Cep Telefonu Pilinin Daha Uzun Süre Gitmesini Sağlamak

Artık birçoğumuz kablolu ev telefonları yerine akıllı telefon kullanıyoruz. Akıllı telefonlar, kullandıkça bakım gerektiren lityum pillerle birlikte gelir. Siz de artık birçok kişi gibi cep telefonu şarjının çok çabuk bitmesinden şikayetçiyseniz bu makalede anlatılanları uygulayarak cep telefonun pilinin daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.

Şarj Sıklığını Azaltmak

1Telefonu kapatın. Bunu yalnızca birkaç saat kapalı olacaksa yapın. Telefonu açıp kapamak pilinizi çok fazla tüketir. Bu; büyük ihtimalle, pili korumanın en basit ve etkili yoludur. Neden? Bu enerjinin korunmasına ve telefonunuzun şarj olmasına yardımcı olur. Uyuyorken ya da işten sonra gelen aramalara cevap vermeyi düşünmüyorsanız, telefonu kapatın gitsin. Telefonun çekmediği bir bölgedeyseniz de aynısını yapın (Sürekli şebeke aramak, pili çok hızlı tükettiği için metro, uzak alanlar vb.) Bazı telefonlar, otomatik güç koruma özelliğine sahiptir ancak bunun da etkisini göstermesi yaklaşık 30 dakikayı bulur. O zamana kadar pil zaten tükenmiş olacaktır. Bir akıllı telefon kullanıyorsanız ve şebekeniz yoksa; telefonun işlevselliğini devre dışı bırakın. (uçuş modu)

2Sinyal aramayı bırakın. Zayıf sinyal aldığınız ya da hiç sinyal alamadığınız bir alandayken, telefonunuz sürekli daha iyi bir bağlantı bulmaya çalışacak ve bu da telefonunuzun şarjını harcayacaktır. Bu, uçaktayken telefonunuzu kapatmayı unutursanız kolayca anlaşılabilir. Daha uzun pil ömrü sağlamanın en iyi yolu, telefonu kullanırken tam sinyal almaktır. Tam sinyal alamıyorsanız, her yerde tama yakın bir sinyal sağlamak için kullanılan ve sinyal seviyesini arttıran bir telefon sinyal arttırıcısı alın ya da uçuş modunu açın (Daha önce bahsedildiği gibi).

3Şarjı tamamen doldurma ve boşaltma yöntemini uygulamayın. Telefonunuzun şarjının tamamen bitmesine izin vermeyin. Nikel pillerin aksine lityum piller sık ve mümkün olduğunca erken şarj etmek için tasarlanmıştır ve şarj seviyesini çok fazla düşürmek pile zarar verebilir. Az şarj boşaltımı ve sık şarj etme yapmak, lityum pillerin ömrünü uzatır.

4Telefonunuzun titreşim özelliğini kapatın, sadece zil sesini kullanın. Titreşim özelliği, ekstra pil gücü gerektirir. Zil sesini mümkün olduğunca düşük tutun.

5Telefonunuzun arka plan ışığını kısın. Arka plan ışığı, parlak ışıkta veya dışardayken telefonu okumayı kolaylaştırır. Ancak arka plan ışığı, pil gücüne ihtiyaç duyar. Bu özelliği kullanmazsanız, pil daha uzun süre dayanabilir. Arka plan ışığını kullanmak zorundaysanız; birçok telefonun, size arka plan ışığının açık kalacağı süreyi ayarlama seçeneği sunduğunu unutmayın. Bu süreyi kısaltın. Genellikle, bir ya da iki saniye yeterli olacaktır. Bazı telefonlar, çevre ışığı sensörüne sahiptir. Böylece telefon, aydınlık ortamlarda arka plan ışığını kapatabilir ve karanlık ortamlarda açabilir.

6Gereksiz özellikleri kullanmaktan kaçının. Telefonu şarj etmenize daha çok varsa; kamerayı kullanmayın ya da internete bağlanmayın. Ayrıca flaşlı fotoğraf çekmek de pili hızlıca tüketecektir.

7Konuşmaları kısa kesin. Bu oldukça açık ancak birçok insanın telefondayken “Sanırım, şarjım bitiyor.” dediğini ve ardından birkaç dakika daha konuşmasına devam ettiğini görmüşsünüzdür. Bazen şarjın bitmesi telefonu kapamak için bahane olarak kullanılır (iyi bir bahanedir de) ancak pilinizi gerçekten korumak istiyorsanız, konuşma sürenizi sınırlandırın.

8Bluetooth’u kapatın. Şarjınızı hızlıca bitirecektir. Bluetooth’u yalnızca ihtiyaç duyduğunuzda açın.

9Telefonunuz bu özelliklere sahipse, aynısı Wifi, GPS ve kızıl ötesi için de geçerlidir. İhtiyaç duymadığınız zamanlarda onları kapatın.

10Ekran parlaklığını mümkün olan en düşük seviyeye getirin.

114G yerine 3G (HSPA, HSPA+, UMTS) ya da 2G (GSM) kullanın. 4G kullanmak; telefonunuzun şarjını 3G ya da 2G kullanmaktan çok daha hızlı bir şekilde bitirir. Zayıf 4G sinyali olan ya da hiç 4G sinyali olmayan bölgelerde 4G (LTE)’yi kapatın. 4G kullanırken, hem 3G hem de 4G bağlantıları kullanılır. Bu da çok fazla güç gerektirir. Bulunduğunuz yerde zayıf 3G sinyali alıyorsanız ya da hiç 3G sinyali alamıyorsanız, 3G’yi kapatarak yalnızca 2G de kullanabilirsiniz.

12Telefonunuzun arka planı için hareketli ya da değişen resimler veya videolar kullanmayın. Hareketli arka planlar pili daha hızlı tüketir.

13Mümkünse siyah bir arka plan kullanın. AMOLED ekranlar beyaz yerine siyah arka planlar için çok daha az güç harcar. İnternette gezinirken Google’ı beyaz yerine siyah gösteren Blackl gibi siteleri kullanın.

Kaynak

Article Categories:
Teknoloji

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir