Ağız Piercing Bakımı Nasıl Yapılır

Dil, ve diğer ağız piercingleri günden güne popüler hale geliyor… Fakat bunun yanı sıra piercinglerin iyice iyileşmesine izin verilmez ve piercingler temiz tutulmazlarsa oldukça ciddi komplikasyonlara sebep olabiliyorlar. Bu yazıda bu tür piercinglere nasıl iyi bir bakım sağlayacağız onu keşfedeceğiz.

Adımlar

1 Güvenilir ve sertifikalı bir piercing stüdyosuna gidin. Piercing takmak iyi bir fikir olarak görünebilir fakat dilinize yalnış yerden piercing yaptırmanız dil ve cilt bozukluklarına yol açabilir. İğneler, mücevherler ağzınızın yakınına gitmeden önce iyice temizlenmelidir.

2 Size yine de piercinglerinizle nasıl ilgileneceğinizi söylerler, piercinglerin sıkça enfeksiyon kapabildiğini ve ciddi problemlere yol açabileceğini unutmamanız önemlidir. Özenli olun !

3 Diliniz piercinglendiğinde normalden iki kat daha fazla şişecektir. Endişelenmeyin, bu normal. Şişkinliğin azalması üç ve beş içinde başlar, yedi ve sekiz günde tamamen kaybolur.

4 Diliniz altı ve sekiz hafta sonra tamamiyle iyileşecektir. Enfeksiyonu engellemek için ağzınızı ve dilinizi düzenli olarak tuzlu su ile yıkayın. Bu süre zarfında dilinize dokunmayın veya dilinizle oynamayın. Eğer kaza ile olursa ya da yemek yedikten sonra her daim dilinizi yıkayın.

5 Püre edilmiş, çorba vb. yemeye çalışmalısınız. İlk bir hafta. Bundan sonra katı yemek yemeniz bir problem olmamalı ancak her yemek yedikten sonra ağzınızı yıkadığınızdan emin olun.

6 Şişlik indikten sonra ağzınızı yıkamayı azaltabilirsiniz, her ne kadar yemek yedikten sonra piercinge yerleşse de yıkadıktan sonra yemeğin (ekmek, lifli et, vb.) yerleşmesi iyi bir fikirdir. Tamamiyle iyileşince normal ağız bakımınız (diş fırçalama, ağız yıkama)  kafi gelecektir.

7 Piercingi yaptırdığınız yerdeki delik etrafında sert nokta ya da kabuk olabilir fakat 2 veya 3 aya görünmeyecektir.

8 Piercinginize takmadan önce tüm mücevher parçalarınızın temiz olduğundan emin olun. Eğer öyleyse bile ilk altı ay mücevherleri temizlemek iyi bir fikirdir.

Kaynak

ibrahim kuzak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir