Evde Türk Kahvesi Nasıl Yapılır

Evde Türk kahvesi yapabilmek için cezve, kaşık, şeker ve çekilmiş Türk kahvesine ihtiyacınız olacaktır. Çoğu insan Arap kahve çekirdeği kullanır, ancak ne tür kahve kullandığınız farketmemektedir. Ancak, kahve orta derecede kavrulmuş olmalıdır, çünkü kahveyi hazırlarken tekrar kavurmanız gerekecektir. Türk kahvesini farklı şekillerde elde edebilirsiniz.

A.Türk kahvesi öğütücü (ortasında döner bıçak bulunan klasik elektrikli öğütücüler bir işe yaramayacaktır) satın alın ve kahveyi kendiniz öğütün. İlginizi çekerse mağazamızda Türk kahvesi öğütücüsü satılmaktadır.

B.Marketlerde kahveyi öğüttürün. Evet, doğru duydunuz. Marketlerde satılan kahve öğütücülerin çoğunun (%99.9) Türk kahvesi öğütme özelliği vardır. İstediğiniz “Türk Kahvesi” çeşidini seçin ve çekirdekleri öğüttürün.

  1. Türk Kahvesi Dünyası’ndan hazır çekilmiş Türk kahvesi alın. Bu kahve mağazamızda da satılmakla birlikte, büyük bir şehirde yaşıyorsanız Akdeniz bölgesinin ürünlerini satan marketlerden temin edebilirsiniz.

HAZIRLAMA

  1. İhtiyacınız olacak kadar soğuk su hazırlayın.
  2. Ocağınızın üzerine cezveyi koyun ve ocağın altını orta-yüksek dereceye yükseltin (su ısınana kadar).
  3. Bir türk kahvesi fincanı başına 1-2 çay kaşığı (1 çorba kaşığı) kahve koyun. Hemen karıştırmaya başlamayın. Kahvenin suyun üzerinde “yüzmesine” izin verin. Çünkü hemen karıştırırsanız, kahve topak topak olacaktır.
  4. Lezzet vermesi için şeker ekleyin. Henüz karıştırmayın. Suyun biraz ısınmasını bekleyin.
  5. Kahve suyun içerisine karışmaya başladığında ve su şekeri eritecek sıcaklığa eriştiğinde, kahveyi karıştırın ve ocağın altını kısın. Kahve köpürmeye başlayana kadar birçok defa karıştırmanız gerekmektedir. (Köpürmeyi arttırmak için kaşık ile karıştırabilirsiniz).
  6. Suyun yüzeyinde köpükten bir halka oluşmaya başladığında, ocağı biraz daha kısın ve cezveyi ocaktan alın. Bu aşamada köpüklere dikkat edin. Köpükler küçük olmalıdır.
  7. Bu adımda kahveyi dikkatlice gözlemleyin. Ocağın altını suyu çok fazla kaynatacak şekilde açmayın. (ASLA KAYNAMASINA IZIN VERMEMEYIN. – çoğu Türk kahvesi tarifinde belirtilen “kaynatın” terimi doğru değildir.). Buradaki püf noktası kahvenin kalın bir köpük tabakası oluşturmasıdır ve bu tabaka yaklaşık 70 derecede oluşur. (Suyun kaynama noktası olan 100 dereceden daha soğuktur). Kahve çok fazla kaynamaya başlarsa köpükler buharlaşmaya başlayacaktır.
  8. “Köpürme” aşamasını kaynatmadan olabildiğince uzun tutmaya çalışın. Bu aşamada kahveyi nazikçe karıştırabilirsiniz. Ne kadar fazla köpük olursa, tadı o kadar güzel olacaktır. Güzel bir köpük olması için kahve taze olmalıdır. Kahve çok fazla kaynarsa “taşmaya” başlayacaktır. Bu aşamada cezveyi ocaktan alın. Kahveniz neredeyse hazır. Kahveniz köpürene taşırana kadar pişirin. (bazı tariflerde anlatıldığı gibi 3-4 defa taşırmaya gerek yoktur, bir kez bile yeterlidir). Kahveyi hemen fincanlara dökün (Önce köpüğün kaybolmaması için hızlıca, daha sonra yavaşca). Bütün fincanlara eşit miktarda köpük koyduğunuzdan emin olun!. Birden fazla fincana kahve koycaksınız, köpüğü çay kaşığı ile önce bütün fincanlara bölüştürdüğünüzden emin olun.

İÇME

  1. Türk kahvesi her zaman bir bardak su ile servis edilir. Kahveyi içmeden önce su ile damağınızı temizlemeniz gerekir!
  2. Telvenin fincanın dibine iyice oturması için yarım dakika kadar bekleyin.
  3. Kahvenizin tadını çıkarabilecek güzel bir yer bulun ve bu lezzetli Türk kahvesini yudum yudum içerek keyfinize bakın.

http://www.turkishcoffeeworld.com/How-to-make-Turkish-Coffee-s/54.htm

ece toprakçı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir