Nasıl Faşist Olunur

Faşizm (Latince fascis kelimesinden gelmektedir) savaş ve şiddetli zulüm ile özdeşleşmiş, yanlış anlaşılan bir ideolojidir. Günümüzdeki sol ve sağ kanatlar, devlet otoritesinin veya sosyalleşmiş tıbbın artması gibi kendilerini tehdit ettiğini düşündekleri her şey için bu kelimeyi kullanmaktadırlar.

Faşizm oldukça vizyonel bir ideoloji olmasının yanı sıra, aynı zamanda milliyetçilik, otoriterlik ve toplu eylem ilkeleri etrafında kurulmuş olan oldukça geleneksel bir ideolojidir. Totaliter bir ideoloji olarak, devleti organik ve kapsayıcı bir varlık olarak benimsemekte ve halkın kitlesel seferberliğini, devletin yürütülmesine aktif olarak katılmalarını talep etmektedir.

Adımlar

1Faşist yazarları ve onlara ilham verenlerin yazılarını okuyun. Enrico Corradini, Julius Evola ve Corneliu Codreanu, faşist / proto-faşist ideolojide mükemmel kaynaklardır. Faşizmin daha felsefi kökenleri arasında çöküşün ve materyalizmin reddedilmesi ve uzlaşmaya karşı eylemin değeri vurgulanmaktadır. Faşizm yaşamı sürekli bir mücadele olarak görür ve bu nedenle bir faşist olmak güçlü ve irade sahibi bir insan olmaktır.

2Kendi ülkenizin geçmişini okuyun. Faşizmi uygulayabilmek için milliyetçilik ruhu olmalıdır – ülkenizin insanlarının mirasını değerlendirebilir ve çıkarlarını kendinize ve dünyanın geri kalanına karşı koruyabilirsiniz. Atalarınızla gurur duyun ve onlar için iyi davranmaya ve ülkenizin asil geleneklerini desteklemeye gayret edin. Eylem, yerel düzeyde başlar, bu nedenle yaşadığınız yerde gönüllü olma fırsatları arayın. Faşizmde toplum için iyi olan şey halk ve devlet için de iyidir.

3Faşizmin hem modern soldan hem de sağ düşünceden nasıl ayrıldığını anlayın. Faşizm seçim demokrasisini reddetmektedir, çünkü demokrasiyi yalnızca siyasetçilerin iktidara gelmek için halka yalan söylemesine izin verdiği ve bundan dolayı liderlerin halkı gerçekten temsil etmediği görülmektedir. Bunun yerine faşizm, iktidarın doğru ellerde kalmasını ve böylece hanedanlık ya da oligarşik bir sistem aracılığıyla iktidara gelmesini sağlayacak bir sistemi bir araya getirmeye inanıyor. Faşist bir ülkede, lideriniz için her zaman oy vermeyeceğinizi anlamalısınız, ancak sesinizi kamuya açık forumlarda, toplantılarda veya referandumlarda hala duyulabilirsiniz.

4Faşizmin ekonomisini anlayın. Faşizm, varlıklı şirketlerin güçlerini kötüye kullanarak ucuz işçi çalıştıracağından ve ucuz olduğu için dış kaynakları kullanacaklarından dolayı kapitalizmi reddetmektedir. Bununla birlikte, faşizm komünizmi, özel mülkiyette çalışmaya yönelik teşvikin yanı sıra sınıf savaşı kavramını ortadan kaldırdığı gerekçesiyle reddetmektedir. Faşizm sınıf savaşı yerine,sınıf işbirliğine inanır; farklı sınıflar, topluluklarını ve devletlerini güçlendirmek için birlikte çalışmalıdır. Faşizm, insanların mülkiyet hakkına sahip oldukları ve kendi işlerini kurabilecekleri karışık bir ekonomiyi savunmaktadır ancak büyük şirketler devletin iradesine karşı her zaman sorumlu olmalı ve her zaman halkın ortak menfaatine hizmet etmelidir.

5Faşizmde savaşın ne anlama geldiğini anlayın. Faşizm’de savaş her zaman savunulmamaktadır ve kaçınılması gereken bir şey olarak görülmektedir. Faşizm, savaşı ancak savunma durumunda kabul edilebilir olarak görür, aynı zamanda halkın iyiliği için doğal kaynakları ve toprağı güvence altına almak için geçerli bir seçenek olarak görmektedir. Faşizm, savaşı halkın ortak bir hedefe doğru harekete geçme ve zafer kazanma fırsatı olarak görür ve bu nedenle askeri gücün yüksek olması her zaman bir zorunluluktur.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir