Hastane Borç Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Bugün hastaneye gittiğinizde SGK’lı olsanız da olmasanız da para ödeyeceksiniz. SGK’lı olan kişiler daha az bir ücret öderken, SGK’lı olmayan kişiler de daha yüksek bir ücret ödeyecektir. Hastanelere ödenen bu tutarlar muayene katılım payı olarak adlandırılmaktadır. Dilerseniz internet üzerinden bu konuda bilgi alabilirsiniz. Bu işlemi yapabilmek için e-devlet platformu kullanılmaktadır.  Daha detaylı olarak hastane borç sorgulama(muayene katılım payı sorgulama) işleminin nasıl yapılacağını öğrenmek için adım 1’den itibaren inceleyin.
[the_ad id=”17227″][the_ad id=”17228″]
 

Adım Adım Hastane Borç Sorgulama

1e-devlet resmi web sitesine girin. Bu siteye giriş yapmak için herhangi bir tarayıcıyı açın ve adres kısmına “turkiye.gov.tr” yazın ve bu sayfaya gidin.[mam][mom]

 

2“Sosyal Güvenlik Kurumu” sekmesine tıklayın. e-devlet resmi web sitesini açtığınızda sağ alt kısımda Adalet Bakanlığı yazan kısmın üstünde sosyal Güvenlik Kurumu sekmesini göreceksiniz, buna tıklayın. Bu kısma tıkladığınızda Sosyal Güvenlik Kurumu ile bağlantılı sorgulamalar ve işlemler yapabileceğiniz bir sayfa açılacaktır.
 

 

hastane-borc-sorgulama-islemi-adim33“4A/4B/4C Muayene Katılım Payı Sorgulama” kısmına tıklayın. Bu sekme “Ortak (4A/4B/4C)” içerisinde yer almaktadır. Buraya tıkladıktan sonra Kimliğinizi doğrulamanızı isteyen bir sayfayla karşılaşacaksınız. Buradaki “Kimliğimi Şimdi Doğrula” kısmına tıklayın.
 

 

hastane-borc-sorgulama-islemi-adim44“TC Kimlik No” ve “e-devlet şifresi” ni girerek “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayın. 11 haneli tc kimlik numaranızı ve PTT’den almış olduğunuz e-devlet şifresini girerek Sisteme Giriş Yap butonuna bastığınızda Hastane Borç Sorgulama (Muayene Katılım Payı) sorgulama işlemini yapmış olacaksınız.
 

 

 

İpuçları:

  • Eğer henüz e-devlet şifreniz yoksa herhangi bir PTT şubesinden 2TL karşılığı alabilirsiniz. Daha önceden e-devlet şifresi aldınız ama kaybettiyseniz bu durumda yine PTT’den 4TL karşılığı alabilirsiniz.
  • e-Devletle ilgili kafanıza takılan sorular varsa 160’ı arayarak e-devlet resmi hattından yardım alabilirsiniz.

[adskarekare][adsmobil]

 

 

Kaynaklar:

Article Tags:
Article Categories:
Finans

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir