Bioritm Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bioritm insanların duygusal, zihinsel,fiziksel ve sezgisel eğrisinden oluşmaktadır. Bu durumların aktif ve pasif evreleri gözlemlenerek, biyoritimler (bioritmler) ortaya konmuştur. Bioritm teorisine göre doğumla birlikte başlayan yaşam süresi içerisinde üç farklı biyolojik evreden etkilenilmektedir. Bu evrelerden duygusal değişimi ifade eden eğri 28, fiziksel değişimi ifade eden eğri 23 ve zihinsel değişimi ifade eden eğri de 33 günlük periyotlara sahiptir. 4. bir evre olarak kabul edilen sezgisel ritim ise bioritmin bulunuşundan daha sonra tespit edilmiş ve uygulamaya dahil edilmiştir. İnternet üzerindeki bazı bioritm hesabı yapılan web sitelerinde bu hesaba katılmazken bazılarında katılmaktadır. Detaylı olarak bioritm hesaplamanın nasıl yapıldığını öğrenmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir
[the_ad id=”17227″][the_ad id=”17228″]
 

Bioritm Hesaplama

1İnternet üzerinden Bioritm hesaplama yapılabilecek bir web sitesine gidin. Örnek olması açısından bu linke tıklayarak Bioritm hesaplama yapabileceğiniz sayfaya ulaşın.[mam][mom]

 

2Doğum tarihinizi, bioritm hesaplaması yapılacak başlangıç tarihini ve o tarihten itibaren kaç günlük bir hesaplama yapılacağı bilgilerini girmelisiniz. Doğum tarihiniz kısmını gün/ay/yıl olarak doldurmalısınız. Başlangıç tarihini ise hangi tarihten itibaren hesaplama yapılmasını istiyorsanız o şekilde girmelisiniz. Son olarak Günlük kısmına 30, 60, 90, 120, 180 ve 365 seçeneklerinden birini seçin.

 

3Hesapla butonuna basın. Bu kısma tıkladığınızda hemen alt kısımda Kişisel bioritm hesaplama yapılacak buna dair grafik çizilecektir.

 

4Bioritm hesaplama sonucunun ne anlama geldiğini anlayın. Bioritm  evreleri yaşamla ilgili doğrudan bir sebep sonuç ilişkisi göstermez, ancak her bit bioritm evresi ile davranışlar arasında bir bağlantı vardır. Bu sistemin esası doğum tarihinden itibaren bu dört farklı ritme bağlı olmasıdır. bu ritimler doğum anıyla birlikte başlar ve her dört ritimde birbirinden farklı olarak devam eder.

  • Bu dört ritmde 0’dan başlayarak negatif ve pozitif bölümlerde dalgalanarak devam eder. Sonradan eklenen 4. ritm sezgisel ritm olarak adlandırılır.
  • Bu dört ritminin hepsinin pozitif olması her zaman o günün daha iyi olacağı anlamına gelmeyebilir. Genelde 4 ritminde pozitif olduğu dilimlerin insanlar için rahatsız edici, zorlayıcı ve olaylara daha tepkili yaklaştıkları gözlemlenmiştir. Pozitif zamanların bilinmesi iş görüşmelerinin daha iyi geçmesi, spor faaliyetlerinin daha başarılı geçmesini ve sınav dönemlerini daha iyi geçirmeye yardımcı olabilir. Negatif dilimlerin bilinmesi ise yaşanılacak olaylar karşısında verilecek tepkilerin nedenlerinin fark edilmesine, sağlık yönünden dikkatli olunmasına, insanlarla ilişkilerde daha dikkatli olunmasına işaret etmektedir.
  • Bu ritimlerin düşük olduğu zaman dilimlerinin kötü olduğu ya da bu ritimlerin yüksek olduğu zaman dilimlerinin iyi olduğu algısının yanlış olduğu bilinmelidir. Mesela sezgisel yeteneğin yükseldiği bir dönemde zihinsel ritimlerde düşüklük olur, böyle bir durumda da ilham almaya daha yatkın olunur. Yaşam ancak iki polarizasyonda olduğu durumda dengededir. Yani kadın/erkek, artı/eksi, sağlık/hastalık, çirkin/güzel.. Bunlardan biri olmasaydı diğerinin varlığı bilinemezdi.

[the_ad id=”17269″][the_ad id=”17268″]

 

Kaynak:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir