Banyo Dolapları Nasıl Organize Edilir

Banyo dolaplarını temiz ve düzenli tutmak her zaman kolay olmayabilir. Hepimiz sabah uyanınca işe ya da okula doğru yola çıkmadan önce banyoda hazırlanmak için belli bir süre harcarız. Neyin nerede olduğunu bilmekse bu süreyi minimuma indiren en önemli şeydir. Siz de banyo dolaplarınızdaki karmaşa ile başa çıkamıyorsanız, yazımızı okumaya devam edin. Şanslısınız! Birkaç basit teknik ile daha düzenli dolaplara merhaba deyin.

Bölüm 1: Karmaşadan Kurtulma

1Dolabınızdaki her şeyi dışarı çıkarın. Hepsini tek sıra halinde bir yere koyun. Bu sayede yaklaşık olarak ne kadar yer kapladıklarını göreceksiniz.

  • İhtiyacınız olmadığı halde atmaya kıyamadığınız bütün ürünleri atın.

2Kullanılmamış ya da eski ürünleri birine hediye edin ya da atın. Eski, kullanılmayan ve son kullanım tarihi geçmiş tüm ürünlerden kurtulun. Boş olan ve küflenmeye yüz tutmuş şampuan ve parfüm şişelerini mutlaka ayırın. Bir kısmı dolu olan ancak kullanmadığınız ürünleri ayırın; onlara ihtiyacı olabilecek ve onları kullanabilecek insanlara verin.

  • Diş fırçası, diş macunu, sabun gibi en çok kullandığınız ürünleri bir kenarda tutun.
  • Fazla ürünleri verecek kimse yoksa çöpe atın, ancak geri dolaba koymayın. Çünkü onları kullanmıyorsunuz.

3Ürünleri kategorize edin. Bu kategoriler sahip olduğunuz ürünlere göre değişiklik gösterir ancak bazı örnek kategoriler:

  • Yüz bakımı
  • Vücut bakımı
  • Banyo
  • Saç bakımı
  • Makyaj malzemeleri
  • İlaçlar
  • Ağız bakımı
  • Tırnak bakımı
  • Tıraş ürünleri
  • Parfümler

4Dolabınıza uyacak ebatlarda plastik kutular edinin. Bunlar “organizer ya da eşya düzenleyici” dediğimiz hazır ürünler de olabilir, işinizi görebilecek herhangi plastik, hasır ya da karton kutular da. Bu kutuları dolabınızın ve ürünlerinizin ebatlarına göre seçin. Böylece ürünleriniz kutulara, kutular da dolaplara sığacaktır.

  • Metal kutular, dergilikler, mutfağınızdaki plastik kaplar… Organizasyon için kullanacaklarınız yaratıcılığınıza bağlı…

5Her düzenleyiciyi benzer ürünlerle doldurun. Aceleniz olduğunda hemen ulaşmak isteyeceğiniz ürünleri, şeffaf kaplara koyun. Araığınızı bulmanız kolaylaşacaktır. Dağınıklık yaratabilecek küçük ürünleri, ağzı kapaklı kutulara yerleştirin. Ağzı açık dikey kutular, diş fırçası ve diş macunu için uygun seçenek olacaktır.

  • Bu eşya düzenleyicileri hemen her yerde bulabilirsiniz. Market, pazar, bijuteri ya da internet ulaşabileceğiniz yerler arasında yer almaktadır.
  • Cam yerine plastik kutuları tercih edin. Bu sayede kırılma riskinden kurtulmuş olursunuz.

6Her kutuyu kategorisine göre isimlendirin. Ürünlerinizi ayırdıktan sonra, kutuları ayırt edebilmek için isimlendirmek iyi bir seçenek olacaktır. Metal, cam ya da plastik kaplarınızı isimlendirmek için etiket kullanabilirsiniz.

Bölüm 2: Dolap Hacmini Maksimum Verimle Kullanma

1Sabun, diş macunu, kolonya gibi eşyalara daha kolay ulaşmak için çekmeceleri çıkarın. Banyonuz Vanity-Style ise, yani makyaj masası görünümünde bir tezgahınız varsa, çekmeceleri çıkartarak önü açık raflar elde edebilirsiniz. Daha sonra yerleştireceğiniz tepsi, sepet ya da plastik kutuların içine koyacağınız sabun, diş macunu, kolonya gibi gündelik ürünlere daha kolay erişebilirsiniz. Yine aradığınızı kolayca bulabilmek için etiketleme işlemini burada da uygulayabilirsiniz.

  • “Saç spreyi, duş ve banyo, fırça ve sünger” gibi kategoriler etiket isimleriniz olabilir.

2Banyo lavabonuzun altına tekerlekli tel çekmeceler yerleştirin. Bulaşık makinenizin içindeki 2 sıralı tekerlekli raflara benzeyen bu çekmeceler, ev eşyaları satılan büyük marketlerde bulunmaktadır. İnternette pek çok sitede de satılmaktadır. Genellikle karmaşanın çoğu lavabonun alt kısmında oluşur ancak bu çekmeceler sayesinde daha düzenli bir banyoya sahip olacaksınız.

  • Geniş alt rafları fırçalar ve temizlik malzemeleri gibi uzun ürünler için kullanın.

3Dolap kapaklarının iç kısmına mıknatıslı bıçak tutucu ve yapışkan kutulardan asın. Bu sayede cımbız, törpü, tırnak makası gibi ürünleri kolayca bulabilirsiniz. Mıknatıslı bıçak tutucunun bir yüzeyine yapıştırıcı uygulayın ve dolap kapağına tutturun. Diğer bir dolap kapağına yapışkan kutulardan asın ve içine oje, ruj, far gibi küçük ve hafif eşyalarınızı koyun.

  • Mıknatıslı tutucuya makas ve törpü astıysanız, kapakları açarken dikkatli olun.

4Küçük ürünleri, bölmeli tepsilere/kaplara bölün. Bölmeli kapları çekmecelerin içine yerleştirebilirsiniz. Losyon, krem, dudak balmı ve diğer küçük şeylere ulaşmak için elverişli bir yöntemdir.

  • Çekmeceniz çok derinse, tepsinin altına bişeyler koyarak ürünlerinizin daha yukarıda durmasını sağlayabilirsiniz.

5Derin dolaplarda aradığınız şeyi daha kolay bulmak için döner tablalardan yararlanın. “Tembel Susan” olarak da bilinen bu tablalar, ulaşması zor ürünlere daha kolay erişmenize yardımcı olur. Tablaların üzerine cam kavanozlar yerleştirin ve içeriklerine göre etiketlendirin. Pamuk, banyo tuzu, ıslak mendil gibi ürünler bu tablalar için uygun ürünlerdir.

  • Etiketlendirme işlemini tablanın yapıldığı maddeye göre seçin. Yapışkanlı etiketler işinizi görecektir.

6Gizlemek istediğiniz ürünleri hasır sepetlere saklayın. Bu sepetler her tür ürün için uygundur ancak ekstra tuvalet kağıdı gibi görünmesini istemediğiniz ürünleri bu sepetlere koyabilirsiniz.

7Havlular için ekstra askılıklar edinin. Yeni askılığı, var olanın 5-7 cm altına monte edin. Bu sayede artık ıslak havlular banyonuzda kalabalık etmeyecek ve kuruması kolaylaşacak.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir