz. Borcuyla birlikte 2. El olarak almak istediğiniz aracın kalan borcunu ödemeye devam edebilcek misiniz? Kendinize bu soruyu sormanız gerekiyor.
  • Noterde bu işlemler gerçekleşirken alıcı-satıcı sözleşmesi de yapılır. 2. El olarak alacağınız aracın üzerine aldığınız tüm borcu ödeyeceğinize dair ve borç bittikten sonra aracın mülkiyetinin üzerinize geçeceğine dair bir kabul sözleşmesi imzalarsınız.

2Borcu olan 2. El otomobilin borcunu kapatarak satın alın. Bu durum genelde yukarıdaki seçeneğe göre daha sık tercih edilen yöntemler arasındadır. Aracın kalan borcunu satan kişiye ödeme olarak verdiğinizde, siz 2. El olarak otomobile sahip olursunuz. Yine gerekli evrakları imzalama, trsafikten ilgili yazı alımı ve vekaletle aracın alım satım işlemleri tamamlanır. İlkine göre daha avantajlı bir yöntem olabilir. Satın almak istediğiniz taşıt kredisi borcu olan aracın ne kadar ödemesinin kaldığı, faiz oranlarının artma miktarı gibi detayları inceleyerek toplu vereceğiniz para yerine taksite devam etmeyi de tercih edebilirsiniz.

[the_ad id=”17269″][the_ad id=”17268″]

Article Tags:
Article Categories:
Finans

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir