Şirket Ofisi Nasıl Temizlenir

Şirket ofisinizi temiz tutmak için bir sürü sebebiniz vardır. Temizlik sadece temiz ve düzen bir alan sağlamak için değil, aynı zamanda iş yerini daha elverişli bir mekan haline getirerek müşteriler ve müvekkiller üzerinde iyi bir izlenim bırakmanızı sağlayabilir. İş yerinizdeki düzeni korumak için kararlıysanız, ofisinizi temizlemek için bu adımları takip edin.

Adımlar

1Gereksiz kağıtları organize edin. Evrak yığınları ofis içinde yalnızca dağınık görünmez, aynı zamanda içinden bir belge almak istediğimizde bizi oldukça zor bir duruma sokar. Gereksiz kağıtları, ofis temizleme işlemi sırasında organize etmenin yolları vardır.

  • Dosya dolapları faturalar, iş evrakları, tahminler, satıcı bilgileri, ürün özellikleri ve müşteri profilleri gibi şeyleri koymak için mükemmeldir. Ofis temizliğinizde veya özel kullanımlarınızda, dosya isimlerine göre ayırmak için etiketleme sistemini kullanın.
  • Eğer evrakları hemen elinizin altında tutmak istiyorsanız, masaüstü tepsileri ya da duvara monte raflar yaptırabiliriz. Bu müşteri dosyaları, faturalar gibi evrakları organize etmek için iyi bir yoldur.
  • Ofisinizde ekstra yer açmak için, evraklarınızı taratarak elektronik arşivlerde saklamayı düşünebilirsiniz.

2Tuvaletleri dezenfekte edin. Bu yalnızca ofis temizliği için değil, aynı zamanda müşteri ve çalışanların güvenliği içinde gereklidir. Tuvaletler çokça kullanılan alanlardır ve günlük temizlenmesi gerekmektedir.

  • Bir tuvalet dezenfekte suyu ve tuvalet fırçasıyla fırçalamalısınız. Tuvalet oturak kapağı, üst kapağı, dış çerçevesi, deposu ve tuvalet tabanı dezenfekte edilmelidir. Temizlik sırasında tazeliği korumak için tuvalet leğenine, koku giderici karıştırın.
  • Dezenfekte temizleyicisi ile lavabo ve kullanım alanlarını silin.
  • Süpürge ve paspas ile zeminleri temizleyin
  • Sabunlukları, kağıt havlularını ve tuvalet rulolarını değiştirin.

3Elektronik eşyalarınızı tozdan uzak tutup, temizleyin. Havalandırma, klavye ve fan gibi dar alanların tozunu alabilmek için bir toz bezi kullanın. Elektronikleri dezenfektasyon sprey ile ıslatılmış bir bez ile silin.

4Dinlenme odasını temizleyin. Yemekler bile dinlenme odasında hazırlandığı için, temiz bir dinlenme odası çalışanların güvenliğinde önemli bir noktadır. Ayrıca temiz bir dinlenme odası çalışanların morallerini yüksek tutmak içinde gereklidir.

  • Buzdolabını temiz ve düzenli tutun. Her hafta eski ürünleri atın ve dezenfektan ile nemlendirilmiş bir bez ile silin.
  • Tezgahı, lavaboları, masaları, sandalyeleri ve rafları dezenfektan sprey ile ıslatılmış bir bez ile silin.
  • Fırının içini dezenfektan bir bez ile silin. Mikrodalga temizliği uzun süre yapılmazsa leke kalıp haline gelebilir ve temizliği oldukça zor olur. Bu yüzden günlük temizliğin bir parçası olmalıdır.
  • Eğer bir bulaşık süzgeci kullanıyorsanız, yemeklerdeki küfü önlemek için her gün temizlikte kullanmalısınız.
  • El ve yüz yıkama havlularını düzenli olarak değiştirin ve gerektiğinde bulaşık süngerini de değiştirmeyi unutmayın.

5Her gün çöp kutularını boşaltın. Bu işlem dinlenme odası, ofis alanları, konferans odası, kurumsal alanlar ve tuvaletleri de içerir.

6Kamusal alanların şık ve temiz görünmesini sağlayın. Bir müşteri grubu ya da bir müşteri ofisinize gelecek olursa, ilk edindiği izlenim şirket temizliğiniz olacaktır. Bu yüzden iş yerinizle ilgili temiz bir izlenim bırakmak istiyorsanız bu konuya çok dikkat etmeniz gerekmektedir.

  • Oturma alanlarında toz, kırıntı veya leke olmamalıdır.
  • Eğer bekleyen müşteriler için dergi, gazete veya broşür varsa, bunların güncel olması gerekmektedir. Yırtık, eski ve kirli olanlarını atmalısınız.
  • Mobilyalar, raflar, biblolar, bitkiler, duvar resimleri, güneşlikler ve pencere kenarları tozsuz olmalı.
  • Duvardaki iz ve lekeleri temizleyin.
  • Yerleri süpürün, tabi isterseniz paspasta kullanabilirsiniz.

7Masadaki yığıntı görünümü minimuma düşürmek temiz bir ofis görünümü sağlayın. Masaüstünüzü organize etmelisiniz, her şey için bir yer ayarlamalısınız mesela kalemler için bir kalemlik, evrak tepsisi, dosya bölmesi, kitaplık, pergel ve iğneler için sepetlik gibi. Toz, yemek kırıntıları ve lekeler için masayı silmelisiniz.

Video

Kaynak

tugay saydam

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir