Japon Yapıştırıcı Ciltten Nasıl Çıkar

Bu yapıştırıcıya boşuna Japon yapıştırıcısı denilmiyor. Japon yapıştırıcısı inanılmaz derecede hızlı kurur ve oldukça güçlü tutar. Peki, bu yapışkan bela cildinize geldiğinde ne olur? Bu makalede siyanoakrilat içeren bütün yapıştırıcıları nasıl çıkarabileceğinizi okuyabilirsiniz. Evde japon yapıştırıcısını çıkarmak için neler yapılabilir, japon yapıştırıcısından nasıl kurtulunur işte bilmeniz gerekenler;

Japon Yapıştırıcısından Kurtulma Yöntemleri

Yöntem 1 – Beyaz İspirto

  1. Biraz beyaz alkol kullanın (aynı zamanda beyaz ispirto olarak bilinir). Basitçe, bir miktar sıvı beyaz ispirtoyu bir bezin ya da peçetenin üstüne dökün ve japon yapıştırıcısı dökülmüş bölgeyi ovalayın. Aynı zamanda bir törpü kullanarak ispirtonun yapıştırıcıyı daha rahat çözmesine yardımcı olun. Cildiniz tekrar pürüzsüz olana kadar uygulayın.İşlem bittikten sonra ellerinizi yıkayın. Beyaz ispirto orta derece tahriş edici özelliklere sahiptir. Bu nedenle beyaz ispirtoyu cildinizde uzun süre bekletmeyin ve solumayın.

Yöntem 2 – Aseton

  1. Cildinizi olabildiğince sabunlu ılık suda bekletin. Cildi suda bekletmek yapıştırıcıyı yumuşatır. Suya bir miktar sirke eklemek de yardımcı olabilir. Cildinizi sudan çıkardıktan sonra yapıştırıcıyı çıkarmayı deneyin. Eğer işe yaramazsa, cildinizi kurulayın ve sonraki aşamaya geçin.
  2. Bir oje çıkarıcı aseton kullanın. Oje çıkarıcının içinde mutlaka aseton olmak zorunda. Aksi takdirde bu yöntem işe yaramayacaktır. Aseton siyanoakrilatı yumuşatır. Bu nedenle asetonla yapıştırıcının üstünü ovun. Asetonla ovduktan sonra yapıştırıcı soyulmaya başlayacaktır. Siyanoakrilatla şiddetli bir tepkimeye girebileceğinden pamuk kullanmayın. Bu işlemi hassas bölgelerde (dudak, göz, burun) ya da açık yaralarda kullanmayın.
  1. Aseton uyguladığınız bölgenin kurumasını bekleyin, daha sonra bir törpüyle yapıştırıcıyı çıkarın. Törpü kullanırken cildinize zarar vermemeye dikkat etmelisiniz. Elinize büyük bir miktarda yapıştırıcı bulaştıysa suda bekletilmiş ponza taşı da kullanabilirsiniz.
  2. Yapıştırıcının kendi kendine soyulmasını bekleyin. Yapıştırıcı beyaza dönecek ve canınızı yakmadan en sonunda siz müdahale etmeden kendi kendine çıkacak.

Yöntem 3 – Margarin

  1. Hassas ciltler için margarin kullanmayı deneyin. Japon yapıştırıcısı nazikçe soyulabilecek hale gelene kadar yapıştırıcının üstünü margarinle ovun.

Yöntem 4 – WD40

  1. Asetonun yapıştırıcıyı yumuşatamadan buharlaştığı durumlarda, 1 ölçü asetonla 1 ölçü WD40 karıştırmayı deneyin. Bacaklarınız ya da gövdeniz gibi yere dik duran bölgelerde uzun süre bu karışımı bekletmeniz gerekiyorsa, karışıma bir miktar vazelin ekleyin. Bu karışımı kalın bir tabaka halinde uygulayın.

Yöntem 5 – Çamaşır deterjanı

  1. Herhangi bir marka çamaşır deterjanını sıcak suyla karıştırın. Parmak gibi küçük bölgelerden yapıştırıcı çıkarmanız gerekiyorsa ¼ su bardağı çamaşır deterjanını bir kahve fincanı suyla karıştırmanız yeterli olacaktır.
  2. Kalın yapıştırıcı tabakasının yumuşaması için yapıştırıcılı bölgeyi yaklaşık 20 dakika boyunca suda bekletin ve ovun.

Yöntem 6 – Sıcak Su ve Sabun

  1. Bir kasede ılık su ve sabun karıştırın.
  2. Elinizde Japon yapıştırıcısı bulaşmış bölgeyi suyun içine batırın. Bir süre elinizi suda bekletin.
  3. Yapıştırıcıyı soyun. Ellerinizi yıkayarak yapıştırıcının tamamen çıktığından emin olun.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir