Nasırdan Nasıl Kurtulurum

Nasır, ayak parmaklarınızın arasında veya üzerinde oluşan ortası sert olan ölü deri birikimine denir. Nasır, vücudunuzun tekrarlanan sürtünmelere veya basınca karşı koruyucu tepkisidir ancak aynı zamanda acı verici de olabilir. Bu yazı size nasırdan nasıl kurtulacağınızla ilgili bazı ipuçları verecektir.

Adımlar

1Nasırınızı incelemesi için bir pediatrist ile görüşün. Reçetesiz ilaçlar da mevcuttur ve faydalıdır ancak bu tür tıbbi seçeneklerin donanımlı ve lisanslı bir doktorun yerini alması mümkün değildir.

  • Nasır bir problemin belirtecidir, sorunun kendisi demek değildir. Sorunu doğrudan halledebilmeniz için bir pediatrist ile görüşün ki nasıra sebep olan şeyi belirleyebilsin ve böylece doğrudan sorunu halledebilin. Nasırlar genellikle tam oturmayan ayakkabılardan, aşırı kundura kullanımından, ayak parmağı biçimsizliklerinden ve duruşunuz veya yürüyüşünüzde ayağınıza giden basınçtan kaynaklı olarak oluşurlar.
  • Pediatrist büyük olasılıkla nasırı sizin için ortadan kaldırmaya karar verecektir, ancak nasıra sebep olan durumu çözemediğiniz taktirde nasırın tekrar oluşacağını da söyleyecektir.
  • Nasırla baş etmek için pediatristinizin tavsiyelerine uyun. Bu tavsiyeler ayakkabılarınızda değişiklikler, basınca ve sürtünmelere karşı koruma amaçlı dolgu malzemeleri, ayaklardaki basınç dağılımını değiştirme amaçlı ayak ortezleri veya ayak ve ayak parmakları için cerrahi müdahaleler olabilir.

2Nasırı evde ortadan kaldırmak. Bir nasırı ortadan kaldırmanın en iyi yolu:

  • Nasırı yumuşatmak için ayağınızı 5-10 dakika kadar sıcak suda bekletin.
  • Sünger taşı ya da başka bir zımpara objesi olan deri törpüsü kullanarak nasırınızı hafifçe törpüleyin.
  • Nasır tamamen ortadan kaybolana kadar tedaviyi birkaç kez tekrarlamanız gerekebilir.

3Ayak parmakları üzerindeki nasırlar için silikon köpükten yapılmış olan halkalardan satın alın. Özel olarak üretilmiş olan silikon köpük halkalar ayak parmakları arasındaki basınç ve sürtünmeyi hafifletmeye yardımcı olur.

4Nasırdan kurtulmak için reçetesiz satılan ilaçlardan veya pedlerden kullanın. Paket üzerindeki talimatları dikkatlice takip edin. Nasır temizleme ürünlerinin çoğu salisilik asit içerir, bu da ayağınızı tahriş edebilir ya da yanmaya sebep olabilir.

  • Reçetesiz satılan pedlerin çoğu %40 oranında salisilik asit içerir, ki bu ilacı güçlü yapan da budur. Öyle olsa bile, doktorunuz bu pedi uygulamadan önce nasırın üstündeki ölü derinin bir kısmını almanızı isteyebilir.

5Diğer yöntemler ile birlikte eş zamanlı olarak antibiyotik tüketimi hakkında bilgi almak için doktorunuzla konuşun. Antibiyotik içerikli merhemler enfeksiyonu önlemenin yaygın bir yoludur ki enfeksiyon evde uyguladığınız nasır tedavilerinde sık karşılaşılan bir risktir.

6Nasırın tekrar oluşmasını engellemek için harekete geçin. Bir gram önlem, bir kilo tedaviye bedeldir.

  • Ayağınıza iyice oturan, pamuk ile kaplanmış, ayak parmakları için genişçe hacmi olan bir ayakkabı giyin.
  • Ayakkabılarınızda nasırın oluştuğu ayak bölgelerindeki alanı genişletmesi için ayakkabılarınızı bir ayakkabıcıya götürün.
  • Ayak üzerindeki basıncı emmesi için kalın çoraplar seçin. Çoraplarınızın ayağınıza gevşek bir biçimde oturduğundan ve ayakkabınızın çok dar olmamasına dikkat edin. Ayrıca çoraplarınızın nasır bulunan veya nasır çıkabilecek bölgelere denk gelen yerlerde dikiş izleri bulunmadığına emin olun.

7Nasırların ortaya çıkmasını önlemek için yapabileceğiniz başka şeyler olduğunu bilin. Bunlar:

  • Ayaklarınızı her gün sabun, su ile yıkayın ve bir fırça ile fırçalayın. Ayaklarınız kuruduktan sonra ise nemlendirmek için bir ayak kremi sürün (normal bir losyon değil).
  • Ayakkabı alışverişlerinizi günün geç saatlerinde yapın. Gün içerisinde ayaklar doğal olarak şişer. Bunun anlamı ise, günün erken saatlerinde satın alacağınız ayakkabılar daha sonra ayağınıza olmayabilir.
  • Çoraplarınızı her gün değiştirin ve düzenli olarak sünger taşı kullanın. Sünger taşı kullanırken, ölü cildi temizleyeceğim derken kuvvetlice fırçalamamaya özen gösterin.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir