Dermaroller ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır

Dermaroller, üzerinde  200-500 adet  saf titanyum iğne bulunan, silindir şeklinde bir el cihazıdır ve doktor kontrolünde kişiye özel olarak uygulanır. Cilt yüzeyi üzerinde gezdirilerek kullanılan dermaroller,  üzerindeki iğnelerin deriye temas etmesiyle, alt tabakada yer alan ve cilt problemlerinin yoğunlukla görüldüğü dermise bölümünde mikro kanallar açar. Vücudumuz, açılan bu mikro kanalları yara gibi algılar ve kendini yenilemeye çalışır. Açılan bu kanallar sayesinde, kullanılan serum ve kozmetiklerin cildinizdeki emilimi çok daha kolay olacaktır. Makalemizde, dermarollerın kullanımı hakkında önemli detayları sizinle paylaşacağız.

Dermaroller ile Cilt Bakımının Yapılışı

1Dermaroller nerelerde kullanılacağını kavrayın.– Genetik, stres, ergenlik gibi nedenlere bağlı olarak yüz veya vücudun herhangi bir bölgesinde oluşan sivilceleri kısmen veya tamamen yok etmek amacıyla,

  • Genetik, stres ve dış etkenler nedeniyle kadın ve erkekte oluşan saç dökülmelerinde,
  • Vücudun su tutması veya yaşlanması nedeniyle oluşan göz altı torbalarında, genetik faktörler, kilo alıp vermekten ya da çeşitli sağlık sorunlarından kaynaklanan göz altı morluklarında,
  • Hormonal değişimler sonucunda, hamilelik evresinde, aşırı ve ani kilo alıp verme durumunda vücutta oluşabilecek çatlaklar durumunda,
  • Anti-aging (yaşlanmayı geciktirme) amacıyla, yüzde, ellerde, dekolte bölgesinde, selülitli bölgelerde ve çatlaklarda
  • Ameliyat, yanma ve yaralanma sonucu vücudunuzda görülecek izleri kamufle amacıyla rahatlıkla kullanabilirsiniz.

2Dermaroller’ın nasıl kullanılacağını öğrenin. Dermarollerı kullanılmaya başlanmadan önce, işlemin uygulanacağı bölgeyi antibakteriyel bir temizleyici yardımıyla güzelce temizleyin. Dermarollerı kullanmaya başladığınız an deri üzerinde minik kanallar açılacağı için başlangıç aşamasında cildin çok iyi bir şekilde temizlenmesi gereklidir.

  • Uygulamayı evde tek başınızayken bile yapabilirsiniz. Deriye fazla bastırmadan, silindiri uygulayacağınız yüzeyde yatay ve düşey yönlü gezdirmeniz yeterli olacaktır. Kızarma olması normaldir, ancak kanama olmamasına dikkat edin. Cildinizde bulunan çukurları gidermek için daha derin bir çalışma yapılması gerekeceğinden, işlemi bir hekimin uygulaması daha sağlıklı olacaktır.

3Dermaroller’ın kullanım süresini doğru ayarlayın. Çok sık kullanılması deriyi tahriş edip yıpratacağından dermaroller kür olarak kullanılmalıdır. İlk aşamada haftada bir kez olmak kaydıyla 4 seanslık kür şeklinde uygulayın. İlk kürün 4. seansından sonra 15’er günlük aralarla 5 ve 6. Seansları uygulayın. Son aşamada ayda bir kez uygulayarak derinin sağlıklı yapısını bozmasını engelleyin. Her bir seans yaklaşık 30 dakika sürer. Dermarollerın ne sıklıkta kullanılacağına, yaşınıza, derinin yapısına ve bu işleme ihtiyaç sıklığına bakarak, doktorunuz karar verecektir.

4Uyguladıktan sonra cildinize bakım yapın. Dermaroller uygulandıktan sonra cildinizin hafifçe kızarması normaldir. Uygulamadan sonra bir ürün mutlak suretle kullanılmalıdır. İşlemin amacı cildi uyarmak ve yenilenmesini sağlamak olduğundan derinizdeki soruna göre bir ürün kullanmanız gerekir. Özellikle antiaging yani yaşlanmayı geciktirici ve sıkılaştırıcı aminoasit içerikli ürünleri tercih edin. İşlemi, vücudunuzdaki çatlakları gidermek için kullanıyorsanız gerginliği artırmak adına kolajen ve amino asit içeren ürünler kullanın. Selülitli bölgelerde kafein içeren ürünler kullanın.  Dermaroller uygulamasının yapıldığı gün kesinlikle güneşten uzak durmalısınız. Direkt olarak güneş ışınlarına maruz kalmayacak olsanız dahi vücudunuza güneş koruyucu bir krem sürerek dışarı çıkın. Uygulamanın ertesi günü günlük yaşamınıza dönebilirsiniz. 

KAYNAKLAR:

http://www.medicalpark.com.tr/dermaroller-nedir

http://www.lazerestetikmerkezi.com/hizmet/dermaroller-mezoroller-mikro-igneleme/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir