Diş Beyazlatma Teknikleri Nelerdir, Nasıl Yapılır?

Bembeyaz dişler kendinden emin gülüşler! Kimine göre diş beyazlığı fazla kilolarından ve saç renginden çok daha mühimdir. Dişlerinizin sağlıklı ve inci gibi olması instagram fotoğraflarınızda bembeyaz dişlere filtresiz sahip olmak her zaman arzunuzdur. Dişlerinizi düzenli fırçalamak, kahve çay gibi kafeinli içeceklerden ve sigaradan uzak durmak diş beyazlığınızı bir boyuta kadar korumaktadır. Aslında dişlerinizin kendine has bir rengi vardır ve size göre sarı da olsalar kendi beyazlıklarında da olabilirler. Peki diş beyazlatma teknikleri her dişe uygulanır mı, doğal yöntemler ile diş beyazlığı nasıl sağlanır ya da korunur işte sizin için altın bilgiler,

Bölüm1: Diş Beyazlatma Teknikleri Nelerdir?

Diş hekimleri tarafından tarafından tavsiye edilen ve diş minelerine zarar vermeden diş beyazlatmaya en uygun yöntemleri sizler için derledik;

1Diş Beyazlatma Macunu: Rengi çok bozulmamış dişler yani faza kahve ve çay tüketiminden ya da düzenli fırçalamayı ihmal eden kişilerin dişleri için ekstra diş beyazlatıcı özellikte diş macunları tercih edilebilir. Diş beyazlatıcı diş macunları uzun süreli kullanımında diş minesi için yıpratıcı bir özellik oluşturabilir, dişlerinizi beyazlatacağım derken dişlerinizde soğuğa ve sıcağa karşı ekstra hassasiyet hissedebilirsiniz. Bu gibi durumlarda diş hekiminize danışmalı ve diş beyazlatma macununa devam etme konusunda fikir almanız diş sağlığınız için önemlidir.

2Diş Temizletme :  Dişlerinizin yüzeyinde biriken ve zamanla tabaka haline gelen plakaları temizletmek diş renginizin eski haline kavuşması ile dişinizin renginin açılmasını sağlar. Diş hekiminizce yapılacak olan diş temizleme uygulaması yapılan diş yüzeyindeki beslenme artıkları, sigara, kahve ve çay gibi kafeinli içeceklerin dişinizde bıraktığı sarı izlenimi ortadan kaldıracaktır. Diş sararmasının genetik ya da hastalığa bağlı sebepleri de olabilir örneğin dişlerinizi fırçaladığınızda diş etlerinizin kanaması ya da ağzınızda bulunan aftlardan dolayı dişlerinizde yaşayan bakteriler. Bu gibi hastalıklı ağız ve dişler için diş temizlemenin ötesinde diş hekimince diş beyazlatma yöntemleri ya da ilaçlar denenecektir.

3 Diş Ağartma : Kimyasalların bir araya gelmesi ile oluşturulan bir ilaç yardımı ile dişleriniz üzerindeki tabakayı kısa ve etkili bir seansla çözen diş ağartma yöntemi, diş hekiminin hastasına uygun bulduğu ölçüde yapılmaktadır. Diş etlerinin ve diş minesinin zarar gördüğü durumlarda kanamalara yol açacak vakalarda tercih edilmemektedir. Her seansın bir saat sürdüğü tedavi yönteminde kimi diş yapısına sahip kişilere birkaç kez de uygulanabilmektedir.

4Diş Beyazlatma Ağızlığı: Diş beyazlatma ağızlığı diş ağartmasında kullanılan yöntem gibi kimyasal bir karışımın dişlerizi şekline göre ayarlanmış bir ağızlıkla dişinize teması gerçekleştirilerek gerçekleşir. Önce diş ölçüleriniz alınır ve dişlerinizin alt ve üst yapısına uygun bir ağızlık oluşturulur. Dişlerinizin beyazlaması için de bu ağızlığın içine özel olarak hazırlanan kimyasal konularak yine diş hekiminin tavsiyesine göre 1 ile 4 saat arasında bir süre dişlerinizde bekletilmesi istenir.

Bölüm2: Doğal Diş Beyazlatma Teknikleri

1Karbonat : Antibakteriyel özelliğinin yanında diş beyazlatıcı özelliği bulunan karbonat toz halinde, hafif ıslattığınız diş fırçasına koyarak dişlerinizi fırçalama rutininde günde bir defa uygulayın. Zamanla dişlerinizin olduğundan daha beyaz bir renge eriştiğini fark edeceksiniz. Örneğin diş fırçalama rutininizin içinde her akşam karbonatla fırçalayın ya da her sabah. Karbonatla diş fırçalamayı hem sabah hem de akşam iki seans şeklinde uygulamanız diş minelerinizin zarar görmesine neden olabilir. İyi sonuçlar almak için aceleci olmayın, sabırlı olun.

2 Beyazlatıcı Meyveler ( üzüm, çilek ve elma) : Malik asit doğada bulunan ve temizleme ve arındırma özelliğine sahip bir asit çeşididir. Elma, üzüm ve çilek gibi meyvelerde bulunan malik asiti, her tüketişinizde dişleriniz ekstra bir beyazlığa sahip olur. Diş beyazlatmak için bu meyveleri daha özenli kullanabilirsiniz.Örneğin, elmanın kabuğunu soyun ve dişlerinizde dört beş dakika kadar bekletin, sonrada üstüne elmanızı afiyetle yiyin.

  • Olgun bir muzun kabuğu diş beyazlatmada etkin bir rol oynar. Muzun iyice olgunlaşmış olması kabuk üzerinde benekler oluşması önemli bir ölçüttür. Muz kabuğunun iç kısmını dişlerinizde iki üç dakika kadar bekletin. Bu uygulamayı her muz yiyişiniz de yaparak dişleriniz kısa sürede beyazlayacaktır.

[the_ad id=”17269″][the_ad id=”17268″]

İpuçları ve Uyarılar

  • Diş beyazlatma tekniklerini uyguladıktan sonra dişlerinize gereken özeni göstermezseniz dişleriniz sararır! Dişlerinize hekim tarafından hatrı sayılır paralar ödeyerek beyazlatma işlemi uyguladıktan sonra dişlerinize bakın ve beyazlğını yitirmemeye gayret edin.
  • Diş fırçalama rutininizi bozmayın ve dişleriniz üzerinde bakterileşmeye ve sararmış plakalar oluşmasının önüne geçin.
Article Categories:
Güzellik&Bakım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir