Diş İpi ve Gargara Kullanarak Sivilceler Nasıl Çıkarılır

Bir sivilceyi sıkmak yara haline dönüşmesine ve sivilcenin başka alanlara sıçramasına sebep olur. Bu yüzden doktorlar tarafından önerilmez. Sivilceyi ev yapımı ve doğal yöntemlerle tedavi etmek daha etkilidir. Ancak kurtulmak için can attığınız sivilceniz varsa, bunu başarmak için herkesin bildiği koca karı ilaçlarına dahil olan ağız hijyen ürünleri de (özellikle diş ipi ve gargara) kullanılabilir. Sivilcelerinizin tekrar çıkmaması için, yüzünüzü her zaman temiz tuttuğunzdan ve birkaç tane güvenilir sivilce karşıtı ürün kullandığınızdan emin olun.

Bölüm 2 – Kesin Sonuç Veren Sivilce İyileştirme Yöntemleri

1Reçetesiz ilaçları deneyin. Reçetesiz ilaçları eczanelerden ya da kozmetik ürün satan marketlerden satın alabilirsiniz. Bu ürülerin içeriği genelde şöyledir:

  • Benzoil proksit, bakterileri öldürür ve gözeneklerin tıkanarak yeni sivilceler haline gelmesini engeller. Benzoil proksit ciltteki fazla yağı ve önüne geçilmezse gözenekleri tıkayabilen ölü hücreleri de temizler. Genellikle sivilce ürünlerinin içerisinde yüzde 2.5 ila 10 arası miktarda bulunur.
  • Salisilik asit, gözeneklerin tıkanmasını engeller ve hatta tıkanan gözeneklerin temizlenmesini sağlar. Sivilce ürünlerinin içerisinde yüzde 0.5 ila 5 arası miktarda bulunur.
  • Alfa hidroksi asit, ölü hücreleri temizleyip iltihapı azaltarak cildi pürüzsüzleştirir. İki tür alfa hidroksi asit vardır: glikolik asit ve laktik asit.
  • Sülfür, ölü hücreleri ve ciltteki fazla yağı temizler. Yüz temizleme ve sivilce karşıtı ürünlerin içerisinde bulunur. Ancak içerisinde sülfür bulunan ürünlerin kokusu hoş olmaz.

2Reçeteli kremler kullanın. Çok kötü durumda bir sivilceniz varsa ya da reçetesiz ürünler sivilcenizi hala iyileştirmediyse, bu konuyu dermatoloğunuz ya da doktorunuzla görüşebilirsiniz. Reçeteli sivilce kremlerinin içerisinde genel olarak şu maddeler bulunur:

  • Retinoid, gözeneklerin ve kıl diplerinin tıkanmasını engelleyerek sivilce oluşumunu önler.
  • Dapson (Aczone) bakterileri öldürür ve gözeneklerin tıkanmasını engeller.
  • Antibiyotikler, mevcut sivilceyi tedavi etmek için bakterileri öldürür ve sivilce çıkmasını engeller. Bu durumda yaygın olarak kullanılan antibiyotikler klindamisinli benzoil proksit (Benzaclin, Duac) ve eritromisinli benzoil proksittir.

3Sivilce hapı kullanın. Ciddi sivilce problemlerine karşı doktorunuzun yazabileceği bir çok hap bulunmaktadır. Bu hapların içeriğinde antibiyotik de (özellikle tetrasiklin) bulunabilir ve kadın ve ergenlik çağındaki kızların kullanması önerilir.

  • Antibiyotik hap kullanmanın tedavinizde işe yarayıp yaramayacağını doktorunuzla görüşebilirsiniz.

4Tahriş edici ilaçlardan uzak durun. Bazı cilt ürünleri gözeneklerinize dolup onları tıkayarak akne oluşumuna sebep olabilir. Sivilce çıkmasını engellemek istiyorsanız cildi tahriş eden özellikle yağlı ürünleri kullanmamaya özen gösterin. Bu yağlı içererik kozmetik ve saç şekillendirme ve sivilce kapatıcılarında bulunabilir.

  • Yağ bazlı ürünler yerine su bazlı ve sivilce yapmayan ürünler kullanabilirsiniz.

5Cildinize neyin temas ettiğine dikkat edin. Sivilceyi önlemenin bir diğer yolu da cildinize ter ve yağ temasını en aza indirmektedir. Yani cildinize saçlarınız, telefon ahizesi ve cep telefonu temas etmemelidir. Kirli ellerinizle cildinize dokunmamalısınız. Saçlarınızın yüzünüze değmemesi için şapka ve saç bandı kullanabilirsiniz.

Kaynak

Ece toprakçı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir