Daha İyi Bir Kız Arkadaş Nasıl Olunur

İlişkiniz hangi evrede olursa olsun, daha iyi bir kız arkadaş olmayı öğrenebilirsiniz.  Daha iyi bir kız arkadaş olmak genellikle erkek arkadaşınıza karşı kibar ve bir şefkatli olmaktan ve iyi dinleyip iyi iletişim kurabilmekten geçer. Aynı zamanda daha iyi bir kız arkadaş olmak demek kendinizle de ilgilenip ilişkide var olabilmeniz demektir.

İyi İletişim Kurabilmek

1Partnerinize konuşabilmesi için zaman tanıyın.  Bizi rahatsız eden şeyler hakkında konuşmaya ihtiyaç duyduğumuz zamanlardan hepimiz geçmişizdir. Bir ilişki yaşıyorsanız, birbirinize hayatınızda neler olduğunu anlatırsınız. Ancak bunun için hem zamansal hem de duygusal olarak  yeterli boşluğu oluşturduğunuzdan emin olmalısınız.

  • Başka bir deyişle, partneriniz kendisini rahatsız eden bir şeyden bahsederken sürekli olarak lafını kesiyorsanız, konuşması için yeterli duygusal boşluğu yaratmamışsınız demektir.
  • Ek olarak, bazen ilk adımı siz atmalısınız. Partnerinizin üzgün veya mutsuz gözüktüğünü fark ettiğinizde sorunun ne olduğunu sormayı deneyin.

2Savunmaya geçmeden dinleyin. Dinlemek bir sanattır. Nasıl cevap vereceğinizi düşünmek yerine karşınızdaki insanın ne söylediğini gerçekten dikkate almalısınız. Örneğin, ciddi bir tartışmanın içindeyseniz  üstünkörü dinlediğiniz için  partnerinizin söylediği birkaç şeye sinirlenip savunmaya geçebilirsiniz. Savunmaya geçmek yerine karşınızdaki kişinin gerçekten ne söylemek istediğin anlamaya çalışırsanız daha sağlıklı iletişim kurabilirsiniz.

  • Partneriniz konuşurken ne dediğini tam olarak kavrayın. Sadece söylediği cümleleri değil aynı zamanda bu cümlelerin altında yatan anlamları da anlamaya çalışın.
  • Konuyu yönlendiren sorular sorarak gerçekten onu dinlediğinizi belli edin. Ayrıca, onun söylediklerini tekrar kendi cümlelerinizle özetleyebilirsiniz. Örneğin, “Senin söylediklerinden çıkardığım şey seninle yeteri kadar zaman geçirmediğim için üzgün olduğun.” diyebilirsiniz. Bu, onu gerçekten dinlediğinizi anlamasını sağlar ve üstelik konuyu doğru anladığınızı da göstermiş olursunuz.

3İpuçlarına dikkat edin. Burada bahsedilen ipucu erkek ya da kız arkadaşınızın ilgilendiği bir şeyden bahsetmesidir. Karşılık olarak bu ipucunu yakalayın ve uygun şekilde, bazen ilgi alanı hakkında sorular sorarak bazen de bu konu hakkında hoşuna gidecek bir şeyler yaparak cevap verin.

  • Örneğin, partneriniz “bu araba mükemmel değil mi? Benimki artık çok eskidi.” Gibi cümleler kurduğunda, “yeni bir araba almayı mı düşünüyorsun?” diyerek veya test sürüşü yapmak isteyip istemediğini sorarak karşılık verebilirsiniz.
  • Başka bir örnek ise partneriniz yeni açılan bir restoranın güzel olduğundan bahsettiğinde oraya gidip rezervasyon yaptırmak olabilir.
  • Bu tarz ipuçlarını yakalamak onu dinlediğinizi ve ona önem verdiğinizi gösterir.

4Partnerinizin beden dilini gözlemleyin. Bir insanın beden dili, kendisi hakkında en az konuştukları kadar fazla şey gösterir. Beden dili, bilinçaltında yatan duygu ve düşünceleri gösterir, bu yüzden beden diline dikkat etmek partnerinizin aslında ne söylemek istediğini anlamak açısından oldukça önemlidir.

  • Örneğin, birisi siz konuşurken başka tarafa dönüyorsa bunun anlamı dikkatinin dağıldığı veya sizden bir şeyler sakladığıdır.
  • Biriyle konuşurken size bakmıyorsa bunun anlamı sizden bir şey sakladığı veya söylemek istediği şeyleri söyleyememesi olabilir. Başka bir olasılık ise utandığı için bu şekilde davranmasıdır.
  • Kollarını bağlıyorsa bunun anlamı konuştuklarınız hakkında savunmaya geçmeye başlaması olabilir.

5Tartışmaları pozitif tutmaya çalışın. Bunun anlamı problemleri tartışmamak değildir. Demek istenen şey, beden dilinizi ve tartışma şeklinizi pozitif tutmanız gerektiğidir. Bir tartışmaya ne kadar pozitif başlarsanız kötüye gitme olasılığı da o kadar azalır. Bu sayede partneriniz sizi daha iyi dinleyip daha iyi anlar ve aynı şekilde partneriniz bağırmadığında veya sinirli olmadığında siz de onu daha iyi şekilde dinleyip anlamaya çalışırsınız.

  • Başka bir deyişle, sinirliyken tartışmamaya özen gösterin çünkü şekilde tartışma kötü yerlere gidebilir.
  • Mizah, sarılma veya partnerinizin elini tutup omzuna haffçe dokunma gibi sevimli hareketler tartışmaları hafifletebilir. 

6Sakinleşene kadar bekleyin. Bazen çok sinirli olduğunuzda problemi hemen tartışmak istersiniz. Ancak bunun anlamı tartışmanın fazlaca duygusal olacağıdır ve büyük ihtimalle sonuç kavgadan başka bir şey olmayacaktır. Sakinleşene kadar tartışmayı ertelemelisniz.

  • 2 gün kuralı uygulanabilir. Yani, konu hakkında görüşleriniz 2 gün içinde değişmemişse, konuyu açın. Değişmişse, boşverin.
  • Konuyu o gün kesinlikle tartışmak istiyorsanız, 1 saat ara vermeyi deneyin. Kitap okumak, müzik dinlemek gibi sevdiğiniz şeylerle ilgilenin. Bir süre aklınızı başka bir yere verdikten sonra, konuyla daha sağlıklı ilgilenebilirsiniz.

7Konu henüz büyümemişken konuşun. Küçük şeyleri içinizde tutarsanız, onlar önce birer kartopuna daha sonra da çok daha büyük bir şeye dönüşürler. Problemleri, konu açıldığı anda tartışın. Bu şekilde partnerinize birdenbire patlama olasılığınız azalacaktır.

  • Örneğin, partneriniz sizi geceleri aramamasından şikayetçiyseniz, konuyu açın. Bu şekilde gitmesine izin verirseniz, bunun aranızdaki büyük bir probleme dönüşmesine sebep olursunuz ve en sonunda ona patlarsınız.
  • “Gece meşgul olduğunu biliyorum ama seninle konuşmadığımda üzülüyorum, iyi olduğunu bilmek istiyorum.” diyebilirsiniz.

Kaynak

  • https://www.psychologytoday.com/blog/emotional-fitness/201306/ten-positive-ways-make-your-relationship-better
  • http://www.wikihow.com/Be-a-Better-Girlfriend
  • https://www.psychologytoday.com/blog/open-gently/201310/36-questions-bring-you-closer-together

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir