Röfle Nasıl Yapılır

Kadınlar genellikle saçlarında tek renkten sıkıldığında saça ışıltı atmak, balyaj yapmak ya da farklı bir yöntemle röfle, balyaj gibi renklilikleri denemek ister. Saçlarının arasında atılan renklerle ve balyajlarla yeniden kendine gelir sanki, dünyası değişir. Saç bir kadının hayatında bu kadar önemliyken evde röfle yapmayı denememesi nasıl beklenir? Kuaföre gidip yaptırabileceği gibi evde kendi başına da röfle yapması oldukça basit ve etkili bir yoldur. Ekonomik açıdan bir tasarruf olarak değerlendirilebilecek evde röfle yapma denemesi, düz boyaya oranla daha ucuz hem de farklı bir heyecan yaşamanızı sağlayacaktır. Peki evde röfle yaparken nelere dikkat etmeniz gerekir, işte bilmeniz gerekenler;

Adımlar

Röfle nedir peki, bilinen yanlışları unutalım. Öncelikle röfle saçlara kendi renginden 1-6 ton arasında değişecek şekilde yapılan renklendirme işlemidir, saç rengini açma işlemidir.  Küçük tutamlara ayrılan  ve farklı boylarda saçlara hazırlanan boya ya da açıcı özellikteki doğal ürünler  saça sürülür ve gerektiği kadar bekletilir. Esmerlerde saçı yumuşatmak için yani saçın rengini kırmak kahverengi balyajlar yaratmak için kullanılan röfle, açık tenlilerde sarışınlarda sarının ve açık rengin tüm tonlarını yaşatır.

1Röfle yapmaya başlamadan önce röflenin rengine karar verin. Doğal bir görünümden yanaysanız saçınızın 1 ya da 2 ton açık rengini seçerek röfle uygulaması yapmanız doğru olacaktır. Örneğin kumralsanız, açık kumrallar ile röfle yapmalısınız ancak saçlarınızda röflenin belirli izleri olsun istiyorsanız da saçınızın röflesi sarı ve platinin tonlarından seçilerek belirginleştirilmelidir. Çok fazla açık bir renk seçmeniz durumunda röfleniz kendini belli edecektir. İlk denemenizde abartılı seçimlere yönelmemeniz tavsiye edilir.

2Röfle seti satın alın ya da röfleye hazırlanın. Saç bakım markalarının hazır olarak röfle seti bulunmaktadır evinizin yakınındaki süpermarketlerden kolaylıkla temin edebilirsiniz. Röfle setini alırken içerisinde saç  nemlendirici özellikte bir ürünün olmasına ve röfle sonrası yıkama içinde kullanabileceğiniz bakım kremi olmasına dikkat edin. Röfle saç rengi açıcı bir uygulama olduğundan saçlarınıza bir boyutta zarar vermesi de kaçınılmazdır. Röfle setini kendiniz oluşturacaksanız d nemlendirici, bakım yağı ve renk açıcı ürününüzü seçin.

3Röfle yapmaya başlamadan önce vücudunuzu ve etrafınızı renk açıcı kimyasallarla temas ettirmekten kaçının. Evde bulunan eski tişörtlerinizden, renginin değişeceğinden endişe duymayacağınız önlükleri ve eski havluları röfle yaparken kulanın. Büyük bir çöp poşetini başınızın geçebileceği şekilde tersten kesin ve üstünüze giyin. Son olarak ellerinize eldiven giymeniz tüm renk açıcı röfle kimyasallarından korunmanızı sağlayacaktır.

4Uzun saça röfle yaparken folyodan yararlanın. Saçlarınızı tutam tutam ayırdıktan ve istenilen tona göre renk açıcıyı sürdükten sonra röflenin saçınızı tutması ve saçınızla özdeşleşmesi için yirmi ile elli dakika arasında folyoya sararak bekletmeniz önerilir. Folyo ile röfle tekniğinde saçlarınıza srdığınız folyoyu yaklaşık yirmi dakika sonra açıp bakmalı ve renk değişimini gözlemlemelisiniz gördüğünüzden daha açık bir renge ulaşmak istiyorsanız folyoda saç bekletme işlemini sürdürmeniz gerekir.

5Röfle uygulamasından sonra saçlarınızı soğuk su ile durulayın. Röfleden sonra saç bakım kremleriyle saçlarınızın boya ve ısıyla oluşan tahribatını önlemek için nemlendirmeniz gerekir. Saçlar röfleden sonra şampuanla yıkanmaz.

6Doğal yöntemlerle saç renginin açılması röfle uygulamasında da denenebilir mi? Doğal yöntemlerle uygulanan saç rengini açma yöntemleri arsında bulunan;limon suyu ve papatya suyu ile de sçınıza röfle görünümü kazandırabilirsiniz.

  • Limon suyunun doğal saç ağartma özelliği ile saçınızın rengini açabilir ve doğal olması sebebiyle saça da zarar vermez ancak röfle gibi seçtiğiniz net bir rengide saç tonunuza yansıtmayabilir. Denemek için birkaç limonu küçük bir kâseye sıkmalı ve limon suyu ile aynı miktarda su ile karıştırmalısınız. Ardından limon suyunu belirlediğiniz tutamlara bir fırça yardımı ile sürün. Güneş ışığında saç rengini açan limon suyu ile yaklaşık 30 dakika kadar güneşte beklemeniz gerekir.
  • Sarı saçlara sahipseniz doğal yöntemlerden papatya suyu ile röfle uygulaması yapabilirsiniz. Bunun için bir tutam papatyayı bir bardak suda kaynatın ve papatya çayı oluşturun. Saçınıza röfle tutamları şeklinde sürdükte sonra yarım saatten uzun bir süre güneşte kalarak doğal röflenizin oluşumunu gözlemleyin. Saçınıza hafif bir ışıltı katacak bu uygulama ile son derece doğal bir görünüme sahip olursunuz.

İpuçları ve Uyarılar

  • Saçınıza röfle işlemi uygulamadan önceki gün saçınızı iyice nemlendirin ve mümkünse saçlarınızı şampuanla yıkamayarak yağlanmasını sağlayın. Böylece özellikle saç uçlarınızın kurumasını engellemiş olursunuz.
  • Saçınız röfle uygulaması öncesinde çok fazla işlem gördüyse, saç boyası, maşa gibi şekillendiriciler ile kurumaya yüz tuttuysa saçlarınızın daha çok yıpranmaması için kuaför tarafından röfle yapılması önerilir.
  • Röfle işlemini her zaman kuru saça uygulamanız gerekir.
  • Röfle yaparken bebekler için hazırlanmış diş fırçasından faydalanarak saç tellerinizin her bölgesine renk açıcı kullanabilirsiniz.
  • Röfleyi tüm saçınıza uygulamadan evvel bir tutam saçınıza uygulayarak saçınızda değişiklikleri ve yeni rengi denemenizde fayda var.
  • Tüm saça röfle uygularken aile büyüklerinizden ya da bir arkadaşınızdan yardım almanız, daha olumlu sonuçlara ulaşmanızı sağlayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir