Vajinayı Yıkamak

Aşağı tarafların kokmasından endişe eden birçok insan vardır. Vajinası olan her bireyin kendine özgü bir kokusu vardır ve partneriniz bu konuyu büyük ihtimalle hiç önemsemiyordur. Yine de kendinizi güvensiz hissediyorsanız vajinanın bütün katmanlarının yıkanmasını sağlayacak birkaç yönteme göz atabilirsiniz. Kendinizi güvende ve temiz hissetmek sizin de hakkınız.

Bölüm1: Günlük Yıkama Rutini

1Bir kese ya da süngeri hafif etkili bir sabunla ve suyla köpürtün. Ağır kokulu sabunlardan, jellerden ve antiseptiklerden kaçının çünkü bunlar vajinadaki yararlı bakterileri öldürerek vajinanızdaki hassas bölgeyi tahriş edebilir.

  • Vajinanın içindeki kanal asıl vajinadır ve kendi kendini temizler; sizin temizlemeniz gerekmez. Dahası, kullandığınız sabun ve jeller o bölgeyi tahriş edebilir. Vajinanın içini değil, etrafındaki vulva adı verilen dış kısmı kokusuz, hafif sabunlarla yıkayabilirsiniz.

2Klitorisin etrafındaki katmanları temizleyin. Parmaklarınızı kullanarak vajina dudaklarını yana, klitoristen uzağa itin. Klitorisin iki tarafını da nazikçe bir kese yardımıyla temizleyin.

3Vulva ve vajinal açıklığınızı temizleyin. Bikini bölgenizin kenarlarını da temizleyiniz.

4Apış arasını temizleyin. Bu bölge anüsünüz ve vajinanız arasındaki bölgedir.

5Anal bölgeyi en sona bırakın. Anüsü yıkadığınız lifin vajinanızdan kesinlikle uzak olmasına dikkat edin. Bu yolla, anal yolla bulaşan bakterilerin vajinanıza bulaşmasını önlersiniz. Bu bakteriler idrar yollarınızda enfeksiyona sebep olabilir.

6Vajinanızı günde en az bir kez yıkayın. Cinsel ilişkiye girdikten sonra vajinayı tekrar yıkamak temiz hissetmenizi sağlar ancak hamileliğin önüne geçmez.

Bölüm2: Temiz Kokmayı Sağlamak

1Vajinanızdaki tüyleri kesebilir, ağdayla alabilir ya da jiletle tıraş edebilirsiniz. Gürleşmiş ve büyümüş tüyler vajinanızın terlemesine ve kötü kokmasına sebep olabilir. Ancak, tıraş olurken şunu unutmayın ki vajinadaki tüyleri almak, kalan kıl köklerini minik açık yaralar haline getirir ve tahriş edebilir. At kılı bir fırçaya dönmek istemiyorsanız ve tüylerinizi devamlı alıyorsanız bu tıraş edilen bölgede düzenli bir tahrişe dönüşecektir. Bu tahriş, vajinadaki ılık ve nemli ortamla birleşince birçok zararlı bakteriye davetiye çıkarır. Bunun sonucunda çıbanlar çıkabilir ve enfeksiyonun bir doktor tarafından çıkartılması gerekebilir. Tıraş edilmiş bölgede küçük sivilce gibi kabartılar çıkması da normaldir. Vajinal tüyün orda olmasının bir sebebi var ve hijyen için alınmaması daha iyidir ancak rahatsız oluyorsanız tıraş etmekte özgürsünüz.

  • Orta yol olarak tüylerinizi makasla dikkatli olmak şartıyla kesebilirsiniz.

2Adet döneminizde temizliğe önem verin. Paketin üzerindeki talimatlara uyarak tampon ya da pedinizi düzenli olarak değiştirin. Adet döneminde koku duyuyorsanız vajinanızı günde 2-3 kere yıkayabilirsiniz.

3Pamuklu iç çamaşırı giyin. Hava akışı olan pamuklu iç çamaşırları kokuyu önler.

4Tekrar kullanılabilen ped kullanın. Pedinizi yıkayıp tekrar kullanmak başta garip görünse de vajinanızın akıntılar yüzünden havasız kalmasını önler. Rahatsız hissetmiyorsanız ped veya kanı ya da akıntıyı içine akıtacak özel yapılan bir kap kullanabilirsiniz.

  • Bu yöntemler akıntıyı önlese de vajinanın terlemesine, havayı azaltmasına ve sıcaklığının yükselmesine sebep olur. Bu da mantar ve zararlı bakterilerin üremesine sebep olabilir.

5İlişkiden önce güzel bir duş alın. Partnerinizin kokudan rahatsız olacağını düşünüyorsanız ilişkiden önce uzun sıcak bir banyo yapın. Partnerinizin ön sevişme olarak vajinanızı sizin için yıkamasını bile isteyebilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir