Bebek Nasıl Giydirilir

Bebeğiniz rahatsız ise, ağlayabilir veya hırçın davranabilir. Hassas cildi ve tam olarak gelişmemiş olan vücudu dokulara ve kimyasallara karşı oldukça hassastır. Bebeği üst üste giydirmek çok ısınmasına, az giydirmek ise soğuğa karşı hassas olmasına sebep olabilir ve hatta soğuktan donabilir! Bebeğinizi giydirmeyi daha az meşakkatli bir iş haline getirmek istiyorsanız rahat bir kıyafetle de birleştiğinde oldukça korunaklı, mutlu ve giyinmiş bir bebeğe sahip olmak için izleyebileceğiniz birçok yöntem vardır.

 1.KISIM: Kıyafetleri Giydirmek


1Bebeğinizin kıyafetlerini önceden hazırlayın.
Bebeğiniz onu giydirirken çok hareket ediyorsa bu oldukça yardımcı olabilir. Giydirme işlemini daha az meşakkatli bir hale getirebilmek için kıyafetleri önceden hazırladığınızdan ve hemen ulaşabileceğiniz bir yerde olduğundan emin olun.

  • Kıyafette kullanılan kopça, ban, çıtçıt gibi aparatlar giydirme işleminizi daha da kolaylaştıracaktır. 

2Bebeğinizi giydirirken vücudunu destekleyin. Çok küçük bebekler için giydirme esnasında başının arkasından destek vermeniz gerekebilir. Bu, giydirirken kucağınıza oturtarak ve bacaklarınızla başının arkasına destek vererek yapılabilir.

3 Bacakları itmek yerine çekin.  Kıyafetlerin paçaları bebeğinizin bacaklarına dolanabilir ve bu her gün yaptığınız bebeğinizi giydirme işlemini oldukça zorlaştırabilir. Ancak, kıyafetlerin kollarına veya paçalarına bebeğinizin kollarını iterek sokmaya çalışmayın çünkü kolları ve bacakları kolayca incinebilir.

  • Elinizi kol kısmının veya paçanın içinden geçirerek bebeğinizin kolunu veya bacağını tutup içeriye doğru çekerek giydirmeye çalışın.

4 Kafası için yeterli boşluk bırakın. Çok küçük bebekler kaslarını kontrol edemezler ve özellikle boyun ve baş kısmı için sizin desteğinize ihtiyaçları vardır. Kafasını elbisenin yaka kısmından geçirmeye çalışırken, yeterli boşluğu sağlamak için yakayı esnetin.

  • Kıyafetleri giydirirken oldukça hızlı olmalısınız çünkü nefesinin kesilmesi bebeğinizi panik edecektir.

5Kıyafetleri aşamalı olarak çıkarın. Bebeğinizin kollarını ve bacaklarını başının arkasından destekleyerek kıyafetten tek tek çıkarın. Kollar ve bacaklar kıyafetten çıktığında başından ve suratından geçebilecek şekilde yakayı genişletin. Sonra kıyafeti yavaşça çıkarın.

2.Kısım: Kıyafet Seçmek

1Doğal dokulu kıyafetler kullanmayı deneyin. Koton, oldukça hafif ve küçük çocukların sebep olabileceği aşınma ve yırtılmalara karşı oldukça dayanıklıdır. Çocuğunuz için düşünebileceğiniz diğer doğal ürünler şunlardır: 

  • Yün
  • Kaşmir
  • Yumuşak Yün

2 Bebeğinizi kimyasallara karşı koruyun. Bazı boyalar ve fabrika ürünleri zehirlidir ve bebeğinizin yeni gelişmekte olan vücudu bunlara karşı hassas olabilir. Kıyafetleri almadan önce kıyafet hakkındaki bilgileri okumak isteyebilirsiniz.Bu sayede kullanılan boyaların ve aplikelerin zehirli olup olmadığına karar verebilirsiniz..

  • Bebeğinizin zehirli kimyasallara maruz kalmasını, ikinci el ürün satan yerlerden alışveriş yaparak engelleyebilirsiniz. Kıyafetin tekrar tekrar yıkanması kıyafetteki kimyasalları azaltacaktır.
  • Kırışmayan, antimikrobik, lekeye karşı dayanıklı etiketlerinden kaçının.
  • Artık kimyasallar ve üretimde kullanılan kimyasallardan kurtulabilmek için kıyafeti birkaç kez yıkayın.

3Kopçalarla veya fermuarlarla ayarlayın. Küçük çocukların bezi sürekli değiştirilmelidir ve kıyafetin alt kısmındaki çıtçıtlar bu işlemi oldukça kolaylaştıracaktır. Bu fermuarlar veya kopçalar bebeğinizi giydirmede de size yardımcı olacaktır.


4Boğulma kazalarından kaçının
. Kurdeleler, askılar ve değişik tasarımlar her ne kadar şeker gözükse de, günlük aktiviteler bunların aşınmasına veya kopmasına sebep olacaktır. Böyle durumlarda kopan kurdeleyi bebeğiniz ağzına koyup yutabilir.

http://www.wikihow.com/Dress-a-Baby 

sena toprakçı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir