Vajinal Akıntı Nasıl Kontrol Edilir

Normal Akıntı Tedavisi

1Islak mendil kullanın. Tuvalete gittiğinizde fazla akıntıyı silerek temizleyin. Mendili vajina kanalınıza ilerletmeyin: sadece dış kısmı, vulvayı temizlemelisiniz. Kokusuz ve mümkün olduğunca az kimyasal madde içeren mendiller kullanın.

2İç çamaşırınızı değiştirin. Gün içinde 2 ya da 3 kez iç çamaşırınızı değiştirmek sorunun çözülmesine yardımcı olabilir. Bu, bakterileri vajinanızdan uzak tutacak ve ayrıca rahatsızlık hissini ve kokuyu azaltacaktır.

  • Vajinal akıntıya yanlış türde iç çamaşırı giymek sebep oluyor olabilir. Bu yüzden iç çamaşırınızı doğru seçmelisiniz. Pamuklu çamaşırlar cildinize hava aldırır, onları tercih edin. (Buradan skinny pantolonların da bu soruna sebebiyet verebileceği anlaşılabilir.)

3Genital bölgenizi havalandırın. Vajinanız mümkün olduğunca sık hava almalı. Çıplak uyuyun ya da evde pantolonsuz, mümkünse iç çamaşırı giymeden dolaşın. Hava, cildinizi tahrişten ve enfeksiyon riskinden koruyacaktır. Vücudunuzda bakteri dengesizliği varsa bunun çözümüne de katkı sağlar çünkü hava vücudun kendini onarmasına yardımcı olur.

4Aşırı bir durumda ped ya da günlük ped kullanın. Çoğunlukla vücut akıntıyı olmaması gereken bir şeyden kurtulmak için ürettiğinden, organik olmayan bir şeyi vücuda yakın tutmak pek de iyi bir fikir sayılmayacağı için ped kullanmaktan kaçınmak olağan bir durum. Ancak, akıntıyı kontrol altında tutmanız gereken bir durumdaysanız ya da akıntı kontrol edilemeyecek kadar yoğunsa ped ya da günlük ped kullabilirsiniz. Olabildiğince sık değiştirmeye çalışın.

  • Dezenfektan kullanmayın. Marketlerde satılan çoğu dezenfektan parfümlüdür ve sabun içerir. Bunlar kısa vadede daha temiz hissettirse de ileride sorunu büyütmekten başka bir işe yaramayacaktır. Bu ürünler vajinanızın doğal pH dengesini bozar ve normal evresine dönmek için fazla çalışmasına sebep olur.

5Bitkisel çözümleri deneyin. Bitkiler olağandışı vajinal akıntıyı önlemek için güvenli ve etkili bir çözüm olabilir. Çoğu bitkisel tedavi vajina mukozasında oluşabilecek enfeksiyonları yok etmede etkilidir. Ayrıca birçoğu aşırı akıntıyı azaltmada şiddetli bir tesire sahiptir.

  • Pippali gibi bitkiler enfeksiyona sebep olan organizmaları gidererek vücudu temizler.
  • Saraca ashoka, Symplocos racemosa, Cyperus rotundus, Ficus benghalensis, vetiveria zizanioides, Andropogon muricatus ve Acacia confusa gibi bitkilerin vajinal akıntıyı azaltan etkileri vardır.
  • Cimicifuga Racemosa gibi bitkiler mantar enfeksiyonlarını yok etmede ve vajinal akıntıyla ilişkilendirilen iltihabı azaltmada yardımcıdır.

Kaynak

  • http://www.webmd.com/women/guide/vaginal-discharge-whats-abnormal#1
  • http://www.wikihow.com/Control-Vaginal-Discharge
  • http://www.mayoclinic.org/symptoms/vaginal-discharge/basics/definition/sym-20050825

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir