Devekuşu ile Karşılaşma Sırasında Nasıl Hayatta Kalınır

Devekuşları vahşi doğada, safaride ya da devekuşu çiftliklerinde bulunabilir. Ama ne olursa olsun, onları bulduğunuz zaman son derece dikkatli hareket edin. İnsanları avlayıp yemeseler de, zarar verme ve öldürmeleriyle tanınırlar. Son derecede hızlı yürüyerek, ayaklarında öldürücü keskinlikle pençeleriyle birlikte sizlere ölümcül zararlar verebilirler. Yapacağın en iyi şey tüm bunlardan sakınmak. Gizlenmek ve suya dalmak en iyi yöntemdir. Son çare olarak, onlarla savaşmak zorunda kalabilirsiniz.

Devekuşundan Kurtulmak

1 Yakınlarda saklanabileceğiniz bir yere koşun. Devekuşları açık alanda 70 km hıza ulaşabilirler. Eğer yoğun bitki örtüsü ya da ağaçlar varsa devekuşu size ulaşmadan önce son sürat oraya doğru koşmalısınız. Devekuşunun optimum hıza ulaşmasını engelleyin böylece sizi geçmek için şansını en aza indirmiş olacaksınız.

  • Bitki örtüsünden daha dayanıklı bir sığınak varsa ( araba ya da el yapımı bir yapı gibi) oraya doğru gidin. Devekuşunun bacağından gelen tekme, bir insanı öldürmek için yeterlidir.
  • Başarabileceğini düşünmüyorsan sakın bunu deneme. Devekuşları son derece hızlılardır ve size yetişir yetişmez arkanızdan tekme atarak saldıracaklardır. 

2 Saklanın. Bundan hiç şüpheniz olmasın; devekuşları yemek yerken, onlar böceklere, sürüngenlere ve kemirgenlere odaklanırlar. Devekuşlarını kızdıkları zaman insanların peşlerine düşerler çünkü sizi tehdit olarak algılarlar, yani sizi yemek için saldırmazlar. İlk fırsatta, risk almak yerine saklanın. Devekuşu gittiğinizi düşünür düşünmez size karşı olan ilgisini kaybedecektir. 

3 Kendinizi cesaretlendirin.  Devekuşunun uçamadığını unutmayın. Ağaç, çit ya da tırmanacak herhangi bir yer yoksa, devekuşunun size karşı olan ilgisini kaybetmesini ve oradan uzaklaşmasını bekleyin.

  • Yetişkin bir devekuşu 2 ile 3 metre boyundadır. Dişleri olmamasına rağmen, gagasını saplayabilir ve dengenizi bozabilir. Mesafeyi korumak için yüksek bir alan arayın. 

4  Dikenli çalıların arasına girin. Devekuşunun sivri pençelerine maruz kalmaktansa dikenli çalıların arasına dalmak iyi bir seçenek olabilir. Başka herhangi bir gizlenme noktası yoksa, dikenli çalılara doğru atlayın. Dışarı çıkmadan önce devekuşunun gitmesini bekleyin.

  • Devekuşunun gözlerini koruması için, dikenli çalılardan uzak durmak isteyeceğini umuyoruz. 

5 Yere uzanın.  Yükseğe çıkabileceğiniz ya da saklanacağınız yer size çok uzaksa o zaman bunları yapmak yerine ölü taklidi yapın. Karnınızın üzerine doğru uzanın. Kollarınızla başınızı koruyun. Sizinle oynayacak olan Devekuşu karşısında kendinize destek olun. Devekuşu bu durumdan yorulana ve oradan gidene kadar bekleyin. Bu yöntemin yaralanmaya neden olacağını unutmayın.

  • Yere yattığınız zaman, devekuşunun ölümcül yaralanmalara neden olabilecek tekme riskini ortadan kaldırmış olursunuz.
  • Pençeleri hala tehlike arz ediyor. Devekuşu pençeleriyle sizi tırmıklayacağı için, yere karnınızın   üzerine doğru yatmak organlarınızı korumanın en iyi yoludur.
  • Devekuşları ayakta da durabilir ya da yorulmadan önce siz yerdeyken üzerinize de oturabilir. Yetişkin bir devekuşunun ağırlığı 90-159 kilogram arasındadır.

Kaynak

ece batmaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir