Kristal Avize Nasıl Temizlenir

Kristal avizenin her bir parçasını temizlemek, detaylı bir çalışma gerektiren zorlu bir iştir. Avizenin parlaklığını korumak için düzenli olarak avizeyi temizlemek önemlidir. Kristal avizenin evinizdeki konumunu korumak için nasıl temizleneceğini öğrenin. Bu yöntemler cam veya plastik avizelerden çok otantik kristal avizeler için uygundur.

Açık Avizenin Temizlenmesi

1Işığı kapatın ve ampullerin soğumasını bekleyin. Avizenin düğmesini kapatın. Avizenizin demirbaşı olan ampullerin soğumasını bekleyin.

  • Fazladan bir önlem olarak şalterleri kapabilirsiniz, ama bu işlemi sadece evinizde elektrik kaçağı veya elektrikte genel bir sorun varsa uygulayın. Bu süreçte elektrik kablolarını ayarlamak gerekmez.

2Alanı hazırlayın. Ampullerin soğuması için beklerden çalışacağınız alanı hazırlayın. Avizenizin altına bir muşamba veya bez parçası serin ve üzerine açılabilir bir merdiven veya uzun bir merdiven yerleştirin.

  • Herhangi bir parçanın yere düşüp kırılma tehlikesine karşılık, yere kalın bir battaniye serebilirsiniz.
  • Merdiveninizin avizenin her yerine ulaşabilecek kadar yeteri uzunlukta olduğundan emin olun.

3Cam temizleyici ve temiz pamuklu bir bez kullanın. Merdiveniniz üzerinde avizenizi temizlemek için cam temizleyicisini sıkın veya temiz pamuklu bez ile silin. Her bir kristali nemli bir bezle hemen ardından kuru bir bezle temizleyin.

  • Üzerinizde kolayca temizlenebilen ve temizlik malzemelerini taşıyabileceğiniz cepleri olan bir önlük giyebilirsiniz.
  • Bir çift temizlik eldiveni yerine, daha iyi kontrol ve el becerisi için bir çift yumuşak eldiven giyebilirsiniz. Bir eliniz ile kristali tutup temizleyici spreyi sıkın ve diğer eliniz ile kurulayın. Birden fazla kristal varsa, birden fazla çift eldivene ihtiyacınız olabilir.

4Bütün kristalleri dikkatlice temizleyin. Nemli bir bezle veya eldivenle kristali silerek ve diğeri ile kurulayarak, avizenin çevresinde dönerek bütün kristalleri temizleyici ve eldiven ile temizleyin.

  • Kristalleri temizlerken, önce spreyi ampullere sıkmak yerine eldiveninize sıkın.
  • Temizleme işini yaparken, avizenin diğer tarafını temizlemek için avizeyi çevirmeyin ve döndürmeyin. Bu işlem parçalara zarar verebilir ve kırılmalarına neden olabilir. Onun yerine, dikkatli bir şekilde merdiveninizin yerini değiştirerek diğer parçalara ulaşmayı deneyin.

5Çerçeveyi temizleyin. Avizenin çerçevesini ve diğer parçalarını kuru bir bez, avize temizleyici veya metal temizleyici ile temizleyin.

  • Metal ve avize parçaları dışında onların kendi temizleyici ürünlerini kullandığınızdan emin olun, aksi halde renk bozulması ve kararma riski ile karşılaşabilirsiniz.
  • Temizleyici sıvılar avizenin metal kancalarını ve diğer parçalarını karartabilir bu yüzden bu parçaları sadece temiz ve kuru bir bez ile silmelisiniz.

6Nazik bir şekilde ampullerin tozunu alın. Temiz ve kuru bir bez ile avizenin demiş başları olan ampulleri silin. Tüm ampullerin doğru takıldığından ve renklerinin doğru olduğundan emin olun.

  • Herhangi bir ampul patlamış, doğru ışığı veremiyor veya yanmış ise, aynı voltajda olan yenileri ile değiştirmenin tam zamanıdır.
  • Ampuller üzerinde inatçı lekeler varsa, nazik bir şekilde nemli bir bezle silebilir veya ampulü değiştirebilirsiniz.

Kaynak

tugay saydam

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir