Çocuklar için Gözlük Nasıl Satın Alınır?

Çocuğunuz son günlerde net bir biçimde görmemekten şikayetçi mi olmaya başladı? Uzak görüntülerin buğulu olması, geceleri görme veya okuma problemleri ile karşılaşmaya mı başladınız? Bu şikayetlerden herhangi biri ortaya çıkıyorsa bile en kısa sürede çocuğunuzu bir optometriste götürme zamanı gelmiş demektir. Uzman görüşünden sonra doktorunuz çocuğunuzun gözlük kullanmasını önerirse yazımızın içerisinde aşağıda sıralanan adımları bilmeniz gerekecektir.

Çocuklar için Gözlük Seçimi 

1Doğru gözlük camı tercihinde bulunun.

  • Gözlük camının kalınlığı konusunda çok dikkatli olmalısınız. Gözlük camı kalınlığı genel olarak doktorunuzun yazdığı numaranın büyüklüğüne veya küçüklüğüne göre değişim gösterecektir. Büyük numaralı gözlüklerin cam kalınlıkları da doğrudan doğruya büyük olacaktır. Gözlük camları ne kadar kalın olursa gözlük çerçevesinin o kadar ince olması gerekmektedir. Bu sayede çocuğunuzun taşıyacağı final kütlesi daha düşük olacaktır.
  • Çocuklar için hazırlanmış olan gözlüklerin mercek kısmının polikarbonat veya Trivex olmalıdır. Bu maddelerin dayanıklılık oranları daha yüksek olduğu için hem daha güvenli hem de daha uzun ömürlü olmaktadırlar. Ağırlıklarının da düşük olması nedeni ile büyük numaralı gözlüklerde kullanımı daha ideal bir hal almaktadır.
  • Polikarbonat ve Trivex materyalleri genel olarak UV ışınlarına karşı da koruyucu bir etkiyi bünyelerinde barındırmaktadır.

2Kusursuz bir gözlük çerçevesi seçin.

  • Plastik çerçeveleri tercih etmeye özen gösterin. Plastik maddesi daha dayanıklı olduğu için çocuklar için daha uygun olduğu söylenmektedir. Kırılma veya bükülme olasılıkları daha düşük oldukları için kullanım olanakları çok daha geniş ve rahattır. Hem daha hafif hem de daha ucuz oldukları için sağlığınız için de keseniz için de daha uygun oldukları belirtilmesi gereken noktalardan bir tanesidir.
  • Metal materyaller de çocuklar için gayet uygundur. Metal hem dayanıklı hem de hafif bir madde olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle çocuklar tarafından kullanımı daha kolaydır. Metal çerçevelerin birçok farklı seçeneği bulunmaktadır. Optiğinize danışarak çocuğunuz için en uygun çerçeveyi seçebilirsiniz.

3Güzel bir görünüşe sahip olmasına ve modaya uygun olmasına özen göstermelisiniz. Tüm gün boyunca takılmak zorunda olsun ya da olmasın görünüşe büyük bir önem verilmesi gerektiğinin altını çizmek gerekmektedir. Birçok çocuk gözlüklerden hoşlanmaz ve onları çıkarmak isterler. Bu duruma mahal vermemek için hoş bir gözlük tasarımı seçerek işe başlayabilirsiniz.

Çocuklar için En İdeal Tipte Gözlük Seçimi

1Burun kemiğine tam olarak oturan bir gözlük satın almaya önem verin. Çocuklara gözlük satın alırken en çok zorlanılan noktalardan bir tanesi köprü kısmının tam olarak oturması ya da oturmamasıdır. Metal çerçeveye sahip olan gözlüklerin burun köprüleri genel olarak ayarlanabilir bir niteliktedir bu şekilde çocukların burun şekillerine göre ayarlanabilecek bir sistem de gelişmiş olmaktadır. Gözlüğün burun köprüsüne tam olarak uymaması durumunda gözlük camları aşağıya doğru düşmeye başlayacaktır. Yetişkinler için çok büyük bir problem olmasa da bu durum çocuklar için büyük bir problemdir çünkü çocuklar gözlükleri üste doğru itmek yerine çerçevenin üzerinden bakmayı tercih etmektedir.

2Gözlük sapı seçiminizi doğru gerçekleştirin. Çocuklar için en ideal gözlük sapı kulakların arkasına iyice oturan ve başın arkasından birbirleri ile bağlantıya sahip olan sap kısımlarıdır. Çocukların yüzünden gözlüğün düşmesi bu yöntem ile engellenmiş olmaktadır. Bu sap türleri genel olarak kablolu saplar olarak tanımlanmaktadır.

3Yaylı menteşe seçimini tercih edin. Bu menteşe türleri dışa doğru da kıvrılma özelliğine sahip oldukları için daha dayanıklı ve daha esnek olmaktadır. Fakat diğer menteşe türlerine göre daha pahalı olduklarını belirtmek gerekmektedir. daha uzun süre kullanılacak bir gözlük tasarlamak istiyorsanız mutlaka bu tür gözlük menteşelerini kullanmanız gerekmektedir.

Kaynak:

  • http://www.wikihow.com/Buy-Glasses-for-Kids

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir