Göz Rengini Değiştirmek

Göz rengi eşsizdir ve lens kullanmadan rengi değiştirmek zordur. Göz farı kullanarak göz renginizi farklı göstermek mümkündür. Renkli kontakt lens kullanarak bir günlüğüne gözünüzün rengini tamamen değiştirebilirsiniz. Ameliyat ihtimali de vardır, fakat bu makale yazılırken hala test aşamasındaydı. Bu makale size göz renginizi değiştirmeniz için iki yol gösterecek ve renkli kontakt lensler hakkında bilgi verecektir.

Yöntem1 : Göz Farı Kullanarak Gözünüzün Rengini Parlak Gösterin

1Makyajın göz rengini nasıl değiştirebileceğini öğrenin. Mavi gözleri kahverengi yapmak için veya kahverengiyi mavi yapmak için göz farını kullanamazsınız. Ama sahip olduğunuz göz rengini daha farklı bir tonda göstermek için farları kullanabilirsiniz. Kullandığınız göz farı rengine bağlı olarak, gözlerinizi daha parlak, koyu veya daha soluk renklerde gösterebilirsiniz. Belli göz farları ile gri ve ela göz renkleri gibi tonlar elde edilebilir. Bu bölümde göz farı kullanarak göz renginizi nasıl değiştirebileceğiniz anlatılacak.

2Sıcak tonlu farlar kullanarak mavi gözleri yoğunlaştırın. Mercan ve şampanya rengi gibi turuncu alt tonlu renkler mavi gözlerde güzel durur. Gözlerinizi gerçekte olduğundan daha da parlak ve mavi yapar. Mavi farlar ise göz renginizi daha açık mavi ya da soluk bir tonda gösterebilir. Deneyebileceğiniz bazı renk kombinasyonları:

  • Günlük kullanım için nötr tonları kullanmayı deneyin; kahverengi, koyu kahve, terra-cotta veya turuncu alt tonlu renkler.
  • Özel bir gece için, altın bakır veya bronz gibi metalik renkler kullanın.
  • Açık renkli bir cilt renginiz varsa çok koyu renklerden kaçının. Göz kalemi seçerken kahve veya koyu kahve renkleri tercih edin. Bunlar siyah kadar sert durmayacaktır.

3Kahverengi gözleri soğuk tonlarla daha parlak gösterin. Kahverengi gözlü insanlar her tonda göz farı kullanabilir ancak mor ve mavi gibi soğuk alt tonlu renkler gözleri canlı göstermeye gerçekten yardımcı olur. Deneyebileceğiniz bazı seçenekler:

  • Günlük kullanım için gözlerinizde kahverengiyi kullanın. Gözlerinizi ön plana çıkarmak istiyorsanız gümüş alt tonlu kahve veya şeftali alt tonlu kahve farlar deneyin.
  • Eğer daha cüretkar hissediyorsanız mavi, gri, yeşil ya da mor renkleri deneyin.
  • Özel bir gece için, altın bakır veya bronz gibi metalik renkler kullanın. Yeşil alt tonlu altın rengi de iyi bir seçenek olabilir.
  • Eğer koyu kahve ya da siyah göz rengine sahipseniz menekşe rengi ya da parlak mavi gibi mücevher renklerini deneyin. Çikolata ve gümüş renklerinden ise uzak durun.

4Gri gözlerdeki mavilikleri veya yeşillikleri ortaya çıkarmak için mavi ya da yeşil göz farı kullanın. Gri göz rengi etrafındaki tonları almaya yatkındır. Yani, gri gözlerinizi mavi veya yeşil göstermek için göz farı kullanabilirsiniz. Zaten olan gri tonları ortaya çıkarmak için gümüş , kömür rengi veya siyah gibi dumanlı ve gölgeli renkler kullanın. Gözünüzdeki mavi ve yeşilleri ortaya çıkarmak için bazı ipuçları:

  • Mavileri ortaya çıkarmak için; bakır kavun, nötr kahve, turuncu, şeftali veya somon rengi göz farı kullanabilirsiniz. Gözünüzün pınarına mavi bir dokunuş ile mavi rengin daha da ortaya çıkmasına yardımcı olabilirsiniz.
  • Yeşilleri ortaya çıkarmak için; kestane rengi, pembe, erik rengi, mor, kımızı alt tonlu kahve ya da şarap rengi göz farı kullanabilirsiniz.

5Yeşil gözleri daha yoğun göstermek için mor veya kahverengi göz farı kullanın. Bunlar yeşil göz rengine en iyi uyan far tonlarıdır. Gözlerinizdeki yeşil pigmentlere kontrast oluştururlar ve böylece gözleriniz daha parlak ve canlı gözükür. Örneğin, özel bir gece için mor göz farı kullanabileceğiniz gibi günlük kullanım için, simli kahve veya mat kahve kullanabilirsiniz. Denemeniz için bazı renk örnekleri:

  • Gölgeli uygulanmış bütün morlar harika duracaktır. Eğer mor renkten hoşlanmıyorsanız onun yerine pembe renkleri deneyin.
  • Eğer mor far kullanmakta tereddüt yaşıyorsanız göz kapağınıza mat kahve uygulayıp, kirpik çizginize ise mor çizgi çekmeyi deneyebilirsiniz.
  • Siyah göz kalemleri yeşil gözler için çok koyu kalır. Bunun yerine kömür, gümüş, ya da koyu mor renkler kullanmayı deneyin.

6Ela gözlü iseniz gözünüzün yeşil ve altın harelerinden yararlanın. Ela gözlerde yeşil ve altın lekeler bulunur. Bu nedenle, o renkleri ortaya çıkarmak için farklı farklı göz farları kullanabilirsiniz. Kullanabileceğiniz bazı renk seçenekleri:

  • Ağır ve dumanlı renklerden kaçının. Onlar gözünüzün yeşil ve altın harelerini gizlerler ve daha kasvetli bir göz rengine neden olurlar.
  • Gözlerinizdeki yeşil ve altınları belirginleştirmek için bronz, toz pembe veya patlıcan moru göz farlarını kullanmayı deneyin. Özellikle asker yeşili gözünüzdeki yeşil hareleri iyice belirgin hale getirir.
  • Gözlerinizi daha kahverengi göstermek istiyorsanız da altın veya yeşil renk göz farı kullanın.

Yöntem2 : Kontakt Lenslerle Göz Rengini Geçici Olarak Değiştirme

1Reçete almak için göz doktoruna görünün. Harika bir görüşe sahip olsanız bile gözlerinizi lensler için hazır hale getirmeniz gerekecektir. Farklı farklı göz küresi şekilleri vardır ve yanlış şekildeki lensi kullanmak acı verici olabilir. Bazen gözler lensler iyi uyumlu olamayabiliyor. Bazen de doktorlar sizin için özel bir lens türü önerebiliyor, özellikle de kuru gözleriniz varsa.

2Kontakt lenslerinizi legal yerlerden alın. Konu lensler olduğu zaman fiyatta kaçınmayın. Böyle bir durumda ucuz olanı alıp sonradan pişman olmak yerine biraz daha para verip güvenli olanı almak daha mantıklıdır. Gözler hassas yapıdadır ve kötü üretilmiş bir ürün onlarda kalıcı zararlar bırakabilir.

  • Lens almak için en uygun yerler bir gözlük mağazası veya optometri uzmanıdır.
  • Görme bozukluğu olan insanlar için de renklendirilmiş reçeteli lensler mevcuttur.

3Lensleri hangi sıklıkla kullanacağınıza karar verin. Bazı lensler tek seferlik kullanılırken bazıları birkaç kez kullanılabiliyor. Renkli lenslerin normallere göre daha pahalı olduğu da aklınızda bulunsun. Alabileceğiniz bazı lens çeşitleri şunlardır:

  • Tek kullanımlık lensler biraz pahalı gelebilir. Bunlar sadece tek sefer kullanılabilir. Eğer birden fazla kullanmayı düşünüyorsanız bunu unutmayın.
  • Günlük lensler çıkarılmalıdır. Bunları ne sıklıkla yenisiyle değiştireceğiniz firmadan firmaya değişkenlik gösterebilir. Bazılarının kullanım süresi bir haftayken bazıları bir aya kadar sürebilir.
  • Uzun zamanlı lensler uyurken bile takılabilir ancak bu çok önerilen bir durum değildir. Lensleri gözünüzden çıkarmadan ne kadar süre tutarsanız, enfeksiyon riskini o kadar artırırsınız. Günlük lenslerde olduğu gibi bunlarda da yenisiyle değiştirme süresi firmadan firmaya değişiklik gösterir. Bazılarının kullanım süresi bir haftayken bazılarının çok daha fazla sürebilir.

4Açık renkli göze sahipseniz ve hafif bir değişiklik istiyorsanız yarı saydam lenslerden edinin. Ayrıca, doğal göz renginizi (koyu renk gözünüz olsa bile) belirginleştirmek istiyorsanız da bundan alabilirsiniz. Bu lensler yarı saydam olduğundan koyu renkli gözler için önerilmez. Renk kendini tam olarak gösteremeyebilir.

5Güçlü bir değişim istiyorsanız ya da koyu renkli gözlere sahipseniz opak lens alın. Adından da belli olduğu gibi bu lensler opaktır ve gözlerinizin rengini tamamen değiştirebilir. Kahve, mavi, yeşil ve ela gibi doğal renklerde lens bulabilirsiniz. Bunların ayrıca beyaz, kırmızı, kedi gözü ve mor gibi doğal olmayan çeşitleri de vardır.

  • Bazı firmalar özel renk ve ton imkanı da sunar.

6Kozmetik açısından dezavantajları olduğunu unutmayın. Gözlerinizde, onları kırptığınız zaman kayabilecek mercekler koyuyorsunuz. Yani, lens gözünüzden biraz hareket ettiği zaman, kendi doğal irisiniz gözükecektir. Bu durumda insanlar hemen lens taktığınızı anlayacaklardır.

  • Opak lenslerde bu durum, yarı opağa göre daha belirgin olur.

7Görsel dezavantajların farkında olun. Doğal olarak farklı ışıklandırma koşullarına göre gözbebeğiniz ve irisiniz boyutlarını değiştirirler. Kontak lensler boyut değiştirmez. Yani, karanlık bir ortama girdiğiniz zaman gözbebeğiniz genişleyecek ve görüşünüzün bir kısmı lensin renkli kısmı tarafından engellenecektir. Parlak günışığına çıktığınız zaman ise gözbebeğiniz küçülecek ve gözünüzün bir kısmı lensin renkli olmayan kısmından gözükecektir.

8Lenslerinizi temiz tutun. Lenslerinizi düzenli ve düzgünce temizlemezseniz enfeksiyon kapabilirsiniz. Bazı göz enfeksiyonları da çok ciddi sonuçlar doğurabilir, hatta körlüğe neden olabilir. Onları takmadığınız zamanlarda kabında tutmalısınız. Kabına koyacağınız zaman onları salin solüsyon ile temizlemelisiniz. Lensleri koymadan önce kabın içinde yeni koyulmuş salin solüsyon olduğundan emin olmalısınız.

  • Lenslere dokunmadan önce ellerinizi yıkadığınızdan her zaman emin olun.
  • Lensleri nemlendirmek için asla tükürüğünüzü kullanmayın. İnsanların ağzı mikroplarla doludur.
  • Lenslerinizi dezenfekte etmiş bile olsanız başka biri ile paylaşmayın.

9Lensleri tavsiye edilen süreden fazla takmayın ve gerektiği zamanlarda çıkarın. Yani bu, lenslerinizi her zaman uyumadan önce çıkarmanız gerektiği anlamına gelir. Buna uzun süre kullanabilen lensler de dahildir. Uzun süreli kullanılabilen lensler uyurken de kullanılabilir ancak bu durum göz enfeksiyonu riskinizi artırır. Ayrıca lenslerinizi duşa veya banyoya girmeden önce ya da yüzmeden önce çıkarmalısınız.

  • Bazı kontakt lensler bir kere kullanılırken bazıları birkaç kez kullanılabilir. Onları asla tavsiye edilen süreden fazla kullanmayın.
  • Salin solüsyonunun son kullanma tarihi geçebilir. Son kullanma tarihi geçtikten sonra asla solüsyonu kullanmayın.
  • Bakteri oluşumunun önlenmesi için kontaktlens kutuları her üç – altı ayda bir değiştirilmelidir.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir