Kolik Bebek Nasıl Rahatlatılır

Yeni doğmuş bebeklerin ağlaması doğaldır. Ancak bebeğinizin hiç durmadan ağlaması ne anlama gelir? Bebeğinizin kolik olma ihtimali vardır. Tıp dünyasında hala gizemini korumakla beraber, koliğin yeni doğmuş bebeklerde ortaya çıktığı, 24 saat ile 3 ay arası durmadan ağlamasına sebep olduğu ve birdenbire nedensizce sona erdiği bilinmektedir. Devamını okuyun…

Adımlar

1Bebeğinizi kundaklayın. Bebeğiniz bundan hoşlanmayacaktır ancak sonuç mükemmel olacaktır. Aşağıdaki bütün adımlar kundaklanmış bebek de daha fazla işe yaramaktadır.

2Bebeğinizi sallayın. Sallanma hareketi ağlayan bebeğinizi sakinleştirecek ve uykuya dalmasını sağlayacaktır.

3Bebeğinizi bebek arabasıyla gezdirin. Bebeğinizi sıkıca giydirin ve 10 dakikalık araba gezintisine çıkarın, çığlıklar azalacaktır.

4Çamaşır ya da kurutma makineniz sıkma devrindeyken, bebeğinizi üzerine oturtun. Bebeğinizi araç koltuğuna yâda bebek hoppalasına oturtarak, makinenin üzerine yerleştirin. Titreşimler bebeğinizi sakinleştirecektir.

5Elektrik süpürgenizi çalıştırın. Kulağa garip gelebilir ama gerçekten işe yarıyor! Bebeğinizi beşiğine ya da arabasına oturtun ve kendinden daha yüksek sesi dinleyerek mest olmasını izleyin.

6Bebeğinizi bacaklarınızın üzerine karın üstü yatırın (Başını desteklemeyi unutmayın). Ayağınızı hafifçe aşağı yukarı doğru hareket ettirin ve hafifçe sırtına vurun. Titreşim yatıştırıcı olabilir.

7Sessiz ve karanlık bir yere sırtüstü uzanın. Bebeğinizi göğsünüzün üzerinde sıkıca tutun. Sert zeminde ayaklarınızla dizlerinizi kaldırın ve sallanın, bu bebeğinizi yatıştıracaktır.

8Kundaktaki bebeğinizi yan yatırın ve sallayın. Bebeğinizi yüksek sesle susturun. Kendi ağlamaları arasından sizi duyduğundan emin olun. Elektrik süpürgenizin ne kadar yüksek ses çıkardığını düşünün. Bu yükseklikteki bir ses onun ilgisini çekebilir.

9Bebeğinize emecek bir şey verin. Bebeğiniz sakinleşmeye başladığında ona emecek bir şey verin. (parmağınız yâda emzik gibi). Sakinleştikçe, susturmayı ve sallamayı giderek azaltın.

10Yer tipi vantilatör açın. Vantilatörün sesi bebeğinizi sakinleştirecektir. Vantilatörünüzün ses çıkardığından emin olun.

11Bebeğinize mide rahatlatıcı çay içirin. Rezene, kekik ve anason gibi bitkiler koliği anında rahatlatır ve çok eski yıllardan beri kullanılmaktadırlar. Beslenme öncesi ve sonrası bir çay kaşığı bu bitkilerin çayları yardımcı olacaktır.

12Rektal kateteri deneyin. Çılgınca gözükebilir ancak Windi gibi rektal katerer kullanmak bebeğinizin gazını dağıtır. Katerer bebeğin kramp giren kaslarına ulaşır ve sıkışmış gazı çıkarır.

Kaynak

http://www.wikihow.com/Soothe-a-Baby-Who-Has-Colic

Ece Toprakçı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir