Hiç Sermaye Olmadan İnternetten Nasıl Satış Yapılır?

İnternetten satış yapmak belki de günümüzde en popüler satış yöntemlerinden biridir. İnsanların büyük bir çoğunluğu internet üzerinden satışlar yaparak para kazanmaktadır. İnternetten satış yapanların bir kısmı bu satışı kendi web siteleri üzerinden gerçekleştirirken bir kısmıda bu satışı bu konuda aracı olan web siteleri üzerinden gerçekleştirmektedir. Diyelim ki e-ticaret yapacak sermayeniz yok ve 1-2 kalem ürünle satışa başlamak ve sattıkça yeni ürünlere yönelmek istiyorsunuz, ama bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsunuz. Bunu öğrenmek için makaleyi okumayı devam etmeniz yeterlidir.
[the_ad id=”17227″][the_ad id=”17228″]
 

Sermayesiz İnternetten Satış Yapmak

hic-sermayemiz-yoksa-internetten-nasil-satis-yapabiliriz-adim11Sermayesiz satış yapabileceğiniz sistemleri araştırın. Sermayesi satış yapılabilen yerler internet üzerindeki pazar yerleri veya kişiden kişiye satış yapılan web siteleridir. Türkiye’de faaliyet gösteren sahibinden.com, gittigidiyor.com gibi web siteleri bu konuda sermayeniz olmadan satış yapabileceğiniz platformlardır. Bu web siteleri artık markalaştığı için insanların güvenini kazanmış durumdadır. Hem alıcı hem satıcı açısından olabilecek en güvenli yapıda olan satış siteleridir.

 

hic-sermayemiz-yoksa-internetten-nasil-satis-yapabiliriz-adim22Satış yapabileceğiniz sitelerden hesap açın. gittigidiyor, sahibinden gibi satış yapabileceğiniz web sitelerinden öncelikle kendi hesabınızı açmalısınız. Sizden istenen bilgileri doğru şekilde doldurduğunuzda bu web sitelerinde bir hesabınız oluşmuş olacaktır.
hic-sermayemiz-yoksa-internetten-nasil-satis-yapabiliriz-adim33Satmak istediğiniz ürünleri doğru şekilde yerleştirin. Olaya biraz şu açıdan bakmaya çalışın. Siz bir dükkana giriyorsunuz ve dükkanda ürünler göze hitap ederse daha çok ilgi çekiyor, eğer özensiz bir şekilde dizayn edilen bir dükkana girerseniz ilginizi çekmeyecek ve o dükkandan biran evvel çıkmak isteyeceksiniz. İşte burada oluşturacağınız sayfada aynı bu şekilde olacaktır. Bundan dolayı sayfanızı doğru şekilde dizayn edip, satmak istediğiniz ürün ya da ürünleri doğru şekilde alıcıya sunmalısınız.

 

hic-sermayemiz-yoksa-internetten-nasil-satis-yapabiliriz-adim44Satacağınız ürünlerin resimlerinin çok önemli olduğunu unutmayın. İyi çekilmiş olan bir resim ürünün satılmasında da aynı derecede etkili olacaktır. Siz rastgele çok sıradan resimler çekerseniz bu ürününüzün az satılmasına sebebiyet verecektir. Bunu da şu açıdan düşünebilirsiniz. Siz televizyonda çok kötü bir görüntüyle çekilmiş bir reklam izleseniz bu sizin için kötü bir marka imajı oluşturacak ve bu ürüne yönelmeyeceksiniz. İnsanların ilk başta baktığı ürünün görüntüsüdür. Siz satmak istediğiniz ürünü ne kadar güzel sunarsanız satışlarınız da o oranda artacaktır, asla bu noktayı göz ardı etmeyin.
hic-sermayemiz-yoksa-internetten-nasil-satis-yapabiliriz-adim55Ürün bilgilerini en açık şekilde yazın. İnsanlar ürünün sergilendiği sayfaya girdiğinde ürünle ilgili tüm bilgilere ulaşabilmeli. Eğer tüm bilgiler açık şekilde yazıldıysa kişi kendi ihtiyacını karşılayacak doğru ürünün olup olmadığına kara verebilecek ve sizin bu konuda ciddi bir satıcı olduğunuzu algılayacaktır.
[the_ad id=”17269″][the_ad id=”17268″]

 

 

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=YUJT13y3MAM
 

 

İpuçları:

  • Satacağınız ürünün kullanılmış, defolu ya da sıfır bir ürün olduğu bilgisini yazmanız oldukça önemli bir noktadır.
  • Unutulmamalı ki satış yapmanızla her şey bitmiyor. Ürünü alan kişi üründen memnun kalıp kalmadığını sonrasında sisteme aktarmakta ve bu da sizin için olumlu veya olumsuz profil oluşturmaktadır. Sonradan yine sizden ürün almak isteyen insanlar sizin satışlardaki puanlarınızı, profilinizi incelemekte ve ona göre yaklaşmaktadır. Bu sebepten dolayı alıcıya, ürünü satan kişi olarak doğru, eksizsiz bir şekilde ürünü sunmalısınız.
  • Ürünü alan insanlarla diyolog halinde olursanız ve üründen de memnun kalırlarsa sizin profilinize yorum bırakması konusunda rica da bulunabilirsiniz. Bu sayede size olan güveni günden güne arttırabilirsiniz.
Article Categories:
Finans

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir