Baldır Kasları Nasıl Güçlendirilir

Baldır kasları alt bacağın arkasında, ayak bileği ve diz arasında bulunur. Bu kas grubu çok farklı amaçları ve çok farklı işlevleri yerine getirir. Eğer baldırlarınız gelişmemiş ve şekil almamış ise çeşitli fiziksel aktivitelerde baldır kaslarınız aşırı çaba harcama riskini taşımaktadır. Böyle bir durumdan sonra yürürken ya da koşarken vücudunuzun bu yararlı bölgesi sizi kısıtlayabilir ve bacağınızın alt bölgesinde ağrıya neden olabilir. Çeşitli egzersizlere bu yararlı bölgenizdeki yani baldırlarınızdaki ağrıdan nasıl korunacağınız öğrenebilir,  hareketlerle baldır kaslarınızı güçlendirebilirsiniz.

Metot 1: Oturma Egzersiziyle Baldır Kaslarınızı Güçlendirme

1Sırtınız düz olacak şekilde bir sandalyeye oturun, bacaklarınızı bükün ve yere sımsıkı basın. Kilonuzun iki bacağınıza da eşit şekilde dağıldığından emin olun.

2Ayak parmaklarınızın üzerinde yere bastırın. Ayaklarınız yere basıyorken ayak parmaklarınızın üzerine durun ve  bu şekilde bastırmaya devam edin. 2 saniye boyunca bu pozisyonda durun ve sonra ayaklarınızı geri yere indirin.

3Her bacak için bu egzersizi 30-40 kez tekrarlayın. Tek seferde her iki ayak parmağınız yerine, sadece bir ayağınız yerde ve diğeri parmakların üzerinde duracak şekilde egzersizi tekrarlayın

4Ağırlık ekleyerek egzersizi daha da zorlaştırın. Her bir dambıla 2,5kg ağırlık koyun ve aynı sırayla tekrarlayın.

5Bu egzersiz rutinini gerçekleştirdikten sonra birkaç dakikalığına baldır kaslarınızı esnetin.  Ayın 3-4 haftasında bu egzersizi tekrarlayın.

Metot 2

1Spor salonundaki calf press makinesini kullanın. Başlangıçta ağırlık kullanmayın. Bir kez baldır kaslarınız gerildiğinde, makine üzerindeki ağırlığı ayarlayın.

2Calf press makinesini değişik seviyelerde kullanın. Egzersizin başında yavaş konsantre hareketleriyle başlayın. Sonuna doğru, oturur pozisyonda bacaklarınızı kaldırarak baldızlarınızı kasın. Olumlu ve olumsuz direnç seviyelerinde çalışmak baldır kaslarınızın yoğun şekilde çalışmasına yardımcı olur.

3Calf press makinesinde 5 dakika da her bacak için 15 tekrarlık 3 set yapın. Bir ayda hafta başına calf press makinesiyle 3-4 gün egzersiz yapın.

Kaynak

  • http://www.wikihow.com/Strengthen-Calf-Muscles

taner saydam

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir