Adidas Ayakkabılar Nasıl Temizlenir

Adidas ayakkabılarının kirden dolayı hem görünümlerinin bozulup hem de kötü kokmaları, evde kolayca bulunabilecek malzemelerle çözümlenebilir.  Çamaşır deterjanı ve kabartma tozu kullanılarak ayakkabılar temizlenebilir. Adidas ayakkabılarının tabanı ve bağcıkları düzenli olarak temizlenirse, onların uzun süre boyunca yeni alındığı zamanki gibi görünmesi mümkün olur.

Ayakkabının Dışını Temizlemek

Adidas Ayakkabılar Nasıl Temizlenir Adım 1

1. Ayakkabıdaki tozları silkeleyerek başlayın. Ayakkabıların tabanlarını birbirine çarptırarak üzerilerindeki toz ve kirler uzaklaştırılır. Ancak bu işlem mümkünse evin dışında yapılmalıdır. Çünkü, içeride yapılırsa, ev toz içinde kalabilir.

2. Kuru, temiz bir diş fırçasından yardım alın. Ayakkabının üzerine yapıştığından dolayı, ayakkabı silkelendiğinde gitmeyen kirler için diş fırçası kullanılabilir. Kirler hafifçe fırçalanarak ayakkabı tabanından ayrılır.  Diş fırçasını ayakkabının kumaş kısmında kullanmamaya özen gösterin. Çünkü kumaşın yıpranmasına neden olabilir. Bu diş fırçası, ayakkabı her temizleneceğinde tekrar tekrar kullanılabilir. Bu nedenle, plastik bir poşete koyup saklanması yararlı olacaktır.

3. Çamaşır deterjanı ve ılık su kullanarak ayakkabıyı temizleyin. Öncelikle, bir kase ılık suyun içerisine bir damla deterjan karıştırılır. Bu karışımın içine batırılan bez kullanılarak, ayakkabının tabanı ve üst kısmı silinir. İnatçı kirler olabilir. Bu bölgelerde kir tamamen ortadan kalkana kadar bezle ileri geri hareketlerle yapılan ovma işlemine devam edilir. Beyaz ayakkabılar için şeffaf çamaşır deterjanlarının kullanılması en uygunu olacaktır.

4. Bez yardımıyla ayakkabınızı deterjandan arındırın. Ilık suyla durulanan bez yardımıyla ayakkabıların tabanı ve üst kısmı tekrar silinerek, deterjan kalıntıları temizlenmiş olur. Deterjan ayakkabı kururken zarar verebileceğinden iyi şekilde temizlenmesine dikkat edilmelidir. Ayakkabı üzerinde hiç köpük kalmayıncaya kadar silme işlemine devam edilir.

5. Ayakkabıları kurumaya bırakın. Ayakkabılar uygun bir alana bırakılarak oda sıcaklığı yardımıyla kuruması beklenir. İşlem hızlandırılmak istenebilir. Ancak ayakkabıya zarar verebileceğinden, ısıtıcı kullanmak doğru değildir.

Ayakkabı Bağcığı Temizlemek

1. Ayakkabı bağcıklarını yerinden çıkarın. Bağcıklar, ayakkabıdan ayrıldığı zaman daha kolay şekilde temizlenebilir. Bağcıklar çıkarıldıktan sonra, ayakkabı temizleme işlemini aksatmayacak şekilde, uygun bir yere bırakılır.

2. Nazik bir leke çıkarıcı kullanın. Sprey ya da sıvı formdaki leke çıkarıcıların ikisi de lekeleri çıkarmak için kullanılabilir. Ancak farklı uygulama şekilleri vardır. Sprey formdaki leke çıkarıcılar, doğrudan bağcıklara püskürtülebilirken, sıvı leke çıkarıcılar bir bez yardımıyla uygulanır. Beze leke çıkarıcı döküldükten sonra bağcıklar silinir. Bazı ürünler yıkamadan önce bekletilmeliyken bazılarında böyle bir zorunluluk yoktur. Bunu öğrenmek için ürünün talimatları okunmalıdır.

3. Ayakkabı bağcıklarını, çamaşır makinesine atın. Bağcıklar, diğer yıkanacak çamaşırlarla birlikte çamaşır makinesine atılabilir. Dikkat edilmesi gereken nokta, bağcıkların kendi rengine uygun çamaşırlarla beraber yıkanmasıdır. Örneğin beyaz bağcıklar beyaz çamaşırlarla, siyah bağcıklar siyahlarla birlikte yıkanması renk bozulmalarına engel olacaktır. Normalde kullanılandan farklı bir ayarda çamaşır yıkamaya gerek yoktur, her zaman kullanılan ayara devam edilmelidir.

4. Ayakkabı bağcıklarını kurutun. Bağcıkların kuruması için kişinin ekstra bir çaba sarf etmesine gerek yoktur. Kişinin yapması gereken sadece, bağcıkları düz bir yüzeyin üstüne koymaktır. Ortalama bir gece, kurumaları için yeterli bir süredir. Kurutma makinesinin bağcıkları küçültebilme olasılığından dolayı, makineyi kullanmamak en iyisi olacaktır. Bağcıklar, kuruduktan sonra tekrar ayakkabıya geçirilir.

Ayakkabının Tabanlıklarını Havalandırmak

1. Tabanlıkları ayakkabınızdan ayırın. Tabanlık, ayakkabının iç kısmında ve ayağın alt tarafında kalacak şekilde yerleştirilmiş yumuşak kanatlardır. Tabanlığın ucundan tutup çekilmesi, ayakkabıdan çıkarmak için yeterli olacaktır. Bazı ayakkabılarda tabanlık kısmı ayakkabıdan çıkarılamaz. Bu durumlarda tabanlık, ayakkabının içindeyken temizlenmelidir.

2. Kabartma tozu kullanın. Ayakkabının kokması neden olan ayakkabı tabanındaki kötü kokuları emmesi için kabartma tozu kullanılabilir. Bu işlem için çok fazla miktarda kabartma tozu gerekmez. Önemli olan, tabanlıkların kabartma tozuyla hafif bir şekilde de olsa kaplanmış olmasıdır.

3. Tabanlık üzerindeki kabartma tozlarını temizleyin. Dışarı çıkıp tabanlıkların silkelenmesi ya da kabartma tozlarının çöp kutusu veya plastik bir torbaya doğru süpürülmesi tabanlıkların temizlenmesi için tercih edilebilir. Tabanlıklar kabartma tozundan tamamen arındırıldıktan sonra tekrar ayakkabının içine yerleştirilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir