Model Olmak

Birçok insan model olmak ister, çünkü modellik kazançlı ve oldukça göz kamaştırıcı bir meslektir. Kişile bu mesleği seçerek modellik dünyasında tanınmak isteyebilir. Modellik son derece rekabetçi ve reddedici bir endüstriye sahip olsa da başarılı modellerin zamanlarını sevdikleri bir şeyi yaparken harcıyor olması da işin güzel tarafı. Modellik dünyasına girerken o dünyada neler olacağını bilmek size bir model olmanızda yardımcı olabilir.

Modelliğin Temellerini Öğrenmek

1Sağlığınıza dikkat edin. Sağlıklı yiyecek ve içecekleri tüketerek bolca egzersiz yapın. Sağlıklı bir vücuda sahip olmak kendinize bakmak açısından en iyi şekilde yardımcı olur.

  • Fitness önemlidir. Modellerle çalışan bir antrenörle çalışmayı düşünün. Ona modellik hedeflerinizden, nasıl görünmek istediğinizden ve bu hedefleri destekleyecek özel bir egzersiz planı talep edin.
  • Düzgün beslenin. Sağlıklı yiyecekler tüketin. Sebzeler, meyveler, kepekli tahıllar, sağlıklı yağlar ve proteinler diyetinizin temelini oluşturmalı. Şeker, nişasta, boş karbonhidratlar ve sağlıksız yağlardan mümkün olduğunca kaçınmalısınız.
  • Bolca su içtiğinizden emin olun. Sodalardan kaçının ve alkol tüketiminizi azami miktara indirin.

2Görünüşünüzü koruyun. Sağlıklı ve bakımlı görünmeye dikkat edin. Giydiğinizi taşımanız oldukça önemlidir. Cilt sağlığınızı ve saçlarınızı destekleyecek bir rutine sahip olmanız gerekir.

  • Cildinizi açık ve parlak tutmaya odaklanın. Gece – gündüz yüzünüzü yıkayın, haftada bir yüz maskesi uygulayın ve uyumadan önce makyajınızı yıkamayı unutmayın.
  • Saçlarınızı parlak ve sağlıklı tutun. Bazı ajanslar ve yöneticileri “doğal yağlı görünüm”ü tercih ederler, bu sebeple azami düzeyde duş almayı tercih edebilirsiniz.

3Modellik hedeflerinizi vücut türünüzle eşleştirin. Teknik olarak herkes model olabilir. Ancak belirli şartları karşılayamıyorsanız, size sunulacak iş son derece kısıtlıdır. Öte yandan diğer özelliklerinizle dengeyi sağlayabilirsiniz. (güvenilirlik,teknik vb.)

  • A sınıfı model :Eğer vücut hatlarınız ortalamanın üzerindeyse a sınıfı bir model olabilirsiniz.
  • Podyum modeli : Podyumdaki kadınların çoğu 1.70 (cm) ve genellikle küçük göğüslüdür. Erkekler çoğunlukla 1.80 ve 1.90 (cm) arasındadır.
  • Baskı modeli : Dergi kapaklarını süsleyen modellerin çoğu 1.70 (cm) dir, bununla birlikte mükemmel bir kişiliğe ve güzel bir yüze sahip olmak baskı modelleri için çok önemli özelliklerdendir.
  • İç giyim modeli : Kadınlar için, büyük göğüs ve küçük bir kalçaya sahip olmak bu modelliğin gerekliliklerindendir. Erkekler içinse geniş omuzlara ve ince bir bele sahip olmak gerekir.
  • Alternatif model : Bazı ajanslar alternatif modeller ile çalışırlar: güzellik, boy ve kilo gibi endüstrinin şart koştuğu “standartlara” uymayan modellerdir. Buna ek olarak, belirli bir tutkuya sahip olmanız size artı sağlayabilir ve “endüstri standartlarına uymayan” bir vücut özelliğine sahip olmanız, kapalı olduğunu düşündüğünüz kapıları açmanıza yardımcı olabilir.
  • Diğer modellik türleri : Yüz veya vücut tanımlamalarından hiçbirine uymuyorsanız, belki ayak, saç ya da el modeli olabilirsiniz.

4Durumsal modelliği düşünün. Podyum ya da dergilerin sizin için uygun bir yer olmadığını düşünüyorsanız, diğer modellik türlerine bakmalısınız. Şirketler, özel etkinliklerde belirli ürünlerin tanıtımı için modelleri kullanırlar. Vücut türü ve modellik işleri için kişiliğe daha fazla vurgu yapma konusunda daha az kısıtlama vardır.

  • Tanıtım modeli : Bazı şirketler markalarını tanıtmak için müşteri tabanlarına, genellikle hoş kişilik özelliklerine sahip etkileyici modeller ile doğrudan etkileşim sağlarlar. Bu tür modeller marketlerde, etkinlik alanlarında ve kulüplerde yiyecek, içecek ve yeni ürünlerin tanıtımında hazır bulunurlar.
  • Sözcü model : Sözcü model, belirli bir markayla tutarlı şekilde ilişkilendirilmek üzere işe alınır. Popüler düşüncenin aksine, sözcü modelin markayı her zaman sözlü olarak tanıtması gerekmez.
  • Fuar modeli : Bu modellik türü, firmalara ya da markalara bir fuarın standında katılımcılara reklam sunumu için tercih edilir. Bu modeller genellikle kullanılmazlar ancak etkinlikler için “serbest” model olarak işe alınabilirler.

5Görünüşünüzü gözden geçirin. İletişime geçtiğiniz görünüşünüz hem vücut türünüzden hem de stilinizden oluşur. Birçok görünüş tarzı vardır. Sahip olduğunuz donanımlarınız ile birlikte tarzınızı yansıtın.

6Endüstri hakkında kendinizi eğitin. Kitaplar, bloglar  ve modellik ile ilgili makaleler okurken mümkün olduğunca bilgi edinmeye bakın. Kalite rehberleri, makaleler ve kitaplar okumak ( poz verme, duruş gibi) önemli becerileri geliştirmenize ve sektörün nasıl çalıştığını ( bir aracıyı nasıl bulabileceğiniz gibi) daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.

  • Ayrıca dergiler ve moda şovları gibi yüksek profilli yerlere model sağlayan saygın ajansları araştırın.

7Zor bir yola kendinizi hazırlayın. Modellik dünyası hoş yüzlerle doludur. İyi bir görünüme sahip olmak model olarak çok başarılı olacağınızla ne yazık ki uyuşmuyor. Modellik işi sadece harika görünmek ile ilgili değildir bunun yanı sıra bir şans elde edebilmek için belirli işlerde ihtisiyaç duyulan şeyleri karşılamanız  da gerekir. Modellik yalnızca eşsiz bir görünüş ve karaktere sahip insanlar için geçerlidir. Günümüz dünyasında model olmaya çalışan çok fazla aday olduğu için bu endüstri içine girebilmeniz çok zor. Ancak başarı sabır ve azminizle birlikte gelecektir.

8Utangaç olmayın. Fırsatları değerlendirmek için kendinizi tanıtıp yeteneklerinizi kanıtlamak zorunda kalacaksınız. Geride kalmak ve “kibar olmak”  sizi istediğiniz yere ulaştırmayacaktır. Kendiniz olun, kişiliğinizin parlamasına izin verin ve kendinize güvenin. Kendinizi güvende hissetmezseniz, öyleymiş gibi davranın. Modellik aynı zamanda oyunculuk becerisi de gerektirir.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir