CCSP Nedir?

ccsp-nedirDünyaca bilinen CISCO firmasının vermiş olduğu eğitim sertifikalarından biridir. Cisco sertifikasyon sisteminin ilk adımdan sonraki basamağı olan CCNP eğitimi, network/ağ yönetimi konusunda ileri derecede uzmanlaşmak isteyenler için hazırlanmış bir programdır .CCNA sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan kişiler , CCNA eğitiminin de desteğiyle beraber büyük ölçekli LAN/WAN ağlarını kurabilecek ve yönetebilecek düzeye gelirler.
İngilizce açılımı cisco certified security professional yani Cisco güvenlik uzmanı şeklindedir. CISCO adlı SanFrancisco merkezli ağ teknolojileri şirketinin CCNA sertifikalılara “ağ güvenliği” konusunda yaptığı beş farklı sınavın ardından verdiği sertifikadır. Konusunda tüm dünyada geçerli olan sertifika, ağ güvenliği konusunda saygın bir sertifika olarak bilinir.CCNA eğitiminin başarı ile tamamlanılmasının ardından alınacabilecek eğitim programlarından olan CCSP Eğitiminde özellikle network (ağ) güvenliği konuları işlenmektedir. Cisco ASA, Cisco IPS, SDM, gibi cihaz ve uygulamalarla çalışacak, ve büyük networklere yönelik gelebilecek saldırıları engelleyebileceksiniz.
Eğitimin içeriği Securing Cisco Network Devices, Securing Network with Cisco Routers and Switches, Securing Networks with PIX and ASA, Implementing Cisco Intrusion Prevention System, Cisco Secure Virtual Private Networks gibi eğitimleri kapsar.Bu eğitimlerin teker teker tamamlanmasılın ardından CCSP konusunda uzmanlaşılmış bir kişi olarak yetki sertifikası alabilirsiniz.

Internet altyapısı oluşturmak ve kurumsal ağların kurulması aşamasında en çok kullanılan aktif ve pasif internet ağı cihazlarını üreten network teknoloji şirketidir. Len Bosack ve Sandy Lerner tarafından 1984 yılında kurulmuştur. Şirket adını San Francisco şehrinin son iki hecesinden almıştır.San Franscisco da bulunan Silikon vadisinde yerleşmiş bulunmaktadır. Cisco tarafından üretilen cihazlar router, switch, firewall, ip telefon, access point, IPS, IDS gibi cihazlardır.Bu cihazlar alındığı zaman tak-çalıştır cihazlar olmadığından ayarlarının yapılması gerekmektedir.

Article Tags:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir