İlaç Kullanmadan Astım Nasıl Kontrol Altına Alınır

Astım ciğerlerde meydana gelen kronik bir rahatsızlıktır. Etrafta tetikleyici faktörler bulunduğu zaman hava geçişinin meydana geldiği alanlardaki kaslar daralarak nefes alış veriş işlemini daha da zor bir hale getirmektedir. Göğüs kafesinde daralma, vızıltılı nefes alma, öksürme, nefes alırken zorlanma asımın semptomları arasında bulunmaktadır. Astım ile savaşmak için yapılması gerekenler vitamin alımını artırmak, çeşitli egzersizler yapmak ve bu şekilde doğal çözüm kaynakları da değerlendirilmiş olur. Astım ilacınızı kullanmayı bırakmadan önce ve herhangi bir alternatif metot denemeden önce mutlaka doktorunuz ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Vitamin Alımınızı Artırın

1İçerisinde yoğun bir biçimde B vitamini bulunan besinler tüketmeye özen gösterin. B12 vitamini iltihaplanmanın oluşmasını ve oluşmuş iltihapların ortadan kalkmasını sağlayan bir yapıya sahiptir. İltihaplanma ortadan kalkınca doğal olarak iltihaplanmanın neden olduğu soluk borusu etrafı kasılmaları d ortadan kalkmış olacaktır.

  • B12 vitamini bakımından zengin besinler; havuç, muz, avokado, ahududu, soya unu, tam buğday unu, ekmek, makarna, soya fasulyesi, kuru bakliyatlar, pirinç,
  • B12 bakımından zengin vejetaryen ürünler tüketmeye başlayın, süt ve süt ürünleri, kuru yemişler, yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller,
  • B12 bakımından zengin vejetaryen olmayan maddeler tüketin; böbrek, pankreas, ciğer, süt ürünler, tavuk eti, yumurta, karides, ıstakoz

2Günlük magnezyum alım miktarınızı artırın. Magnezyum damarlarda kolesterol plaklarının bulunmasını engeller ve buna ek olarak yüksek tansiyon şikayeti ile de savaşmanızı sağlar. Yaşınız ilerledikçe astımın semptomlarının daha da kötüleşmemesi için magnezyum alımınıza dikkat etmeniz gerekmektedir. Yetişkinler için günlük magnezyum alım miktarı 300 mg olarak belirlemiştir.

  • Magnezyum bakımından çok iyi kaynak olan besinler; kuru yemişler, deniz ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, tam buğday, tam tahıl ürünleri, meyveler

3Günlük C vitamini alımınızı artırın. Bilimsel araştırmaların sonuçlarına göre günlük 2 bin mcg C vitamini tüketmek astım krizlerinin büyük oranda engellediği ortaya çıkmaktadır. Astım krizlerinin büyük bölümünde histamin seviyesinin üst düzeye çıkması ile meydana gelmektedir. Özellikle bir alerjen tarafından tetiklenildiği zaman bu durum daha da barizleşmektedir.

  • Limon, portakal, mandalina, misket limonu ve renkli biberler C vitamini bakımından bir besin deposudur.

4Selenyum içeren deniz ürünlerini tüketmeye özen göstermelisiniz. İltihabı engelleyen bir yapıya sahip olan selenyum genel olarak astım ataklarını önlemek için en efektif kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. Selenyum astımı engellemek ile kalmayıp bronşlarınızda meydana gelen iltihaplanmaların da önüne geçmektedir. Günde 60-70 mcg selenyum tüketmek ideal ölçü olarak nitelendirilmektedir.

  • Balık, yumurta, dana böbreği, tuna balığı, ıstakoz, mantar çok iyi bir selenyum kaynağıdır.

5Omega 3 ve A vitamini bakımından zengin olan besinleri tüketmeyi ihmal etmemelisiniz. A vitamini de Omega 3 de iltihap ile savaşmak için hem lezzetli hem de etkili maddeler içerisinde yer almaktadır. İltihaplanmayı engelleyen yapısı sayesinde daha sonra meydana gelecek olan kasılmaları da dolaylı yoldan engellemiş olmaktadır. Bu şekilde astım atakları da engellenmiş olur.

  • A vitamini sarı ve turuncu meyvelerde bol miktarda bulunmaktadır; havuç, papaya, mango, kabak, renkli biberler.
  • Omega 3 de ringa ve somon balığı gibi balıklarda bol miktarda bulunmaktadır.

Kaynak: http://www.wikihow.com/Control-Asthma-Without-Medicine

Kübra Üretmen

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir