Nakliye İçin Resim Çerçeveleri Nasıl Paketlenir

Sanatın diğer tür eserleri gibi, resim çerçeveleri de taşıma işlemi sırasında bir parça dikkat ister. Birine hediye gönderdiğiniz, bir galeriye teslim ettiğiniz ya da galeriden satın aldığınız bir eseri evinize götürürken güzelce kaplamak, onun taşıma sırasında tek parça kalmasına yardımcı olacaktır.

Hızlı Bir Özet

Bir resim çerçevesini taşıma işlemi için hazırlarken ilk olarak resmin cam kısmını resim bandı ile yıldız ya da ızgara işareti (kareli) şeklinde kaplayın. Sonra çerçevenizi bir parça ambalaj kağıdına sarın ve uçlarını bantlayın. Ekstra koruma için çerçevenin 4 kenarına ve camın önüne karton koruyuculardan yerleştirin. Ardından ambalaj kağıdı kaplı çerçeveyi baloncuklu naylon ile kaplayın. Detaylı bilgiler için okumaya devam edin.

Bölüm 1: Cam Kısmı Koruma

1Bir resim bandı edinin. Çerçevenizi taşıma işlemi boyunca korumak için bir kat resim bandı ile kaplayın. Böylece cam kırılsa bile bir arada kalacak ve asıl sanat eserine zarar vermeyecektir. Koli bandı ya da selobant kullanmayın çünkü bunlar kaldırması zor bantlardır ve taşıma işlemi bitince camdan çıkarması zor olacaktır. Çıkarmayı başarsanız da camda iz bırakacaktır.

  • Resim bantlarını, resim malzemeleri satan yerlerde, büyük marketlerde, kırtasiyelerde ya da internette bulabilirsiniz.

2Çerçeveniz küçükse, bantı koparın ve camın üzerinde yıldız oluşturacak şekilde yapıştırın. Bu yıldızı elde etmek için önce bir  X işareti yapın. Daha sonra da + işareti yaptığınızda gereken işareti elde etmiş olacaksınız.

3Çerçeveniz büyükse, bantı koparın ve kareli bir görünüm oluşturacak şekilde yapıştırın. Bu kareli görünüm, kareli defterdekiyle aynıdır. Yatay yapıştırdığınız bant parçalarının üzerine dikey bant parçaları yapıştırdığınızda istenen görünümü elde edeceksiniz.

4Bantları yapıştırırken sadece cam kısma odaklanın. Resmin çerçevesini bantlamayın. Resim bandı olsa bile çerçeveden ayırması zordur ve çoğu durumda istenmeyen hasarlar bırakır. Adım 2 ve 3’teki işaretleri yaparken kopardığınız bant uzun geldiyse, uzun kısmı çerçeveye yapıştırmaktansa kesin.

Bölüm 2: Çerçeveyi Kaplama

1Resminizi ambalaj kağıdına sarın. Bir parça ambalaj kağıdını düz bir zemine serin. Kağıdı düzeltin. Ardından resminizi aşağı bakacak şekilde kağıdın üzerine koyun. Kağıdın uzun kenarlarını katlayın ve bantlayın. Bantın resimden ziyade kağıdın üzerine geldiğinden emin olun. Sonra kısa kenarları katlayın ve bantlayın. Bu işlemin sonunda tüm bant kağıdın üzerinde kalmalı ve resim çerçevesine bant yapışmamış olmalıdır.

  • Ambalaj kağıdını kırtasiyelerde, hediyelik eşya dükkanlarına ya da internette bulabilirsiniz.

2Çerçeve kenarlarını korumak için çerçevenin kenarlarına karton köşe koruyucu yerleştirin. Kırtasiye ya da internetten köşe koruyuculardan edinin. Demonte olarak elinize geçen köşe koruyucuları, yönergeleri takip ederek hazır hale getirin. Ardından her köşeye bir adet koruyucu yerleştirin.

3Çerçevenin cam tarafına bir parça karton koyun. Çerçevenizle aynı boyda olması gereken bu karton, cama ekstra koruma sağlar.

4Son olarak çerçeveyi baloncuklu naylon ile kaplayın. Bir parça baloncuklu naylon alın ve çerçeveyi üzerine koyun. Naylonun uzun kenarları katlayın ve bantlayın. Sonra kısa kenarları da katlayın ve bantlayın. İsteğe bağlı olarak birkaç kat naylon ile sarabilirsiniz.

  • Baloncuklu naylonu internetten, kırtasiyeden ya da ucuzluk dükkanlarından satın alabilirsiniz.

Bölüm 3: Çerçeveyi Kolileme

1Çerçeveden biraz daha büyük bir koli alın. Bu kutuyu da kırtasiyeden temin edebilirsiniz. Kolinin inceliği resmi koruyacak nitelikte olmalıdır. Mümkünse çerçevenizden biraz büyük bir koli alın.

2Çerçeveyi koliye yerleştirin. Yukarıdan açılan bir koliniz varsa tabana bir parça baloncuklu naylon koyun. Daha sonra resim çerçevenizi yerleştirin. Üzerine tekrar bir parça naylon koyun ve kapağı kapatın. Yandan açılan bir koliniz varsa yine bir parça naylonu iki kat yapıp tabana koyun. Çerçeveyi koyduktan sonra da bir parça naylon koyup kapağı kapatın.

3Boşluk kaldıysa naylon ile doldurun. Taşıma sırasında kolide oluşabilecek ezilmeler için boşlukları doldurmanız önerilir. Sallanma, üzerine ağır bir yük konma ihtimaline karşı boşlukları tamamen doldurduğunuzdan emin olun. Kutuyu hafifçe sallayarak boşluk kalıp kalmadığını kontrol edin.

4Kutuyu kapatıp kapakları bant ile sabitleyin. Kolide kaplanmamış alan kalmayana kadar bantlama işlemine devam edin. Bant kolinin etrafında ekstra bir tabaka oluşturacak, bu da çerçeveye ekstra koruma sağlayacaktır.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir