Yatak Nasıl Seçilir?

yatak-nasil-secilirGün içinde ayak uydurmaya çalıştığımız hızla birlikte gelen stresi üzerimizden atmak için iyi bir gece uykusundan daha güzel bir şey daha olamaz. Kaliteli bir uyku vücudumuzun ertesi güne dinç başlamasına yardımcı olurken aslında hafızamızı yenilemek, bağışık sistemimizi güçlendirmek ve hormonların salgılanmasını sağlamak gibi bazı hayati önem taşıyan görevleri de yerine getirmiş olur. Kaliteli bir uykunun en önemli yardımcısı kriterlerinize uygun bir yatak olacağından seçimini yapabilmek de büyük önem taşıyor. Yatak alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenmek için ipuçlarına bir göz atmanızı öneriyoruz.

Yatak Seçimi

Vücut şeklinize uygun yatak seçin. Gece uykunuzu bölmeyecek, bel, boyun ve sırt ağrılarına sebep olmayacak bir yatak istiyorsanız almadan önce vücut şeklinize uygun olduğundan ve vücudunuza gereken noktalarda destek olduğundan emin olun. Genelde vücudun şeklini alması için tercih edilen yumuşak yataklar büyük bir yanılgıdır. Aksine yumuşak yataklar vücut omurgasını olumsuz yönde etkileyerek bazı hastalıklara sebep olabilir. Aynı şekilde çok sert yapıya sahip yataklar ise kalçalara fazla yük binmesine sebep olur.

Yatağın özelliklerini incelemeden satın almayın. Yeni bir yatak seçerken dikkat etmeniz diğer bir önemli nokta ise yatağın yapıldığı malzeme ve bu malzemenin kalitesi olmalıdır. Bu yüzden müşteri temsilcisinden yatağın özellikleri hakkında bilgi edinin. Maytlar çocuk sağlığına ciddi anlamda düşman olduğundan sünger, lâteks veya viskoelastik malzeme kullanılan yatakları tercih edin.

Ortopedik yatakları değerlendirin. Sürekli bel, boyun ve sırt ağrıları çeken bir hastaysanız o halde ortopedik yatakları denemenizi öneriyoruz. Bu yataklar vücut ağırlığınızı eşit olarak dağıtarak omurganızın eğimini bozmaz. Gün boyu masa başı işi yapan veya ayakta kalan kişiler için ortopedik yataklar doğru tercih olacaktır.

Hipoalerjenik yataklar hayat kurtarır. Korkulu rüya olmaya devam eden alerjiler günümüzde birçok insanı zor koşullara sokarken akarların yuvası olan yataklar ortalama iki yıl kullanıldıklarında üzerlerinde iki milyona yakın akar bulundurabiliyorlar. Gece yatak üzerinde dönerken havaya karışan ve alerjiye sebep olan akarlardan kurtulabilmek için hipoalerjenik yapıya sağlıklı yatakları tercih etmeye gayret edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir