China Post Registered Air Mail Kargo Takibi Nasıl Yapılır

Siz de yurtdışı kökenli siteler olan Ebay, Aliexpress ya da Alibaba alışveriş siteleri üzerinden alışveriş yapacaksanız bu konuda kargo takibinin nasıl yapılacağını öğrenmek isteyebilirsiniz. Bahsedilen sitelerdeki alışverişler Çin üzerinden gerçekleştirildiği için bu süreçte Çin Devlet Posta servisi kullanılmaktadır. Siz alışveriş aşamasında özellikle ücretsiz kargo seçeneğini (free shipping) seçerseniz kargo tipi olarak da Çin Devlet posta servisini seçmeniz yararınıza olacaktır. Siparişin verilmesiyle birlikte alacağınız ürünün kargo durumunu öğrenebilmek amacıyla kargo takip numarası (tracking number) almanız gerekmektedir.

Bölüm1: Kargonun Takip Edilmesi

1Takip numarası (Tracking number veya Shipping number)’ nı bir yere not edin. Sipariş vermenizle birlikte size bir takip numarası verilir. Bu numara sayesinde hem Çin’in içerisinde hem de kargonun Türkiye’ye ulaşmasıyla birlikte takip işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

2İki aşamalı takip sisteminin nasıl çalıştığını öğrenin. İlgili alışveriş sitesine sipariş vermenizle birlikte ilgili firmadan çıkıp Türkiye sınırına kadar belli bir yerden takip yapılırken, Türkiye sınırına girmesi ile birlikte elinize ulaşan süreçten de belli bir yerden takip yapılmaktadır.

3Siparişinizi Türkiye sınırına ulaşana kadar takip edin. bu işlem için track-chinapost.com adresine girmeli ve Tracking Number kısmına takip numaranızı girerek “Start Tracking” butonuna tıklayarak sorgulamanızı gerçekleştirmelisiniz.

4Türkiye sınırından talep ettiğiniz adrese ulaşana kadar takip edin. İlgili ürün Türkiye sınırına girdiği anda teslimanla PTT ilgilenmeye başlayacaktır. Bu andan itibaren de takip işlemini gonderitakip.ptt.gov.tr üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

5Tüm kargoları tek bir sistemden takip edin17track.net/tr adresine erişerek tüm kargolarınızı yine kargo takip numarası ile takip etme şansına sahipsiniz.

Bölüm2: Kargonun Teslim Edilme Süresi

1Genel olarak birçok sipariş 15 ile 30 iş günü iş günü içerisinde belirtmiş olduğunuz adrese teslim edilir.

Uyarılar

  • Çin’den alınacak ürünlerde sipariş aşamasında iki kargo seçeneği karşınıza çıkacaktır. Bunlardan biri China Post Ordinary Small Packet Plus diğeri ise yazının en başında bahsedildiği gibi China Post Registered Air Mail Kargo’dur. Bu süreçte sizin seçmeniz gereken kargo China Post Registered Air Mail Kargo’dur. Çünkü bu kargonun her aşamada takibi mümkünken, China Post Ordinary Small Packet Plus kargonun sadece Çin sınırları içerisinde takibi mümkündür.

Kaynak

  • http://www.yurtdisindansiparis.com/2015/09/20/china-post-air-mail-ya-da-china-post-registered-air-mail/#
  • http://track-chinapost.com/
  • http://gonderitakip.ptt.gov.tr/
Article Categories:
Finans

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir