Yazılı Dövme Nasıl Yapılır

Artık kimse iğneden korkmuyor ve gün geçtikçe kalıcı dövme yaptıranların sayısı artıyor. Eskiden insanlar yazı yazdıracakken geçici dövmeyi tercih ederlerdi fakat şimdi ilerleyen teknolojiyle beraber gelen dövme sildirme yöntemleri sayesinde yazılı kalıcı dövme yaptıranlar da çok fazla. Yazılı dövme yapımının diğer kalıcı dövme yapımlarından farkı yoktur.

Bölüm1: Dövmenin Yapılması

yazili-dovme-nasil-yaplir1Öncelikle dövme uygulanacak bölge özenle temizlenir, kıl ve tüylerden tek kullanımlık bir traş bıçağı ile arındırılır.

2Daha sonra yazı tükenmez kalemle vücuda çizilir ya da transfer şablon yöntemiyle önce transfere çizilir ve sonra vücuda yapıştırılır.

310-15 dakika transferdeki yazının vücuda yapışması beklenirken makineler hazırlanır.

4Dövme iğneleri tek kullanımlıktır ve steril paketlerden çıkartılarak orijinal dövme makinesinin içine yerleştirilir.

5Makineler hazırlandıktan ve boyalar doldurulduktan sonra makinenin ucunu boyaya batırıp bir miktar boya alarak dövmeye başlanır.

6Boya derinin altına bu şekilde aktarılır ve daha sonra derinin üstünde kalan boyalar anti bakteriyel sterilize suyla temizlenir.

7Eğer farklı renkler kullanılıyorsa renkler tek tek işlenir ve dövme aşaması bu şekilde tamamlanır.

Bölüm2: Dövme Bakımı

1Dövme bittikten sonra bolca bakım kremi sürülür; bunun sebebi üzerine bandaj yapıldığında bandajın deriye yapışmasını ve yakmasını önlemektir.

  • Yapılacak en önemli şey bol bol kremlemektir.

2Daha sonra streç filmle bandajlanır. Bu bandaj dövme yapıldıktan sonra kanadığı için ve mikrop kapmasını önlemek için yapılır. Bandaj en fazla üç, en az bir saat durmalıdır.

3Bandaj çıkarıldıktan sonra içme suyuyla yıkanmalıdır ve bir daha bandaj yapılmamalıdır.

4Dövmenin iyileşme döneminde, yani 10 günlük süreçte, dövme anti bakteriyel sabunla temizlenmeli ve nemli tutulması için her gün birkaç defa kremlenmelidir. Dövmeyi tahriş edebilecek yaralanmalardan kaçınılmalıdır.

5Bu 10 günlük iyileşme döneminde ince bir kabuk yapacaktır. Bu kabuk yara kabuğundan çok kedi tırmalamasının yarattı gibi ince bir zar şeklindedir; dövmeyi yıkarken ya da krem sürerken kendi kendine dökülür.

6Kabuklar iyileştikten sonra dövmenin bakım aşaması tamamlanmış olur.

Article Categories:
Güzellik&Bakım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir