Yumurta ile Siyah Noktalardan Kurtulmak

Akne ve siyah nokta gibi cilt problemleri için ev yapımı çözümler de bir seçenektir. Doğal ürünler, kimyasallardan daha güvenlidir. Yumurta beyazında (akında) cildinizi besleyecek vitaminler bulunmaktadır ve siyah nokta bulunan bölgelerin kurultulmasına yardımcı olur. Bu yöntem ayrıca, aknenin yol açtığı renk farklılıklarını da giderir. Cildinize birkaç kat yumurta beyazı uygulayarak, soyabileceğiniz kuru bir maske elde edebilirsiniz. Bu maskeyi düzenli aralıklarla kullanmak siyah noktalarınızı azaltacaktır.

Yumurta Beyazı (Akı) Maskesi Hazırlama

1Maske için 3 yumurta alın. Yumurtanın tamamını kullanmanıza gerek yoktur. Sadece beyaz kısmını kullanacağınızdan dolayı, daha fazla yumurtaya ihtiyacınız olabilir. Yumurtayı kabuğundan daha kolay ayırmak için soğutmak isteyebilirsiniz, ancak buna gerek yoktur.

2Yumurta kabuğundan başka birşey kullanmayın. Yumurtayı kabuğundan ayırmanın en iyi yolu, kabuğu çatlatmaktır. Yumurtayı ortasından çatlatın ve kabuklara olabildiğince zarar vermeden birbirinden ayırın. Yumurta sarısını dağıtmamak için, kabuktan kabuğa aktarın ve yumurta akının kaseye akmasına müsade edin. Yumurta sarısını birkaç kere kabuktan kabuğa aktardıktan sonra, kasedeki yumurta akı miktarı artacaktır.

  • Yumurta sarısı ve kabuklarını çöpe atabilirsiniz, ihtiyacınız olmayacaktır.
  • Diğer iki yumurta için de aynı yöntemi uygulayın. Üç yumurtanın akını bir kasede biriktirin.

3Ellerinizi kullanın. Yumurtanın sarısıyla beyazını ayırmanın bir diğer yolu, yumurta akının parmaklarınızın arasından akmasıdır. Yumurta akının kıvamı hoş olmadığından bazı insanlar bu yöntemi tercih etmezler. Ancak en kolay yöntem budur. Bunu yapmak için, yumurtayı çatlatın ve bir elinizi kasenin üzerinde tutun. Yumurtayı eliniz üzerinden akacak şekilde kırın. Sarı kısım parmaklarınızda kalmalı, beyaz kısım ise akmalıdır.

  • Yumurta sarısını ve kabukları atın ve bu yöntemi diğer 2 yumurta için de uygulayın.

4Su şişesi kullanın. Yumurtanın sarısını ayırmak için plastik su şişesinin ağzını kullanmak gittikçe yaygınlaşan bir yöntemdir. Yumurtayı kırın ve hem sarısını hem beyazını kaseye akıtın. Yumurta sarısını daha kolay emebilmesi için plastik şişenin ağzını ıslatın. Şişeyi iyice sıkın. Şişenin ağzını sarının üzerine kapatıp şişeyi sıkmayı bırakın. Yumurtanın sarısı şişenin ağzından içeriye akacaktır.

  • Yumurtanın sarısını atın, şişeyi yıkayın ve diğer 2 yumurta için aynı yöntemi uygulayın.
  • Daha fazla bilgi ve yöntem için, Yumurtanın Sarısı ile Beyazı Nasıl Ayırılır? adlı bölümü okuyun. Klasik yöntemlerden memnun değilseniz, size yönelik farklı yöntemler arayışına girebilirsiniz..

5Yumurta beyazını çırpın (isteğe bağlı). Yumurta beyazının kıvamından çok içindeki vitaminler önemli olduğundan, bunu yapmanız gerekli değildir. Ancak cildinize uygulamak bu şekilde daha kolay olabilir. Yumurta beyazını kar haline gelene kadar çırpma teli ya da çatal ile çırpın.

6Limon suyu ekleyin (isteğe bağlı). Limon suyu eklemek siyah noktalarınızın gevşemesine yardımcı olabilir ama tamamen gerekli değildir. Doğal yollardan limon suyu hazırlayın. Bununla birilikte marketten alacağınız limon suları da işinize yarayacaktır. Yumurta beyazına 1 çorba kaşığı limon suyu ekleyin ve karıştırın.

7Bal ekleyin (isteğe bağlı). Bal, cildiniz iyileşmesini sağlarken iltihaplara karşı koruma kalkanı oluşturur. Yumurta beyazına çok az bal ekleyin ve çatal ya da çırpma teli ile karıştırın. Bu karışımı da, yumurta akı maskesini uyguladığıız şekilde yüzünüze sürün.

8Karbonat ekleyin (isteğe bağlı). Karbonat da,” isteğe bağlı” ekleyebileceğiniz malzemelerdendir. Birçok yönden cildinize iyi gelecektir. Öncelikle cildinizi derinlemesine temizleyecek bir macun oluşturur. Akneye sebep olan Ph dengesizliğini düzenler ve cildinizi kurutur, sivilceleri ve diğer bakterileri yok eder. Yumurta akına bir çorba kaşığı karbonat ekleyin ve cildinize zarar vermeden daha etkili sonuç almak için miktarı gittikçe arttırın.

  • Benzer tedaviler için, Sivilce Tedavisinde Karbonat Kullanımı bölümünü okuyun.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir