Seyahat İçin Takım Elbise Nasıl Katlanır

İş gezilerinde giyiminize çok dikkat etmeniz ve olabildiğince şık görünmeniz gerekmektedir. Maalesef ki iş gezilerinde kullanılan takım elbiseler kırışmaya yatkın bir yapıya sahiptir. Ceketler pantolonlar ve son olarak da gömlekler kırıştığı zaman iş gezilerine katılmadan yeniden ütülenmeye ihtiyaç duyar. Bu durum size büyük zorluklar çıkarabilir. Bu sıkıntılar ile uğraşmak istemiyorsanız takım elbisenizi yazımızda anlatılan teknikleri kullanarak katlamalı ve elbise çantasına yerleştirmelisiniz. İş görüşmesine katılmadan önce ütüleme işlemleri ile uğraşmak veya kuru temizleme şirketine para ödemek istemiyorsanız yazımızı dikkatli bir biçimde okumalısınız.

Takım Elbise Katlama Yöntemleri

1Ceketinizi seyahate götürmeden önce temizlemeli ve mutlaka ütülemelisiniz. Yazımızın kapsamında olan yöntemler iş toplantısı yapacağınız mekâna kadar kırışıksız kalacaktır tabi tek bir şart ile! Hali hazırda ceketin üzerinde bir kırışıklık veya leke olmaması. Bu yöntem mevcut olan kırışıklıkların üzerinde herhangi bir düzelici etkide bulunmayacaktır. Bu nedenle seyahat için ceketinizi hazırlamadan önce mutlaka kuru temizlemeye ceketinizi göndererek hem temizletmeli hem de güzel bir biçimde ütületmelisiniz.

  • Zamanınız varsa ceketinizin ütüleme işlemini kendiniz de gerçekleştirebilirsiniz. Ütüleme işlemi yaparken yaka kısımlarının çok iyi bir biçimde kırışıklıklardan arındırılmasına özen göstermelisiniz. Kırışıklıklar yok olmuyorsa en azından bunları gizlemeyi öğrenmelisiniz.Bu nokta için de farklı yöntemler bulunmaktadır.

2Ceketin tersini çevirin. Ceketinizi hassas hareketler ile terse döndürün. Bu işlemin sonunda ceketin astarı dış yüzeyde kalmalıdır. Bu şekilde ceketinizin gerçek kumaşını hem kırışıklıklardan hem de lekelerden korumuş olursunuz. Yolculuk sırasında kırışıklıklar ortaya çıksa bile bu astar kısmında kalacaktır ve ceketinizin dış görünümü bozulmayacaktır.

3Ceketin omuzlarını içten dışa doğru düzeltmeye başlayın. Ceketin omuz kısımları vatkalar ile desteklenmiş bir biçimde imal edilmiştir. Bu nedenle vatkalı kısmın düzgün bir biçimde yolculuğa hazırlanması gerekmektedir. Omuzları düzelttikten sonra ceketi katlamanız çok daha kolay olacaktır, dış görünümdeki garipliklerde ortadan kaldırılmış olur.

4Ceketi dikey biçimde katlamaya başlayın. Ceketin iki omuz kısmını katlayın ve bir araya getirin. Bu noktayı ceketi katlamak için kullanabilirsiniz. Bu işlem sayesinde ceketinizin yarı yarıya küçülmesini de sağlamış olursunuz. Katlama işleminden sonra astarın dış tarafta kalmış olmasına özen göstermelisiniz.

5Ceketi yatay olarak katlamaya başlayın. Ceketi ortadan ikiye bükmek sureti ile ikiye katlayın. Ceketin uç kısmının omuz kısmına denk gelmesine önem vermeniz gerekmektedir. Oluşturduğunuz bu kare şekil sayesinde ceketiniz elbise çantasına kolay bir biçimde sığacaktır.

6Ceketi plastik poşet içerisine yerleştirin. Ceketinizi valiz içerisinde lekelenmelerden korumak için plastik torbanın içerisine yerleştirmek çok akıllıca bir hareket olacaktır. Bu plastik poşet sayesinde ceketinizi diğer kıyafetlerden ayırmış ve korumaya almış olursunuz. Oluşturduğunuz kare şekildeki katlanmış ceketi kuru temizleme şirketlerinde satılan kilitli plastik torbaların içerisine yerleştirin. Plastik torbanın ağzını kapatın. Bu amaç maksadı ile üretilmiş olan bir plastik torbanız yoksa herhangi bir torbayı da kullanabilirsiniz. Katlanmış ceketi plastik torbanın arasına yerleştirin ve kırıştırmamaya da özen göstermeye çalışın.

  • Kilitli plastik torba kullanıyorsanız torbanın içerisinde bir miktar hava bırakmaya özen göstermelisiniz. Bu hava sayesinde ceketiniz kırışıklıklardan tam olarak kurtulmuş olur.

7Paketlediğiniz ceketinizi valizin içerisine yerleştirin. Ceketinizi olabildiğince düz bir biçimde koymaya çalışın. Özellikle ceketin üzerinde basınç oluşturmamaya a özen göstermeniz gerekmektedir. Ceketin üzerine sert materyaller yerleştirmekten kesinlikle uzak durmanız gerekmektedir. Bu materyaller ceketinizin şeklini bozabilir.

8Gitmek istediğiniz yere vardıktan sonra ceketinizi hem valizden hem de plastik torbanın içerisinden çıkarın ve katlarını açın. Valizde ceketin üzerine yerleştirdiğiniz ağırlıkları kaldırarak ceketinizi valizin içerisinden kaldırın. Yatay ve dikey katları açın bu şekilde ceketinizi katlardan kurtarın. Bu işlem sırasında da dikkatli bir biçimde hareket etmelisiniz. Valizin içerisinden ceketi çıkarttıktan sonra direkt olarak askıya asmalısınız.

9Ceketinizin üzerinde kırışıklıklar oluştuysa ceketinizi banyoya asın. Banyoda ceket buhar ve sıcak hava yardımı ile yumuşayacak ve kırışıklıklardan bir nebze de olsa arınacaktır.

Kaynak:

  •  http://www.wikihow.com/Fold-a-Suit-for-Travel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir