Kravat Windsor Tipi Nasıl Bağlanır

Kravat bağlamanın birçok farklı şekli bulunmaktadır. En çok bilinen ve kullanılan türlerden bir tanesi de Windsor tipi olarak bilinmektedir. Buna ek olarak yarı Windsor tipi bağlama da kullanılıp tanınan yöntemler arasında bulunmaktadır. Bu tip bağlamanın bu deni çok kullanılmasının sebeplerinden bir tanesi de nedeyse bütün gömlek tipleri ile kullanılma imkânlarının bulunmasıdır. Bu yazı ile Windsor tipi kravatın nasıl bağlanacağı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Tam Windsor Tipi Kravat Bağlama Yöntemi

1Aynanın önünde durun. Aynada neler yaptığınızı izlemek kravatın bağlanma şeklini öğrenmenizi kolaylaştıracak ve buna ek olarak işlemi daha düzgün yapmanıza katkı sağlanacaktır. Yöntemi tam olarak öğrendikten sonra aynaya bakmaya ihtiyacınız kalmasa bile ilk zamanlarda uzunluk vesaire gibi kriterleri daha başarılı ayarlamak için ayna önünde kravat bağlamak çok daha mantıklı olacaktır. İşleme başlamadan önce gömleğinizin bütün düğmelerinin ilikli olmasına ve yakaların kalkık olmasına özen göstermelisiniz.

2Kravatı boynunuza yerleştirin. Kravatın kalın uçlu tarafı ince uçlu tarafından yaklaşık olarak iki kat daha uzun ve aşağıda kalmalıdır. Kravatın geniş uçlu kısmının sağa gelmesine ve kısa uçlu taraftan yaklaşık olarak 30 santim kadar daha aşağıda olmasına zen göstermelisiniz.

  • Sol elinizi kullanıyorsanız geniş uçlu tarafı sol tarafınıza yerleştirilmiş bir biçimde kullanmalısınız. Genel olarak geniş uçlu kısım hangi elinizi kullanıyorsanız o elinizin tarafında olmalıdır. Bu adımda kravatın duracağı yönü değiştirdiyseniz diğer adımlarda da değişiklikleri uygulamayı unutmamalısınız.

3Uzun ucu kısa ucun üzerine doğru götürün. Bu işlem sonucunda geniş uçlu kısmı önce kısa ve ince uçlu kısmın ise arkada olduğu eşit olmayan bir X işareti oluşturmuş olmanız gerekmektedir.

4Kısa olan taraf altta kalacak biçimde uzun olan uç ole ilmek şeklinde kravatı bağlamaya başlayın. Daha önce X şeklinde olan kravat bu işlemden sonra V şeklini alacak ve yakanın etrafında atılmış bir ilmik gibi görünecektir.

  • V nin üst kanadını oluşturan uzun ucu düğüm oluşmadan önce nerede bulunuyorsa oraya geri bırakarak işlemi sürdürmelisiniz.

5Geniş olan ucu ince olan ucun alt kısımda kalması sureti ile sağ bölgeye doğru ilerletmelisiniz. Bu işlem sonrasında uzun uç yine sağ tarafa geçmiş olur ve iç-dış işlemi sonrasında kravatı tamamlamaya bir adım daha yaklaşmış olursunuz.

6Uzun olan ucu yeniden kısa olan ucun altından geçirmelisiniz ve bağlama işlemini sağ yöne doğru getirmeye özen göstermelisiniz.

7Üçüncü adımı tekrar etmelisiniz.

8Bu aşamada kısa ve ince ucun etrafında oluşturulmuş hafif bol bir kravat bağının oluşmuş olması gerekmektedir. Uzun ve geniş ucu alarak kravatın üst kısmından bu geniş düğümün içerisinden geçirmelisiniz.

  • Bütün uzun ucu aşağıya doğru hafifçe düğümü bozmadan çekmelisiniz.

9İki elinizi de kullanarak kravatınızı iyice sıkılaştırmalısınız. Gömlek yakanız ile kravat arasında 2.5 santim kadar bir mesafe olmasına özen göstermelisiniz. Herhangi bir boşluk veya düzensizlik ortaya çıkarmamak için yakayı aşağıya indirin ve kravatınızı yeniden elleriniz ile hafifçe sıkılaştırın. En son olarak kravatın ucunun el bileğinizin hizasında olmasına dikkat etmeli ve kravatın düğüm kısmının yakaya iyi bir biçimde yerleşmiş olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Kaynak:

  • http://www.wikihow.com/Tie-a-Windsor-Knot

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir