Testosteron Nasıl Alınır

Yaşları ilerledikçe, erkeklerin testosteron seviyeleri düşebilir. Normal bir düşüş, kabul edilebilirdir ancak bazen, çok fazla düşüş yaşanır. Bu durum, ortalamanın altında cinsel dürtü, bitkinlik ve depresyon gibi günlük yaşamı olumsuz etkileyebilecek birtakım olumsuz semptomlara neden olabilir. Siz de testosteron seviyenizin düşük olduğunu düşünüyorsanız, testosteron alımı yapabilirsiniz.

Doğru Testosteron Replasman Tedavisini Seçmek

1Oral testosteronu deneyin. Oral testosteron, kapsül biçimindedir ve ağız yoluyla alınır. Genelde sabah ve akşam olacak şekilde günde iki kere alınır. Bu, erkeklerdeki testosteron seviyesini düzenlemek için etkili bir yoldur.

  • Ancak bilinmelidir ki, kapsüller acı bir tada sahiptir ve ağzınızda rahatsızlığa neden olabilir.

2Deri geçişli testosteron jellerinden alın. Bu türden jellerin kullanımı, sık tercih edilen yöntemlerdendir. Jel, vücuda uygulanır ve normal seviyelerdeki dozu taklit eder. Omuzlara, kolların üst kısımlarına, göğüs ya da bel bölgesine uygulanır ve günde 1 kere, genellikle sabahları saat 8’de olacak şekilde her gün aynı saatte kullanılır.

  • Bu tür jellerin fiyatları yüksek olabilir.
  • Kadın (Özellikle hamile kadınlar) ve çocuklarla temasa geçmeden önce jeli uyguladığınız tüm bölgelerin kuruması gerektiğini unutmayın. Jel kurumamışsa, testosteronun transfer olması riski bulunmaktadır.

3Testosteron bandı kullanma fikrini gözden geçirin. Testosteron bandı, normal olarak üretilen testosteron düzeyini taklit eden, bir diğer deri yollu testosteron alımı yaklaşımıdır. Bazı bantlar, kollar ve sırt bölgesine yerleştirilebileceği gibi testis bölgesine de uygulanabilir. Bu türden bantlar, günde 1 kere, genellikle sabahları saat 8’de olacak şekilde her gün aynı saatte kullanılır.

  • Bandı çıkardığınızda, başka hiç kimsenin testosterona maruz kalmadığından emin olun ve hemen atın.
  • Testosteron bandı fiyatları da oldukça yüksektir.

4Testosteron replasman tedavisi yöntemi ilgili doktorunuza danışın. Testosteron arttırma uygulaması, yalnızca doktor gözetiminde yapılmalıdır. Hapların, karaciğer zehirlenmelerine neden olduğu görüldüğü için piyasada herhangi bir hap yoktur. Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, etkilerini görebilmeniz için, kanınıza yeterli seviyede testosteron alımı yapıp yapmadığınızı düzenli olarak kontrol ettirmeniz oldukça önemlidir.

  • Endokrin Derneği, testosteron arttıma uygulamasını, testosteron seviyeleri 300 ng/dL değerinden az ve düşük testosterona bağlı semptomlar mevcut ise önermektedir. 

Kaynak:

  • http://www.medscape.com/viewarticle/543997_8
  • http://www.wikihow.com/Take-Testosterone
  • http://www.webmd.com/men/guide/testosterone-replacement-therapy-is-it-right-for-you

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir