Amerikan Kapı Boyası Nasıl Seçilir?

Amerikan kapıyı boyarken en önemli kriterlerden biri de kapı boyasının seçimidir. Bu seçimi yaparken birçok faktör göz önüne alınmalıdır. Kimi boyalar kalıcılık/dayanıklılık yönünden zayıflığından dolayı tercih edilmezken, kimi boyalarda aşırı kokudan dolayı tercih edilesi olmamaktadır. Bu seçim en temel haliyle ihtiyacınız ve ayırdığınız bütçeyle doğru orantılıdır. Siz de doğru bir şekilde Amerikan kapı boyası seçmek istiyorsanız aşağıdaki adımlar takip etmeniz yeterlidir.
[the_ad id=”17227″][the_ad id=”17228″]
 

Adım Adım Amerikan Kapı Boyası Seçimi

1Parlaklık ve çabuk kuruma sizin için önemliyse seçiminiz Selülozik boyadan yana kullanın. Selülozik boya Amerikan Kapı boyama için ideal boyalardan biridir. Bu boya çapraz katlar halinde ve 2-3 kat şeklinde uygulanmalıdır. Bir kattan diğer kata geçerken minimum 5 dakika beklenilmesi gerekmektedir. Bu boya tipi mümkünse 1.5mm ve 1.8mm çapa sahip olan bir boya tabancası yardımıyla kullanılmalıdır. Selülozik boyalar istenirse %30 gibi bir oranla tiner yardımıyla inceltilebilir. Her boyanın kendi kutusunda hangi oranda inceltileceği belirtilir. Siz de boyayı uygularken bu oranda inceltebilirsiniz. 20 derece sıcaklıkta ortalama 10 dakikada kuruyan bir boyadır. Tamamen sert bir biçimde kuruması ise 2.5 saat gibi bir süre almaktadır. Selülozik boyaların handikaplı tarafı kokudur. Bundan dolayı özellikle iyi havalandırılan yerlerde kullanılmalıdır. Bu boyalar solunduğunda insan sağlığına zarar verebilir.

2Boya kokusu sizi rahatsız ediyor ve dayanıklı bir boya istiyorsanız bu durumda tercihiniz Sentetik boyalar olmalıdır. Sentetik boyalar, Selülozik boyalara kıyasla daha az kokuya sebep olan boyalardır. Dayanıklılık açısından da bakıldığında Selülozik boyalardan sonra Amerikan Kapı boyaması için en dayanıklı boyalardan biridir. Sentetik boyaları inceltmek için tiner kullanılır.

3Eğer boyada hiç koku istemiyorsanız ve dayanıklılık sizin için daha geri plandaysa bu durumda su bazlı boyalar kullanmalısınız. Su bazlı boyalar inceltilirken su kullanılmaktadır. Bundan ötürü de bu boyada koku problemi yoktur. Ancak koku problemi olmamasının yanında dayanıklılık açısından da Selülozik ve Sentetik boyalara göre daha zayıftır.

[the_ad id=”17269″][the_ad id=”17268″]

Kaynak:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir