Ağaçların İletişimi Nasıl Dinlenir

Ağaçların etrafında vakit geçiren ve gözü ağaçların üzerinde takılı kalan çoğu insan için ağaçlar güzellik ve merak kaynağıdır. Hayatın her yerinde insanlar her gün ağaçlarla temas ederler – uzun yürüyüş yapan kişiler, bahçe işi ile uğraşanlar, sanatçılar, açık hava aşıkları, hayalperestler, doğa bilimciler, seyahat eden kişiler ve turistler, avcılar, bitki bilimciler ve daha fazlası. Büyüdükleri toprağa kök salmaları sayesinde ağaçlar birçok kişi için güç ve azmin temsilcileridir ve ağaçların etrafında zaman geçirmek huzur ve bağlılık hissi gelişmesine neden olabilir. Sizin ona nasıl bakmayı seçeceğinize bağlı olarak ağaçları dinlemek ya bir gevşeme, rahatlama ya da bir meditasyon egzersizidir. Ağaçların iletişimini  (ya da eğer gerçekten tecrübeliyseniz hışırtılar ve sesleri) dinlemek işitmemizi akort etmenin ve farkında olmadan seslerin bizi istila etmesine izin vermektense etrafımızdaki şeyleri dinlemeye daha fazla önem vermenin bir yoludur. Ağaçlar harika bir odak noktasıdır çünkü esen rüzgar haricinde daha fazla hareket edemezler. Dikkat dağınıklığını hafifleterek azaltırlar ve daha kesin bir biçimde odaklanmamıza ve sakinleşmemize sebep olurlar.

Adımlar

1Ağaçlarla vakit geçirmek için uygun bir yer bulun. En az iki ağacın ancak tercihen daha fazla ağacın olduğu bir yer seçin. Bol yapraklı olmaları daha iyidir ancak dallar, ince dalcık ve ağaç kabuğunun bile ses çıkaran bir yeri vardır. Yerleşin ve rahatınıza bakın; ağacın gövdesini karşınıza almak, ağacın gövdesine karşı oturmak isteyebilirsiniz ya da ağacın çevresinin tam ortasına oturmak isteyebilirsiniz. Ağacın etrafında hangisini doğru bulursanız onu yapın çünkü burada kural yok sadece içgüdüsel cevaplar var.

  • Kendinize sizi ağaçları dinleyeceğiniz yere sürüklemesine izin vermeniz en iyisidir. Etkin bir şekilde, gitmeden önce meditasyon ya da rahatlama için belirli bir ağaç seçmekten kaçınmak sizi en alakasız sürükleyebilir ve onunla etkileşim halinde olduğunuzda çok daha fazla şey öğrenebilirsiniz.

2Bu egzersiz ile yeterli bir süre vakit harcamaya hazırlıklı olun. Ağaçlar oldukça asil ve huzur dolu varlıklardır. Kuşları ne karşılarlar ne de dönmeleri için tekrar çağırırlar. Varlıkların oldukları gibi olmalarına izin verirler. Bu yüzden sizin ağaçları dinlemek için olan isteğinizi hoş karşılamayacaklardır. Sadece olduğunuz gibi görecekler ve normal davranışlarına devam edeceklerdir. Ancak ağaçlara saygı ile yaklaştığınızdan emin olun ve bu saygı sizden çıkacak ve doğruluğu kabul edilmemiş ancak her zaman güzellikle orada olan, siz ve ağaçlardan oluşan küçük evrenin bir parçası haline gelecektir. Ağaçlara olan saygınız, daha önce düşünemediğiniz ihtimallere açık olmanıza yardımcı olmasının yanı sıra, onları dinleme yeteneğinizi de geliştirecek.

3Sessizliğin farkına varın. Sessizlik ararken ağaç korusunun, bir tahtanın ya da bir ormanın gerçek sessizliği olmadığını fark edeceksiniz. Ağaçlar her zaman kuş sesleri ve çalışan hayvan ve böceklerin sesleri arasındaki boşluğu doldurarak iletişim kuruyor ve ses çıkarıyor.

4Daha büyük bir dikkat ile seslerin farkına varın. Esen rüzgar ya da yelde, dalların sallanmasında, dalın gıcırdamasında ve yaprakların hışırdamasında ağaçların sesini duyacaksınız. Rüzgar ve yelin ağaçta nasıl dolaştığını ve ağaçların en küçük sesleri bile sizin dinlemeyi seçtiğiniz şekilde nasıl daha çok arttırdığını dinleyin.

  • Sabırlı olun. Ağaçları dinlemeyi öğrenmek zaman ve sabır gerektirir. İlk başta ağaçların sesini duyamazsanız hayal kırıklığına uğramış hissetmeyin. Etkileşimlerden bir bağlantı kurmadan önce birkaç farklı yol ve ortamda denemeniz gerekebilir.

5Ağaçların çevresindeki ve altındaki sesler ile deney yapın. Bu sesler sessizdir bu yüzden yakından ve dikkatli bir şekilde dinleyin.

  • Kulaklarınızı yere ya da belki de ağacın köklerine yerleştirin. Yaklaşan herhangi bir şeyin sesini duyabiliyor musunuz?
  • Kulaklarınızı şimdi de ağacın gövdesine doğru koyun. Duyabildiğiniz şeyleri dinleyin; duyduğunuz zaman sesin sizi sarmasına ve üzerinizde bir etki oluşturmasına izin verin. Ağacın gövdesi yoluyla sesleri duymak sizi nasıl etkiliyor?

Kaynak

Esra Kocaman

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir