Keçi Sakalı Nasıl Uzatılır

 Keçi sakalı uzatabileceğinize olan inancınız tam mı? Yeni bir görünüme mi ihtiyaç duyuyorsunuz? Keçi sakalı uzatmak ve bakımını yapmak; bir ölçüde dikkat, çok fazla pratik ve yeterli seviyede bir özgüven gerektirir. Keçi sakalı, özgün ve cesur olduğunuzu gösterir, ayrıca kendinizi ifade etmeniz için çılgın bir yol olabilir.

Bölüm1: Keçi Sakalınızı Uzatma

1Sakalınızın uzamasını bekleyin. Denemeye karar verdiğinizde, sakalınızı kesmeyi bırakın ve çene altınızdaki, ağız çevrenizdeki sakalların ve bıyıklarınızın uzamasına izin verin. Kesmeye ve düzeltmeye başlamadan önce sakallarınızın hoş ve gür olduğundan emin olun. Sakalnızın uzama süresine göre bir hafta ile bir ay arasında bir süreçten sonra, yeterli gürlükte bir sakala sahip olmuş olmalısınız.

  • Kaşınan bir cilt, sakal uzatma sürecinin sıradan bir parçasıdır. Yüzünüzdeki kaşıntılar için fazla duyarlı olmamaya çalışın. Bu süreci atlatmakta zorlanıyorsanız, cildinizi nemlendirmek için nemlendirici bir losyon kullanın.
  • Yüzünüzün kalan kısmındaki sakallarınızı da uzatabilirsiniz ancak zorunda değilsiniz. Daha fazla sakal, keçi sakalınızın uzunluğunu belirlemede size daha fazla esneklik sağlayacaktır.

2Sakalın anahatlarının dışında kalan kısımları tıraş edin. Bu işleme boynunuzdan başlayın ve bir traş bıçağı kullanın. Uygulamayı çeneniz ve yanaklarınız üzerindeki sakallarınız için de devam ettirin ve keçi sakalınızın ana hatları belirgin olana kadar kesme işlemine devam edin.

  • Büyük ihtimalle sakalınızın ana hatlarının adem elmanızın birkaç cm üzerinden başlamasını tercih edeceksinizdir. Bu, size biraz uzun görünebilir ancak görünümünü beğenmediyseniz her zaman kısaltabileceğinizi unutmayın. Çok kısa bir alan bırakırsanız, kalan kısmın uzaması için beklemek zorunda kalmanız gerecektir.

3Keçi sakalınızı şekillendirin. Ana hatlara sahip olduğunuza göre artık istediğiniz büyüklük ve şekle göre keçi sakalınızın sınırlarını şekillendirebilirsiniz. Şekillendirme işlemini doğru yapmak için temiz ve keskin bir traş bıçağı kullandığınızdan emin olun. Manüel bir traş bıçağı kullanıyorsanız, yeni traş bıçağı size daha temiz bir traş sağlayacaktır. Elektrikli bir traş makinesi kullanıyorsanız, şekillendirme aparatı kullanmak daha kullanışlı olacaktır.

  • Kesmeye başlamadan önce, kıvrılmaya başlamış olan sakalları düzleştirebilmek için sakalınızı tarayın. Bu işlem, sakalınızı daha kolay kesmenizi sağlayacak ve keçi sakalınızın ne uzunlukta olması gerektiğine dair size daha iyi bir öngörü sağlayacaktır.
  • Alt çene hattınızda keskin ve temiz köşeler oluşturun.
  • Doğru genişliği yakalayın. Tipik bir keçi sakalı, ağzınızın genişliğinde olacaktır. Bu genişliği bulabilmek için gülümsemeyi deneyebilirsiniz. Keçi sakalınızın sınırlarının nerede olacağını belirleyebilmek için dudak kenarlarınızdaki kırışıklıkları kullanın.
  • Ne tür bir keçi sakalı kestiğinizden bağımsız olarak, sakalın her iki tarafının da simetrik olduğundan emin olun. Her birkaç dakikada bir durun ve aynada, her iki tarafın da birbirine uyumlu olup olmadığını kontrol edin.

Bölüm2: Keçi Sakalı Dışındaki Bölgeleri Düzenli Olarak Kesmek

<strong>1Keçi sakalının dışında kalan bölgeleri düzenli olarak kesin. Keçi sakalınızın uzamasını istiyorsanız bile, etrafının temiz görünmesi önemlidir. Her gün traş olun ve keçi sakalınızın etrafındaki sakalların uzamasına engel olun.

  • Elektrikli bir traş makinesi kullanmak, keçi sakalınızın simetrik ve düzenli olmasını sağlar. Ayrıca, makine ucundaki uzunluk belirleyici, bir makas yardımıyla doğru uzunluğu tahmin etmek yerine istediğiniz uzunluğa daha kolay ulaşabilirsiniz. Birçok traş makinesi, size farklı uzunluk seçenekleri sunar.
  • Burun kılı temizleme makinesi, keçi sakalınızın sınırlarının daha hoş görünmesi için kullanışlı bir alet olabilir.
  • Keçi sakalınızın, çenenizin boynunuzla birleşen yerdeki bölümünü kesmek, biraz zorlayıcı olabilir. Bu nedenle, aynanızı baş seviyenizin altına yerleştirin ve sakalınızın nasıl göründüğüne dair daha iyi bir öngörü sağlaması için çenenizi boynunuza doğru uzatın.
  • Keçi sakalınızla birlikte bıyık da bırakıyorsanız, bıyığınızın üst kısmını traş edin ve burun kullarınızla birleşmediğinden emin olun. Bu, sahip olmak isteyeceğiniz bir görünüm değildir.

2Yüzünüzün kalan kısmını traş edin. Keçi sakalı, genellikle yüzün kalan kısmı traş edildiğinde en iyi görünümüne ulaşır. Bu nedenle yüzünüzün kalan kısmını traş ettiğinizden emin olun. Bunun için traş jeli kullanın. Bu sayede, keçi sakalınızın sınırlarını daha net bir şekilde görebilirsiniz.

  • Keçi sakalınızın yakınındaki kısımları traş ederken, traş bıçağını keçi sakalınızdan uzağa doğru hareket ettirdiğinizden emin olun. Yanlışlıkla keçi sakalınıza çok fazla yaklaşmayı ve o kısmı tamamen traş etmek zorunda kalmayı istemezsiniz.

3Sakalınızı yıkayın. Keçi sakalınızı, bir şampuan ve nemlendirici kullanarak düzenli olarak yıkayın. Bu sayede sakalınızın yağlı ve düzensiz bir görünüme sahip olmasının önüne geçebilirsiniz. Yıkama işlemi, yağın sakalınızın içinde kalmasını ve sivilce ya da diğer cilt problemlerine neden olmasını engeller. Ayrıca cildinizi ve sakalınızı nemlendirmek için sabun yerine şampuan kullanın.

  • Yıkama işlemi sonrasında kurulamayı unutmayın. Bunun için temiz bir havlu kullanın.
  • Bir sakal yağı kullanma fikrini gözden geçirin. Bu yağlar, nemlendiricilerden daha iyi olabilir çünkü özellikle sakalları temizlemek ve altındaki deriyi korumak için üretilmişlerdir. Sakalınız nemli iken günde birkaç damla yağ kullanımı, onun temiz kalmasını sağlamak ve altında herhangi bir sivilce oluşumunu engellemek için yeterlidir.
  • Yemek yerken, yemek artıklarının sakalınıza takılabileceği konusunda hassas olun ve sakalınızı yemek artıklarından temizlediğinizden emin olun. Bu durumun önüne geçebilmek için, yemek yerken daha küçük ısırıklar alın ve her bir ısırıktan sonra yüzünüzü silin.
  • Özellikle çorba içerken bu konuya dikkat edin. Sakalı ve bıyığı uzun olan insanların çorba içerken zorlandığı bir gerçektir. Şayet çorba içiyorsanız yemek sonrasında sakalınızı yıkamayı ihmal etmeyin.

4Sağlıklı kalın ve sakalınızın güçlü kalmasını sağlayın. Diğer sakal türleri gibi keçi sakalı da, vücudunuza ne kadar iyi baktığınızla ilişkili olarak daha güzel ve gür uzayacaktır. Düzenli beslenme, düzenli uyku ve egzersiz, sakalınızın hoş bir şekilde uzaması için takip edebileceğiniz aşamalardır.

  • Yeterli beslenin. Dengeli ve sağlıklı bir beslenme planı, cildiniz ve sakalınız için oldukça iyidir. Unutmayın ki beslenme şeklinizi siz kontrol edebilirsiniz. Protein, demir, çinko ve A, C ve E vitaminlerini içeren besinler sakal uzatmak ve onun korunmasını sağlamak için önemli besinlerdir. Bunun dışında tahıllar, ciğer, yumurta sarısı, soya unu ve mayada bulunan biyotin adındaki B vitamini alımınızı da arttırabilirsiniz.
  • Düzenli egzersiz, testosteron seviyenizi arttırmak tercih edebileceğiniz bir uygulamadır. Yüksek testosteron seviyesi, sakalınızın uzamasına yardımcı olur. Ağırlık kaldırma, kısa periyodlarda yapılan yüksek yoğunluklu egzersizler vücudunuzdaki testosteron seviyesini arttırmak için işlevseldir.
  • Düzenli uyuyun. İhtiyacınıza bağlı olarak 7-8 saatlik bir uyku, sizi zinde ve sağlıklı tutacak, sakalınızın uzamasına da yardımcı olacaktır.

Kaynak:

  • http://www.gq.com/story/4-goatee-questions
  • http://www.wikihow.com/Grow-a-Goatee

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir