Bikini Bölgesindeki Traş Sonrası Tahrişten Kurtulmak

Tıraş bıçağı tahrişi hem göze güzel görünmez hem de enfekte olup acılara ve cilt problemlerine neden olabilirler. Bikini bölgesi çok hassastır bu nedenle bazı problemler yaratabilir. Talimatları uygulayın, kabartıları nasıl tedavi edeceğinizi öğrenin ve pürüzsüz, tahriş olmamış bir cilde geri dönün.

Yöntem 1 : Tahrişleri Tedavi Etme

1Tıraş etmeden önce tüylerinizin biraz daha uzamasına izin verin. Kabartıların üzerinden tıraş etmek ya onları artırır ya da onları açarak enfeksiyona savunmasız bırakır.(ve  muhtemelen çok fazla tüyü kaldırıp tıraş etmeyecektir.) Mümkünse tüylerinizin birkaç gün uzamasına izin verin ve böylece tahriş kabartılarının kendi başına geçip geçmediğini de görün.

2Tahriş olan alanı kaşımayın. Kaşıntılarınız olabilir, fakat tırnaklarınız onların enfeksiyon kapmalarına neden olup yaralar oluşturabilir. Elinizden geldiğince o bölgeden uzak durun.

3Tıraş sonrası tahriş için üretilen ürünleri kullanın. İçeriğinde salistik asit, glikolik assit, güvercinağacı ve ya aloeveradan herhangi biri/birileri bulunan ürünler arayın. Bu ürünlerden bazıları şişelerin içinde satılarak doğrudan cilde uygulanır bazılarında ise solüsyonu pamuğa dökerek cildinize uygulamanız gerekir.

  • Ne alacağınızı bilmiyorsanız bir eczaneye giderek size neyi tavsiye edebileceğini sorun. Büyük ihtimalle aradığınız ürünü orada bulacaksınız. Ya da internetten de ürün aratıp satın alabilirsiniz.
  • Ürünü günde en az bir kere cildinize uygulayın. Duştan çıktıktan henüz daha terlememişken ve üzerinizde bir şey yokken ürünü uygulamak en doğrusudur.

4Cildinizin temiz ve pürüzsüz olması için önce aloevera ile ardından losyon ile tedavi edin. Eğer batıktan şüpheleniyorsanız her gün üzerine anti bakteriyel krem uygulayın. Basitrasin, Neosporin ve Polysporin tedavi için kullanılan başlıca topikal kremlerdir.

5Retin-A ile yara izlerini tedavi edin. Retionoid, Vitamin A içerikli bir şeydir ve cildin pürüzsüz olmasına, tahriş nedeniyle oluşan yara izlerinin ve lekelerin azalmasına yardımcı olur. Reçete için doktorunuza başvurmanız gerekebilir.

  • Hamileyken veya emzirirken Retin-A kremini kesinlikle kullanmayın. Ciddi doğum kusurlarına neden olabilir.
  • Retin-A kullanılan bölgeler güneşe karşı daha hassastır. O bölgeleri ya örtün ya da SPF45 içeren güneş kremi kullanın.
  • Ağda yapmayı düşündüğünüz bölgeye Retin-A’yı kullanmayın. Krem o bölgeyi belirgin bi şekilde cansızlaştırabilir ve ağda sırasında yırtılmalar olabilir.

6Bir Dermatoloğa başvurun. Tekrar tıraşlamadığınız halde bile tahrişler ve kızarıklıklar geçmediyse bir dermatologdan randevu alın.

Yöntem 2 : Tıraş sonrası Tahriş Önleme

1Körelmiş tıraş bıçaklarını çöpe atın. Kör ve paslanmış jiletler tüyleri tıraş edemeyeceği gibi tüylerinize takılabilir ve etrafındaki deriyi ve tüy köklerini ekstra tahriş edebilir.

2En az bir gün bekleyip tekrar tıraş edin. Her gün tıraş yapmak cildi tahriş edebilir bu yüzden iki günde bir uygulayın. Hatta uygun oluyorsa, üç günde bir tıraş yapmak daha iyi olur.

3Nazikçe keseleyin. Keseleme işlemi cildinizdeki ölü hücreleri ve diğer maddeleri temizleyecek ve daha temiz bir tıraş bölgesi yaratacaktır. Her hangi bir kese fırçası, lif kabağından banyo lifi, cilt bakımı için olan fırçalar veya kese eldiveni kullanabilirsiniz, ya da sizin rahat edeceğiniz her hangi bir şey olabilir.

  • Eğer cildiniz hassassa, tıraş yapmadığınız gün keselemeyi deneyin.
  • Eğer aşırı bir hassasiyetiniz yoksa, tıraş yapmadan hemen önce keseleyin.

4Tıraş bıçağını derinize bastırmayın. Baskı uygulama jiletin cildiniz üzerinde düzensiz hareket etmesine sebep olabilir. Bunun yerine hafifçe tutmayı ve jileti bikini bölgenizde ‘kaydırmayı’ deneyin.

5Aynı bölgeye iki kere uygulamamaya çalışın. Eğer üstün körü yaptığınızı düşünüyorsanız, ikinci seferi kıl köklerine karşı değil aynı yönde tıraşlayın.

  • Normalde tıraş yapma işlemi kıl köklerinin uzama yönünün tersi yönde olur. Örneğin, bir çok insan ayak bileklerinden başlar ve diz kapaklarına doğru bacaklarını tıraş yaparlar.
  • Kıl köklerinin uzama yönüyle aynı doğrultuda tıraş yapmak tahriş ihtimalini azaltır fakat normali kadar temiz yapmaz. Eğer tıraşladığınız bölgenin tekrar üstünden geçecekseniz bu yöntemi deneyebilirsiniz.

6Duşta tıraş yapın. Sıcak banyo buharının iki amacı vardır; tüyleri yumuşatır ve cildi tahrişe ve kesiklere karşı daha az eğilimli kılar.

  • Duşa girer girmez tıraş yapıyorsanız, bu işlemi sona almayı deneyin. Tıraşa başlamadan önce beş dakika verin.
  • Duş alacak vaktiniz yoksa, küçük bir havluyu durabileceğiniz kadar sıcak bir suyla ıslatın ve tıraş edeceğiniz bölgenin üzerine koyun. Tıraş yapmadan önce 2-3 dakika orada bekletin.

7Tıraş köpüğü kullanın (veya benzeri bir ürün). Tıraş köpüğü kılları yumuşatır ve onları tıraşlamayı kolaylaştırır. (ayrıca nereyi tıraş edip etmediğiniz takip etmenizi kolaylaştırır.)

  • Aloevera ve benzeri nemlendirici etkili bileşenleri olan ürünler bulmaya çalışın.
  • Eğer köpüğünüz bittiyse veya yoksa, saç kremi kullanmayı deneyin. Hiç yoktan iyidir!

8Soğuk su ile durulayın. Duşun sonunda soğuk su döktüğünüzde veya soğuk bir havlu koyduğunuzda gözenekleriniz kapanacak böylece tahrişe ve enfeksiyona karşı korunacaksınız.

9Bölgeyi kurutun. Havluyla sert sert kurulanmayın. Bunun yerine, havluyu bikini bölgesine hafif hafif bastırıp çekin. Böylece cildinizi tahrişten korursunuz.

10Üzerine deodorant sıkın (isteğe bağlı). Bazı insanlar tıraş yaptıktan sonra üzerine deodorant sıkmanın (koltukaltı bölgesinde olduğu gibi) , bikini bölgesini koruyup tahrişin azalmasına yardımcı olduğunu iddia ediyor.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir